Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2014 - Anul XIX, nr. 264 (5773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cooperare europeană

Colegiul “Mihai Băcescu” a reprezentat regiunea Nord-Est la Conferinţa „Învaţă şi dă mai departe!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a organizat, în perioada 30-31 octombrie, la Bucureşti, Conferinţa anuală „Învaţă şi dă mai departe!”. Printre invitaţi s-a numărat şi Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, singurul liceu nominalizat din regiunea Nord-Est, care şi-a prezentat activitatea desfăşurată în derularea programelor de cooperare europeană.

Evenimentul a promovat rezultatele programelor europene “Învăţare pe tot parcursul vieţii” (LLP) şi “Tineret în acţiune”, implementate în perioada 2007-2013 şi Erasmus+, implementat în perioada 2014-2020, programe gestionate în România de ANPCDEFP.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai ARACIP, 200 de reprezentanţi de organizaţii şi instituţii care sunt implicate în domeniul învăţării: inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, Consilii Judeţene, formatori sau alte tipuri de instituţii publice.

Reprezentanţii a 16 organizaţii din toată ţară, a căror activitate a avut impact la nivelul comunităţii, au prezentat rolul proiectelor europene derulate în perioada 2007-2013 în dezvoltarea educaţiei şi învăţământului românesc.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni s-a numărat printre cele şase instituţii de învăţământ preuniversitar din ţară care şi-au prezentat activitatea în această gală de valorizare a proiectelor europene. Liceul fălticenean a fost desemnat singura şcoală din zona Moldovei participantă la un astfel de eveniment, unitatea de învăţământ dovedindu-se capabilă să prezinte o experienţă elaborată în proiectare şi derularea unor astfel de programe.

Delegaţia colegiului a fost formată din inspector şcolar Lidia Acostoaie (reprezentant IŞJ Suceava), director Claudia Suseanu şi prof. Doina Monoranu, care au prezentat nu doar activitatea şcolii în programele cu finanţare europeană derulate de şcoală în perioada 2007-2013, dar mai ales rezultatele obţinute şi impactul creat la nivelul organizaţiei şi al comunităţii şi modul în care proiectele de tip LLP au sprijinit acest lucru.

Prof. Claudia Suseanu, directoarea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, ne-a declarat: „Evenimentul de înaltă ţinută, prin organizarea Conferinţei naţionale <Învaţă şi dă mai departe>, a creat posibilitatea de a împărtăşi experienţe, de a învăţa unii de la alţii cum să transformăm România prin învăţare, în cadrul atelierelor axate pe teme de interes în ceea ce priveşte derularea de proiecte la nivel european. În cadrul evenimentului a avut loc şi Gala Mobilităţii <Poveşti în mişcare>, în cadrul căreia au fost premiate experienţele individuale de mobilitate pentru învăţare în Europa, dar şi cele  16 organizaţii invitate să împărtăşească din experienţa lor. Prezenţa Colegiului Tehnic <Mihai Băcescu>Fălticeni la acest eveniment demonstrează încă o dată valoarea acestei instituţii şcolare, şi totodată meritul titlului de Şcoală Europeană, câştigat în cadrul competiţiilor naţionale în anii 2007, 2010, 2013”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul “Mihai Băcescu” a reprezentat regiunea Nord-Est la Conferinţa „Învaţă şi dă mai departe!”.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul “Mihai Băcescu” a reprezentat regiunea Nord-Est la Conferinţa „Învaţă şi dă mai departe!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei