Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2014 - Anul XIX, nr. 241 (5750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Timp de 6 luni

Perfuzie cu 1,58 de milioane de euro din bani publici pentru Termica şi rău-platnici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majorarea preţului de transport şi distribuţie la gigacalorie în municipiul Suceava este una dintre condiţiile cu care vor fi asigurate apa caldă şi încălzirea în această iarnă. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că activitatea de transport şi distribuţie va fi efectuată şi în această iarnă de Termica SA, dar majorarea preţului este una dintre condiţiile asigurării acestui serviciu. Sucevenii ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat nu vor plăti suplimentar direct pentru căldură, însă subvenţia alocată de la bugetul local trebuie să crească şi, potrivit primarului Lungu, pentru perioada noiembrie - martie efortul bugetar se va ridica la nu mai puţin de 70 de miliarde de lei vechi, adică 1,584 milioane de euro. Lungu şi-a exprimat speranţa că o parte din sumă va fi alocată de Guvern, dar nu există nici un fel de garanţii în acest sens.

 

De la datorii, primăria a ajuns să plătească în avans, numai să se reia furnizarea energiei termice

Deocamdată, Executivul a promis alocarea, în aceste zile, a zece miliarde de lei vechi pentru achiziţia de masă lemnoasă utilizată de Bioenergy, urmând ca ulterior să se facă o compensare cu sumele pentru subvenţii. De asemenea, Primăria Suceava este la zi cu plata subvenţiei pentru termoficare, prin urmare există condiţii ca furnizarea energiei termice să fie reluată în cel mai scurt timp.

Cei care se simt traşi pe sfoară în toată această poveste sunt în primul rând sucevenii cu locuinţele racordate la sistemul centralizat care şi-au plătit tot timpul facturile la zi şi care au fost trataţi de Termica şi de administraţia locală exact ca şi cei cu sute de milioane de lei vechi datorii. Ei nu au nici măcar pe cine să reclame în această situaţie deoarece nu au contract direct nici cu furnizorul, nici cu transportatorul de energie termică. Următorii pe listă sunt ceilalţi plătitori de taxe şi impozite din oraş, care văd cum sume imense din banii publici sunt cheltuite pentru a perpetua nesimţirea şi indolenţa. Doar Termica are de câştigat, dacă se poate numi câştig prelungirea agoniei cu încă şase luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perfuzie cu 1,58 de milioane de euro din bani publici pentru Termica şi rău-platnici.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Perfuzie cu 1,58 de milioane de euro din bani publici pentru Termica şi rău-platnici3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impartialitatea presei trimis de
(16 oct 2014, 13:13:58
Campania impotriva Termica nu s-a terminat si este pomenita si in titlul articolului total eronat, dupa cum autorul, explica mai jos. Probabil da bine la titlu.
Perfuzia de 1,58 mil euro este „subvenţia alocată de la bugetul local..., potrivit primarului Lungu, pentru perioada noiembrie – martie”. Subventie acordata pentru diferenta intre pretul hotarat de C.L.Suceava si pretul real al unei gigacalorii. Deci nici un leut pentru TERMICA si rau platnici. De perfuzie, nici nu poate fi vorba, sunt doar niste sume, rezultate din niste calcule, care vor trebui platite in viitor. Deci nici o injectie de capital.
Campania impotriva Termica, continua cu majorarea pretului la gigacalorie care este pusa tot in carca lor, dar sa nu uitam ca firma Thermonet, cu care negociaza primaria preluarea transportului a cerut acelasi marire, deoarece nu este pretul real, neactualizat de 8 ani.
Vai, vai! Primaria „primăria a ajuns să plătească în avans”, exact cum facea si cu Termica cand functiona.
Cum au fost tratati de TERMICA toti locuitorii acestui oras??? In 28 de ani nu a oprit niciodata pentru astfel de motive. Pentru ca importanta majora era nivelul de trai al oamenilor din acest oras, prevazut si de Constitutia Romaniei, Articolul 47(1) „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.”
Cine a oprit livrarea agentului termic catre oras? Termica???
Ce are de castigat Termica daca mai prelungeste agonia inca 6 luni? Va spun eu, plateste din datoriile acumulate facand credite pentru a functiona si a nu lasa orasul fara apa calda si incalzire, cum este in acest moment.
2.   In ce societate traim! trimis de
(16 oct 2014, 17:11:21
Deci primaria si sefii de asociatii sunt responsabilii principali pentru aminarea colectarii banilor de la populatie. Este de la sine inteles ca primaria nu isi face treaba

Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari/proprietari...ntr-ade platim bani in plus pentru salariile personalului din asociatiile de locatari, salarii stabilite pentru un program normal de 8 ore, cand ei presteaza doar 3-4 ore pe zi.

Asociaţiile sunt o grea moştenire a comunismului, în dauna locatarului corect care deşi îşi plăteşte la zi consumurile va trebui să suporte sistările de utilităţi din cauza celor care au restanţe. Cred ca dacă am avea contracte direct cu furnizorii ar fi cel mai bine.
Toate astea sunt in detrimentul consumatorilor buni platnici.
Au dovedit ca sunt incapabili de a administra acest sistem, toata vara nu s-a facut nimic!
De ce sa nu se incearca si cu altii!?

Incheierea unor contracte individuale in baza contorizarii tuturor utilitatilor la apartamente, se creează premisele unor relatii contractuale, asa cum este si firesc, intre furnizori si clienti.
Rău-platnicii vor putea fi debransati, potrivit legii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei