Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Situaţie

Trei şcoli şi grădiniţe din judeţ, autorizate sanitar de la debutul noului an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a acceptat în ultima săptămână dosarele de autorizare sanitară depuse de trei şcoli şi grădiniţe din judeţ, acestea fiind primele unităţi de învăţământ care au cerut eliberarea unui astfel de document de la debutul noului an şcolar. În urma analizei, inspectorii sanitari au constatat că sunt îndeplinite condiţiile minime de salubritate, motiv pentru care s-a dispus emiterea avizelor solicitate, a informat ieri dr. Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava. Potrivit medicului, au fost aprobate dosarele depuse de grădiniţa şi şcoala gimnazială din Coşna şi de şcoala gimnazială din Brăieşti. Alte trei unităţi de învăţământ ar putea primi în perioada următoare avize sanitare, dacă vor demonstra că dispun de condiţii satisfăcătoare de salubritate, a adăugat dr. Ludovic Abiţei.Este vorba de şcoala gimnazială şi şcoala primară din Frătăuţii Vechi şi şcoala gimnazială din Straja, care au depus ieri la sediul DSP Suceava dosarele de avizare.

 

Circa 60% dintre unităţile sucevene de învăţământ sunt neavizate sanitar

În judeţul Suceava funcţionează la această oră 806 unităţi de învăţământ (178 în mediul urban şi 628 în mediul rural). În perioada 25 august - 5 septembrie, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai DSP, ai Prefecturii şi ai Inspectoratului Şcolar a verificat în 804 unităţi de învăţământ condiţiile asigurate elevilor în noul an şcolar. Dintre acestea, 265 erau avizate sanitar, în timp ce 539 nu dispuneau de acest document, iar 92ar fi putut intra în sistemul de evaluare în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare deoarece îndeplineau condiţiile minime de igienă.

La data controlului, principalele neajunsuri din şcolile neautorizate (circa 60% din totalul unităţilor de învăţământ) erau legate de lipsa apei potabile curente şi de grupuri sanitare necorespunzătoare. Şcolile care nu aveau aviz de funcţionare au fosttotuşi deschise, iar acum îşi primesc elevii la studii. Chiar dacă nu vor primi niciodată autorizaţie sanitară, cel puţin atâta timp cât nu dispun de apă potabilă şi canalizare, cei din conducerea DSP Suceava nu le vor emite nici dispoziţie de închidere. Şi asta, deoarece nu se doreşte restricţionarea accesului la educaţie al copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei şcoli şi grădiniţe din judeţ, autorizate sanitar de la debutul noului an şcolar.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei şcoli şi grădiniţe din judeţ, autorizate sanitar de la debutul noului an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei