Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Puteai să spui orice, domnule Băsescu, mai puțin că eu, alegătorul, sunt un nemernic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ai spus, domnule Băsescu, luni seară, astupând cu portretul tău toate televiziunile și toate televizoarele de la domiciliile iobagilor naționali, că Ponta și Iohannis sunt niște ticăloși. Ai reluat asta toată săptămâna. Niște hoți, mincinoși, însetați de putere. Ce s-o mai lungim în vorbe, niște bandiți, buni de ștreang și nu de scaunul pe care, cu augustă măreție, stă încă popoul tău. Ai spus, oferind o alternativă avântată, că, spre deosebire de ăștia doi, Elena Udrea e virgina politicii autohtone. Fata de la țară, din basme, gospodină și frumoasă, debordând de cinste și hărnicie. Nu fură, nu minte, face treabă unde o pui și ai tot pus-o. De pildă ministru la Turism, minister care s-a lățit atât de tare încât avea toate ministerele în el, vistieria, dezvoltarea regională, văzduhul și apele, pășunile alpine și fotoliul de premier al lui Boc, ajuns subaltern al madamei, tot ce mișca sau înțepenea în țara asta se chema cu numele iubitei tale. E-n regulă. E dreptul tău să te faci de rahat cum ai chef. Dar ai făcut o greșeală. O greșeală pe care nu ți-o iert și nu-s singurul. Te-ai luat de mine, domnule Băsescu. Te-ai luat urât și nedrept. De mine, alegătorul, truditorul anonim de pe plantația de sclavi. Ai vorbit iar și iar și iar de lovitura de stat dată de votul meu. Cum să dau eu o lovitură de stat votând că nu te plac, că nu te-am plăcut de când te știu, nu ca Pora, care nu te place de alaltăieri, ci de 25 de ani de când am aflat că exiști ca politician? Cum să spui despre mine mizeria că votând să pleci, am dat o lovitură de stat? N-am ieșit cu parul să te dau afară din Cotroceni. Am intrat singur în cabina de vot unde n-am uneltit, ci am ștampilat o hârtie, exprimându-mi dorința să nu mai fii președinte. Iar ai adus în discuție, uriașă și grețoasă greșeală, chestiunea vinei mele, a cetățeanului care sunt, de a merge la vot. Puteai să-i porcăiești pe toți - politicieni, parveniți, batalioanele de chelneri  cu diplomă academică, șoferii care au ajuns să aibă șoferi, boarfele promovate din țiitoare, miniștri, hahalerele tupeiste, căpușând banul public, o lume care-i a ta și din care faci parte. Porcăiți-vă între voi cât vreți și am satisfacția când vă aud spunând, unul despre celălalt, că sunteți hoți sau nemernici, sau ce naiba vă mai ziceți, să vă dau dreptate tuturor. Dar te-ai luat de mine, domnule Băsescu, de mine, alegătorul, și asta-i o crimă față de poporul în legătură cu care emiți  pretenția că-i al tău.

Am fost la vot opt milioane și ceva de cetățeni, cei mai mulți spunând să pleci acasă, cu vreo doi inși mai puțini pentru o majoritate. Asta numești tu lovitură de stat?

Ai readus, în discursul tău țâfnos și în parte adevărat, o mizerie. Mizeria loviturii de stat. Te anunț că noi suntem încă aici, n-am emigrat pe lună, viețuim mai prost decât atunci când ai preluat tu toată puterea, adică acum zece ani, fiindcă puterea ai început s-o acaparezi, pas cu pas, imediat după 90, suntem aici, mai șubreziți de sărăcie, nevoi și suferințe, dar la fel de determinați. Mi-ai spus că Ponta e hoț și mincinos. Pot să te cred sau nu. Mi-ai spus că Iohannis e hoț și mincinos. Pot să te cred sau nu. Pot să mă amuz de gălușca vredniciei patriotice a madamei Udrea. Dar nu-mi spune, Băsescule, că eu, alegătorul acestei țări, sunt un nemernic. Cine te-a învățat să spui asta e un bou, iar dacă-i din mintea ta, alege-ți, din despicătura de vorbe ale dicționarului, cuvântul care ți se potrivește.               

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puteai să spui orice, domnule Băsescu, mai puțin că eu, alegătorul, sunt un nemernic.
 Vizualizări articol: 3564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 12 voturi
Puteai să spui orice, domnule Băsescu, mai puțin că eu, alegătorul, sunt un nemernic3.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pfffff trimis de
(18 oct 2014, 12:36:15
...citez..Puteai să spui orice, domnule Băsescu, mai puțin că eu, alegătorul, sunt un nemernic......in cazul tau.... nu cred ca a gresit.... poate alte persoane se pot simti lezate ,da tu in nici un caz

2.   Are dreptate base trimis de
(18 oct 2014, 19:30:26
Cel putin in cazul tau are foarte mare dreptate...iar tu si aritmetica nu aveti nimic in comun...ca tu ai votat sa-l demiti impreuna cu inca vreo cinci milioane si restul morti nu inseamna ca ati si castigat la referendumul din 2012...de unde erau 7.4 milioane (cu tot cu morti) iata ca acum sunt 8 milioane...cred ca ai baut prea mult, du-te si te culca.
3.   Comentariu trimis de
(19 oct 2014, 10:35:08
Frumos scris.Speram sa nu mai fie mult pina cind smenarul va ajunge la pirnaie.
4.   De toată jena trimis de
(20 oct 2014, 11:21:17
De 3 zile toată presa centrală vorbește de presupusa combinație a președintelui cj suceava.....si tu bagi una cu basescu. Recunosc, nici macar nu m-am obosit sa-l citesc fiindcă toate articolele tale cu basescu sunt cam la fel. Sa înțeleg ca in 2 luni dupa ce pleaca baselu, lași si tu locul unui jurnalist tânăr, care sa nu ne jignească inteligenta in mod constant? Si care luni va deschide un subiect despre președintele cj suceava, in monitorul de suceava?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei