Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2014 - Anul XIX, nr. 264 (5773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Un fost sportiv sucevean şi soţia lui Traian Turu, reținuţi 24 de ore în cazul tentativei de omor din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alte două persoane au fost reţinute luni, pentru 24 de ore, în dosarul tentativei de omor din 19 septembrie a.c., comisă în centrul municipiului Suceava, asupra unui tânăr din Dărmăneşti, şofer de taxi, în dosar fiind arestate încă de luna trecută trei persoane: fraţii Decebal şi Traian Turu, pe numele lor din buletin Decebal Biriş (34 de ani) şi Traian Balan (29 de ani), şi Răzvan Neacşu (19 ani).

De data aceasta, au anunţat ieri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la începutul acestei săptămâni s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ionuţ Andrei Vornicu (23 de ani), un fost sportiv sucevean, angajat al unei firme de pază şi protecţie, şi faţă de Denisia Balan (26 de ani), din comuna Moara, soţia lui Traian Balan, unul dintre fraţii Turu arestaţi.

Cei doi tineri au fost puşi sub acuzare pentru mărturie mincinoasă, iar în cursul zilei de luni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul poliţiei judeţene.

Ieri, Ionuţ Andrei Vornicu şi Denisia Balan au fost duşi de anchetatori în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Anchetatorii: Au „fabricat” un alibi pentru Traian Turu

Luni, 10 noiembrie a.c., Ionuţ Andrei Vornicu a fost chemat din nou la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Sportivul, un apropiat al fraţilor Turu, şi-a menţinut declaraţiile date iniţial anchetatorilor, susţinând că în perioada 19-20 septembrie 2014 a fost împreună cu Traian Balan până la Cluj, creându-i astfel un alibi acestuia din urmă, care, în situaţia în care într-adevăr ar fi fost plecat din localitate, nu ar fi putut să se numere printre indivizii care l-au snopit în bătaie pe şoferul de taxi.

 Acum două zile a fost audiată din nou şi Denisia Balan, care a întărit ideea că soţul ei (Traian Balan) era plecat la Cluj în seara în care s-a petrecut tentativa de omor, fiind însoţit de viitorul lor fin (Ionuţ Andrei Vornicu).

„Din probele administrate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Vornicu Ionuţ Andrei şi Balan Denisia au săvârşit o infracţiune gravă pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de la unu la cinci ani (iar maximul acesteia se poate majora cu cel mult trei ani potrivit art. 36 alin. 1 C. Pen) şi, pe baza modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care provin, a celorlalte împrejurări privitoare la persoana acestora reieşite din audierea martorilor, se constată că privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, au susținut anchetatorii în fața instanței de judecată, cerând arestarea celor doi suspecți.

 

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă

Ionuţ Vornicu a fost reţinut luni, începând cu ora 16.00, iar pe numele Denisiei Balan s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, începând de la ora 20.00.

Ieri, în jurul prânzului, cei doi au fost aduşi la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

La ora 14.15, judecătorii au dat sentința: respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava de luare a măsurii de arestare preventivă şi punerea de îndată în libertate a celor doi suspecţi.

Totuşi, faţă de Ionuţ Andrei Vornicu, judecătorii au decis să ia măsura controlului judiciar, printre interdicțiile ce i-au fost impuse fiind acelea de a nu părăsi teritoriul României şi de a nu se apropia şi a lua legătura, direct sau indirect, cu soţia lui Traian Turu, cu acesta din urmă, precum şi cu ceilalţi doi indivizi arestaţi în acest dosar.

 

De ce au ajuns în spatele gratiilor Decebal şi Traian Turu

Pe 19 septembrie a.c., un grup de patru indivizi a atacat un tânăr din Dărmăneşti, taximetrist, lovindu-l cu bâtele, dar şi cu un topor, în special în zona capului.

Victima a ajuns la spital, iar medicii legişti au apreciat că viaţa şoferului de taxi a fost pusă în pericol în urma agresiunii.

La scurt timp după comiterea tentativei de omor din 19 septembrie a.c., în aceeaşi seară, la sediul Poliţiei municipiului Suceava s-au prezentat patru tineri care au declarat că ei l-au bătut pe taximetrist: Marian Logofătu (22 de ani), Florin Mititelu (26 de ani), Eduard Dura (19 ani) şi Răzvan Neacşu (19 ani), toţi din cartierul Burdujeni.  Cu excepţia lui Neacşu, susţin anchetatorii, ceilalţi trei tineri au minţit în faţa poliţiştilor, pentru a-i proteja pe fraţii Turu, motiv pentru care sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de favorizarea infractorului.

În schimb, la începutul lunii trecute, Decebal şi Traian Turu, dar şi Răzvan Neacşu, au fost arestaţi preventiv.

Cel de-al patrulea individ care a luat parte la agresiune a rămas deocamdată neidentificat, anchetatorii având însă o listă de suspecți.

Recent, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat că au extins cercetările pentru tentativă de omor şi faţă de alte patru persoane: Marian Logofătu, Florin Mititelu, Eduard Dura, respectiv Alexandru Bogdan Amărculesei. Primii trei sunt unii şi aceiaşi indivizi care la scurt timp după scenele de violenţă din centrul municipiului Suceava, din apropierea Casei de Cultură, s-au prezentat la poliţie pentru a-i proteja pe fraţii Turu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost sportiv sucevean şi soţia lui Traian Turu, reținuţi 24 de ore în cazul tentativei de omor din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 14781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Un fost sportiv sucevean şi soţia lui Traian Turu, reținuţi 24 de ore în cazul tentativei de omor din centrul Sucevei3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 nov 2014, 11:55:58
trei maimutoi cacaciosi mari sportivi sau dus patru sa bata un amarat rusine voua si neamului vostru
1.1  RE: Comentariu trimis de
(12 nov 2014, 17:00:31
cutite
1.2  RE: Comentariu trimis de
(13 nov 2014, 01:14:41
un amarat care e cat dulapul! mititelul de taximetrist are 2 m
2.   Comentariu trimis de
(12 nov 2014, 16:42:45
un amarat care era blindat cu arme,topoare,rangi si cutine... saracul de el,cu fata lui de milog dar cu dracu in el! Andrei nu mai bine iti schimbi numele cu Maruseac? Foc fara scanteie nu iese,asa k nu are rost tot sa dam in fratii turu si pe taximetristul asta sa-l punem in rama!
3.   Comentariu trimis de
(12 nov 2014, 16:52:26
Camelia Dobre ei nu prea stiu ce inseamna sa fii mama! Consider ca va certati cu apropiati taximetristului si nu are rost,pt k doar ei pot lasa astfel de comentarii! Se face mare abuz asupra acestui caz chiar si de ziare...., dar cum ati spus si dnv Dumnezeu exista si va fi bine! Nimeni nu poate sa va inteleaga suferinta decat daca ar fi in pielea dnv! Capul sus!
4.   ? trimis de
(12 nov 2014, 17:54:12
JIGODIII !!!
5.   ... trimis de
(12 nov 2014, 21:01:51
Am fost in sala la proces.
Majoritatea acuzatilor erau... fara ocupatie.
Culmea ironiei este ca toti aveau avocati alesi (adica platiti).
Iar avocatii respectivi nu sunt deloc ieftini.

5.1  RE: ... trimis de
(13 nov 2014, 01:00:21
ai fost in sala de proces...? Esti vreub procuror cv? Normal k au avocati alesi,doar nu ai vrea sa aibe avocati din oficiu...! Plus ca asupra acestui caz se pun presiuni prea mari,dupa cum vezi ,ziarele mai au putin si scriu si ce marime au la pantofi membrii aceste familii! Sunt alte cazuri mai importante.. de ex; ati putea scrie de maruseac de huiduma,despre cate au facut ei,cate talharii au pana in momentul de fata,ca una dintre ocupatia lor principala sunt drogurile!Sunt altele mai importante de pus pe prima pagina,eu inteleg ca este foarte mediatizat acest caz si ca faceti bani frumosi de pe urma lor,dar mai incetati naibii,ca au si ei copii acasa au cunostinte etc,iar voi ii denigrati fara probe...! Preluati niste informatii de la politie,mai adaugati si voi ink pe jumatate si prostiti poporul!
5.2  RE: ... trimis de
(13 nov 2014, 01:12:21
sincer de taximetrist de ce nu ati scris in ziare ca portbagajul masinii era plin cu arme albe.... ?Lucreaza la macelarie cumva? De ce nu scrieti de varul lui ca talhareste batrani,ca cer taxe de protectie,asa cum scrieti si de apropiatii familiei turu...!!?Toata lumea vorbeste de cazul asta,k e cusut cu ata alba...cum e posibil sa fii inchis pe baza unor martori falsi,platiti...iar martorii fratilor turu stau pe la ipj,k sa bage politia spaima in ei hmmmm rusine! De ce nu mergeti la arestul ipj-ului sa stati de vorba cu ei,macar aveti ce sa mai scrieti!?Pardon nu cred ca va lasa politia,pt k s-ar afla prea multe! In fine... Doamne fereste pe toata lumea de justitia din suceava!
6.   ... trimis de
(12 nov 2014, 22:51:16
dc nu spuneti si de taximetrist? ca avea arsenal de arme albe? pe el nu-l ancheteaza nimeni?eu stiu ca e ilegal sa porti arme albe...dar asa e cand esti sifon si te protejeaza politia ca are de castigat de pe urma lui si a prietenilor lui care vand porcarii.Apropo dc nu scrieti cum trimit amenintari ei pt baietii din bdj, cum dau tarcoale etc? Dumnezeu e mare si ne vede, o sa scape ei si o sa intre din oras Doamna Camelia, respect pt ce ati spus si sa aveti putere sa luptati!!!
7.   Cand o sa scapam de toati tiganii si hotii astia? trimis de
(13 nov 2014, 08:51:06
Sper ca justitia sa continue pe drumul bun pe care a inceput sa mearga. Nu ma pot pronunta in acest caz dar sper sa se faca lumina si sa inceapa sa intre in puscarii toti smecherasii care nu au nici o ocupatie dar au bani de mercedes si vila dupa doar 3-4 luni petrecute pe afara. Am prieteni care muncesc pe rupte afara si deabia isi ridica o casa dupa ani buni de munca iar masina e second hand nu ultimul model de mMrcedes sau BMW
8.   Pt ciuc trimis de
(13 nov 2014, 11:22:09
3-4 luni?...pai decebal si traian au fost plecati ani de zile in strainatate..au vreo 2 3 ani de cand stau ei in tara!Vai de capul tau invidiosule,dak nu ai tu,nu are voie sa mai aibe nimeni? Si mercedesul despre care spui e tot second..iar bmw nu au,casa e construita cu multi ani in urma asa ca mai degraba mergi sa le faci un inventar dak tot le tii socoteala! In fine si daca tot te-am informat de masini,casa,hai sa te informez k ei au si carte de munk...vezi k aduci acuzatii grave si dak nu ai probe s-ar putea sa suporti consecintele! Te-au deranjat pe tine cu ceva pana acum?De ce va place sa intreceti masura? Eu iti doresc tie sa intri in puscarie,sau copii tai dak ai,dar sa fiti nevinovati...k sa simtiti pe pielea voastra ce inseamna asta!De scris e usor,mai greu e de demonstrat! Stati linistiti luati un diazepam si calmativa k nu vor intra acesti baieti la puscarie,in lipsa de probe si doar pe martori falsi ...nu prea au ce face decat sa-i tina din ambitie maxim 6 luni in arestul ipj-ului!!!Apoi totul se va intoarce la normal!!!
9.   Comentariu trimis de
(18 nov 2014, 19:00:05
bai nebunule! da de unde sti tu atatea lucruri de Maruseac si Huiduma?cumva le esti client?ai stat tu la curu lor sa vezi ce fac?da fratii turu ca au dat foc la prostiituate,talharii si batai se numesc sfinti?daca nu au ocupatie de unde au iei bani de avocati si figuri?ti-a frecat-o pe mata de esti asa invidios pe ei ?de unde sti tu de unde au ei bani?poate ☭ b si ii platesc femeile!ti cu tiganii borati?eu nu am auzit pana acu de maruseac si etc! in schimb de tiganii astia borati suntem satui de atatia ani..la bulau cu ei!sa fie linistie in cartier!acolo sa piara!
10.   Pt sclavul de Marcuc trimis de
(22 nov 2014, 01:10:29
sa moara ma-ta daca nu te numesti maruseaclaughing))! Sunteti niste fetite cu fuste care va dati smecheri!laughing)) Mergeti la politie si dati numai declaratii false! De pe net stiu fraiere,scrie ce talharii a facut  ☭ ule care o  ☭ cu pofta! Da de unde mm stii tu ce avocati au si cu cat ii platesc? Maruseac tocmai tu sa nu auzi de tn si de neamul tau de gagici ce sunteti? Stii cum se zice,rau faci,rau gasesti!!!!
Ma fraierule dak dadea foc la prostituate pai pe bune nu mai scapa de parnaie,k in italia nu-i ca in Romania..pur si simplu a fost o confuzie,iar cel vinovat a fost prins pana la urma ...intelegi? Da pe bune.. fata de maruseac si huiduma sunt Sfinti! Au cap,nu-s prosti!
Ps: nu au cum sa f*** bine si sa-i plateasca femeile pe sclavi aia de Maruseci, k aia nu au femei, sunt niste travestiti care o sug intr-una pe la garda ,cu manevre!Pai ce dracu travestiti astia se bat non stop prin restaurante,discoteci si nu-i da nmn in ziar,sau Politia ii lasa,ii lasa si apoi ii salta pe toti?Doamne ajuta ca sa nimereasca in camera cu fratii Turu,k ei sunt prieteni buni cu ei:))))
11.   Comentariu trimis de
(22 nov 2014, 01:18:55
si ink cv... Maruseac Daniel ala are n dosare penale si nu stiu cati ani de puscarie,iti zic eu dak nu ai auzit!Iar de Silviu Croitorul zis huiduma gasesti cate articole vrei pe google: batai prin ranch,cerea taxa de smecher de la batrani etc etc ...(auzi acolo smecher:)))))!!!
12.   Comentariu trimis de
(22 nov 2014, 01:21:35
ma intreb dc nu e la puscarire huiduma asta?
Daniel Maruseac (30 de ani), din satul Sf. Ilie, comuna Scheia, Lucian Silviu Croitor (23 de ani), alias „Huiduma”, din comuna Darmanesti, si Catalin Constantin Anghelina (27 de ani), din municipiul Suceava, au intrat dupa el si au inceput sa-l loveasca cu rangile in cap, peste brate, picioare si spate, precum si cu un cutit. Incidentul a durat trei-patru minute, iar in local se aflau la acea ora in jur de 40 de persoane. Tanarul batut a fost transportat la „Urgentele” Spitalului Judetean, unde a ramas internat pana pe data de 11 februarie, iar pentru leziunile suferite a avut nevoie de 24-25 de zile de ingrijiri medicale.
Politia din Suceava aceasta nu se numeste tentativa de omor? Sau dak dai cu cutitul in cineva nu e problema se mai inchid ochii nu?
13.   Comentariu trimis de
(22 nov 2014, 01:27:20
Mai am o curiozitate dak imi poti raspunde pls!! \Fam Maruseac si Huiduma de pe urma cui traieste, k de muncit nu am auzit asa cv !!?Unchesul Popovici e acolo unde-i locul lui deci nu-i poate intretine,oare sa fure si sa dea in cam la oameni fam asta,hmmmm,nu cred? Sau cn stie poate dau cu sapa prin sf ilie,muncesc cu ziua k is baieti cinstiti si cu frik de Dumnezeu:))))! Ar mai fi o varianta... sunt femei de serviciu la ipj si parchet...altcv nu-mi trece prin minte,ma scuzi!
14.   Comentariu trimis de
(22 nov 2014, 19:01:01
bai pizdulica ai tupeu sa vb fara nume?normal ca esti terorizat..nu ai voie in oras..o sa iti vina si tie randu nu fi trist..!cat despre fratii turu..la botosani is pregatite 50 de ☭ pentru ei,o sa i-a si in toate gaurile,deja Decebal a fost initiat de Geo care i-a dat cu ☭  pe la bot:))) si se crede smecher?hahahah!asa ca roagate pentru ei sa nu ajunga acolo pizdulica mica!ca o sa i-o pape nu numai lui Huiduma si lui Maruseac ci la penitenciarul!vai de voi si tiganii vostri!
15.   Comentariu trimis de
(23 nov 2014, 02:42:06
auzi piz ***** zii lu ma-ta ... Despre care tot Geo o arzi tu ,esti acelasi fraier cu care m-am certat si pe alte articole... Sau poate esti geo si vrei sa te afirmi sa se auda si de numele tau:))))! Ma idiotule pai cat erau liberi baieti a avut cnv tupeul din tot orasul asta de smecheri sa se ia de ei sau sa le vb in forta,iti zic eu k nu! Geo asta de care tot spui knd la vazut odata pe Decebal k a venit la ranch a inghetat sangele in el...:))))! Ce dracu chiar ne crezi fraieri! Cat despre huiduma asta deja o da la intoarsa mai vedem ce o sa faca maruseci astia cand vor iesi baietii...:))))! Se muta din oras oare?:)))) Pai dak si neamu ala de jegosi cu numele de maruseac is smecheri de ce mm i-a chemat la bataie pe baieti din bdj si au dat-o in garda.... ?Daca vrei bataie iesi in pi*** ma-ti si te bate nu? Ingheata sangele in ei cand o sa afle ca mai este putin si ies fratii turu! Cat despre botosani dak ajunge acolo poate le-o  ☭ vreo 50 k altfel nu se poate! Si sa-ti mai zic cv... dan popovici se pisa pe nepotii lui ca sa stii...! Si dak ar putea sa le faca vreo manevra de acolo pt bani ii vinde si le-o face! Decebal a fost si va fi smecherul sucevei si nu numai,nu a deranjat pe nmn fara motiv...! E om de calitate stie sa aiba respect pt cei care il respecta si stie sa le de-a la mu** celor care il deranjeaza! iar de fam turu se aude de ani de zile,astia care profita de ocazie acum sunt niste gagici care vor sa para interesante! Pai prietenu ala a lui geo,bodo sau cum il cheama a fost injosit in bdj in ultimul hal,avea decebal masina si el se plimba cu caruta si asta e pe bune ...urma si geo dar pacat k se ascundea!Timpul le rezolva pe toate! Iar decebal si traian se vor intoarce mai puternici ca niciodata!

Am impresia k tu esti sclavoiul ala la care vroiam sa ii iau ip-ul si o dadea k nu ii cunoaste si k isi cere scuze... numai ala halea din buda cu geo ala a lui:))) ! Travestitu ala... k dak ii pui 2 fonde in cap si ii dai o fusta zici k ii
15.1  RE: Comentariu trimis de
(23 nov 2014, 02:51:03
o virgina:)))
16.   Comentariu trimis de
(23 nov 2014, 02:47:07
mai bn vai de voi marusecilor k lasati capul jos cand trece cnv cunoscut din bdj,asa smardoi sunteti va faceti k nu vedeti aaa?laughing)))! Nu am voie in oras? Ma prostule merg pe unde vreau eu k sa stii,la orice ora din zi si din noapte,voi sunteti aia care va ascundeti si mergeti la garda in fiecare zi sa bociti pe acolo:)))! Stii ti-as da un cont unde sa-mi lasi nr tau k sa ne intalnim da dupa o sa o dati iar in garda k va ameninta k va tortureaza etc...! Este timp,nu-i nici o graba!Pana atunci ma plimb prin tot orasul k imi permit!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei