Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Lecţie deschisă pentru tineri, cu privire la locurile de muncă sigure în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Suceava, a organizat, joi, la hotelul Zamca, în prezenţa a câtorva zeci de tineri, şomeri sau elevi, Ziua informării pentru solicitanţii de locuri de muncă în străinătate, un eveniment în care s-a pus accent pe diferenţa dintre un loc de muncă sigur şi ofertele periculoase, care nu oferă garanţii şi care de multe ori ascund adevărate reţele de exploatare a oamenilor.

Specialiştii AJOFM Suceava le-au vorbit tinerilor despre joburile în străinătate pe care le intermediază prin reţeaua EURES, un program european de ocupare în care sunt primiţi doar angajatorii verificaţi şi care oferă contracte de muncă ferme. De la an la an această reţea a devenit tot mai bogată, reunind o mare varietate de locuri de muncă. De-a lungul timpului sucevenii interesaţi, în special tinerii, dar nu numai, şi-au găsit locuri de muncă în agricultură sau zootehnie, în turism sau domeniul hotelier, dar şi pe posturi din domeniul medical, acestea fiind doar câteva exemple. 

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a explicat: “Sunt din ce în ce mai multe cazuri de trafic de persoane şi nu putem rămâne indiferenţi la această problemă. Trebuie să vorbim cât mai mult despre acest pericol şi să le arătăm oamenilor ce opţiuni civilizate există pentru a-şi căuta un loc de muncă în ţările din Uniunea Europeană”. 

 

Mirajul unui loc de muncă bine plătit se poate transforma în coşmarul vieţii

De cealaltă parte, inspectorul Laura Stadler, reprezentanta Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, le-a explicat tinerilor cât de uşor se poate pica în mâna unor infractori, care să îi exploateze pentru cerşit, prostituţie sau chiar trafic de organe.

Recomandarea specialiştilor este ca locurile de muncă oferite pe diferite site-uri ori la mica publicitate, de fel de fel de agenţii de recrutare, să fie atent verificate.

“Există instituţii de stat abilitate, cum suntem şi noi, care să verifice aceste firme angajatoare de plasare de forţă de muncă. În unele cazuri, aceste firme de recrutare sunt veriga spre prostituţie sau exploatare prin muncă”, a subliniat Laura Stadler.

De asemenea, este de recomandat ca locurile de muncă să fie căutate prin reţele mari de ocupare, verificate de instituţii ale statului, aşa cum este reţeaua EURES.

În cadrul întâlnirii de ieri, tinerilor din sală li s-a prezentat şi un film care poate fi catalogat drept dur, în care mai multe tinere şi-au povestit drama prin care au trecut după ce au plecat să muncească în străinătate şi au ajuns sclave sexuale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţie deschisă pentru tineri, cu privire la locurile de muncă sigure în străinătate.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lecţie deschisă pentru tineri, cu privire la locurile de muncă sigure în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei