Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Anchetă internă la CJ Suceava, după ce 11,75 de milioane de lei dintr-un credit nu au mai putut fi folosiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, ieri, o anchetă internă la compartimentul de achiziţii al instituţiei, după ce a fost nevoit să iniţieze un proiect de hotărâre prin care consilierii să aprobe recontractarea unui credit. În şedinţa de ieri a deliberativului judeţean, consilierilor li s-a propus să aprobe recontractarea unui credit bancar, în valoare de 11,755 milioane de lei, bani care reprezintă suma neutilizată dintr-un împrumut al CJ, în valoare de 14 milioane de lei. Din cele 11,755 de milioane CJ ar fi trebuit să achiziţioneze o autospecială PSI, o autoscară pentru pasageri şi utilaje CARGO la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, să se finiseze interioarele şi exteriorul la aerogară şi să se modernizeze patru drumuri judeţene. Conform prevederilor din contractul cu banca, banii ar fi trebuit să fie utilizaţi până în data de 30 septembrie a.c.

Principala problemă care a apărut a fost aceea că pentru achiziţionarea autospecialei PSI pentru aeroport a fost încheiat un contract în data de 12 septembrie a.c., cu o firmă din Braşov, cu termen de livrare 60 de zile. Numai că specialiştii CJ care au pregătit contractul nu au ţinut cont că normele europene prevăd pentru echipamentele noi furnizate către aeroporturi necesitatea respectării standardelor de emisii Euro 6.

 

CJ nu va fi penalizat de bancă pentru neutilizarea banilor

Contractul nu prevedea acest lucru, astfel că producătorul acestor echipamente trebuie să-şi adapteze linia de fabricaţie, ceea ce duce la o întârziere de 4-5 luni a termenului de livrare.

Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, a fost informat de jurnalişti despre standardele europene în domeniu, la momentul semnării contractului, nicidecum de subordonaţii săi din serviciul de specialitate. „Am verificat ulterior şi s-a dovedit că aţi avut dreptate. Am cerut respectarea standardelor, dar nu ne-am mai putut încadra în timp. Facem o anchetă internă şi vom vedea cine a greşit”, le-a spus, ieri, Nechifor jurnaliştilor.

El a mai precizat că CJ nu va fi penalizat de bancă pentru neutilizarea banilor împrumutaţi şi că suma necesară investiţiilor la aeroport şi modernizării celor patru drumuri judeţene va fi asigurată printr-un alt credit. Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de ieri, recontractarea finanţării de 11,755 milioane lei pentru obiectivele al căror termen de realizare se prelungeşte până în 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă internă la CJ Suceava, după ce 11,75 de milioane de lei dintr-un credit nu au mai putut fi folosiţi.
 Vizualizări articol: 4814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Anchetă internă la CJ Suceava, după ce 11,75 de milioane de lei dintr-un credit nu au mai putut fi folosiţi2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine raspunde de promisiunile nefinalizate?! trimis de
(18 oct 2014, 11:25:33
Iar apar situatii neprevazute?! Aeroportul ramine in paragina, pe cind la Iasi totul este gata cu mult fata de termenul stabilit. Sa va fie rusine! Avem conducatori dezinteresati, pusi pe capatuiala, deoarece ajung in funcţii pe criterii politice, deci nu contribuie la bunul mers al societatii, abuzeaza si fac afaceri profitabile pentru ei.
Cetatenii isi aleg conducatorii, apoi fiecare dintre ei isi vede de problemele lui personale. Nu se mai construiește nimic, nu se progresează în nimic, pur și simplu viețuim și cam atât. In timp ce ei, marii îmbuibați, miliardarii răsăriți peste noapte din prea plinul pușculiței naționale, devin tot mai puternici, tot mai hămesiți, tot mai obraznici, îndrăzneți, cruzi, de nu mai e mult până când nici nu vom avea curaj să mai respirăm pe lângă ei.
Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi: corupti, aroganti, nepregatiti si dezinteresati in a relationa cu oamenii.

2.   Nechifor in zeghe? trimis de
(19 oct 2014, 17:34:50
"Numele sefului Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, apare in referatul DNA pentru arestarea lui Hrebenciuc si Adam

Numele presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, apare in referatul DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, acesta fiind mentionat legat de achizitionarea din bani publici a mosiei lui Paltin Gheorghe Sturdza, scrie Agerpres.

Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz in serviciu, (...) constand in aceea ca Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectueaza demersuri pe langa presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac. Este de mentionat ca imobilele mostenite de Paltin Gheorghe Sturdza in localitatea Salcea se afla in imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este in subordinea Consiliului Judetean Suceava", se arata in document."
3.   Coruptie la nivel inalt? trimis de
(19 oct 2014, 19:28:26
Se pare că discuţia dintre Hrebenciuc şi Nechifor ar fi vizat şi conacul prinţului Sturdza din oraşul Salcea, judeţul Suceava. Prinţul Paltin Gheorghe Sturdza este naşul de cununie al lui Viorel Hrebenciuc.
Construită în 1850 de boierul Alexandru Cantacuzino Paşcanu, clădirea a devenit la începutul secolului 20 primul conac din Moldova cu electricitate şi apă curentă. Acum, clădirea se află în stare avansată de degradare. Familia Sturdza a scos la vânzare, în 2011, castelul şi domeniul din Salcea. La acea vreme erau vehiculate sume de la 800.000 la 1,4 milioane de euro.
4.   Se cauta persoane dinamice si serioase ! trimis de
(19 oct 2014, 20:44:55

Cautam operatori online, in cea mai noua activitate! Castiguri substantiale, 300 de dolari lunar, acordate garantat! Timpul de lucru este de 3 ore pe zi! Aici avem cele mai serioase oportunitati! Special pentru toate localitatile tarii! Cereti INFO si detalii la adresa de email benko.elena@gmail.com
5.   PSD - corupti incompetenti trimis de
(19 oct 2014, 22:06:39
Deci acesta este dovada absoluta pentru mine ca unii oameni pot sa fie si hoti dar si incompetenti.

Deci doamnelor si domnilor sa va explic ce s-a intamplat aici. Este de o incompetenta incredibila si are o lectie buna de invata:
Deci politicienii acestia inapoiati s-au gandit cum sa faca ceva "important" dar doar de vazul lumii, sa fie si ieftin si sa faca si sa ramana cu banii. Adevarati smeri ordinari.
Ei au imprumat de la o banca o suma mare de bani pentru a moderniza un aeroport. Dar, ei de fapt au vrut sa cumpere totul cat de ieftin se poate si sa ramana cu restul banilor, nu conteaza daca erau bune sau nu, numai sa fie ieftin ca sa le raman lor bani.
Asa ca au cumparat aceste chestii, dar, fiind asa de fuduli, ei nu s-au interesat care era normele Europene si au cumparat cele mai ieftine vechituri de la reciclare.
De ce sunt normele Europene importante pentru aeroport? Deoarece nici o firma de zbor Europeana nu ar putea sa se inscrie la un aeroport daca nu respecta normele Europene. Deci aeroportul putea fi gata dar venea avioane numai din China, Arabia sau Africa, sau poate nimeni.

Lovitura de gratie este ca noi, oamenii astia mai putin smecheri, platim aceste imprumuturi prin scumpiri de preturi si marirea taxelor. Consiliul Judetean putea face acesta un proiect European si lua fonduri Europene cat aveau nevoie pentru investitie! De ce nu au facut acest proiect?! Din cauza ca banii aia sunt foarte bine urmariti, deci nimeni nu poate lua banii.
Acum se vrea alt imprumut, tot din banii nostri!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei