Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2014 - Anul XIX, nr. 241 (5750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Centrul Cultural Bucovina ar putea fi finalizat cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de transformare a fostului cinematograf „Modern” în Centrul Cultural Bucovina, clădire în care va funcţiona şi un cinema 3D, ar putea fi finalizate cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că a purtat discuţii pe această temă în cursul zilei de marţi, când s-a aflat la Bucureşti.

„Sunt şanse reale ca finalizarea  Centrului Cultural Bucovina să o putem face pe Compania Naţională de Investiţii. Ne mai sunt necesari astăzi cam 15 miliarde de lei vechi, dar vor mai apărea şi sume suplimentare. Probabil că în şedinţa de Consiliu Local din luna octombrie vom intra cu o rectificare de indicatori tehnico-economici ai investiţiei, pentru că se lucrează la amenajarea sălii de cinema 3D, care nu era prevăzută iniţial”, a spus Lungu.

Suma de care ar putea beneficia Suceava este mai mare, pentru că mai sunt necesare fonduri şi pentru dotările tehnice ale noii clădiri.

„Dotările prinse în proiect sunt la nivelul anului 2009, acum ar putea costa mai mult decât cele opt miliarde de lei vechi prinse în proiect. Ele trebuie actualizate. În aceste condiţii este posibil ca 25 – 30 de miliarde de lei vechi să primim de la  Compania Naţională de Investiţii”, a adăugat edilul sucevean.

Finalizarea Centrului Cultural Bucovina va permite municipalităţii sucevene să facă o compensare patrimonială cu Consiliul Judeţean Suceava, care este proprietarul ultimelor trei etaje ale sediului de primărie din Areni, prin punerea la dispoziţie a unora dintre spaţiile nou create.

Primăria Suceava are nevoie să devină proprietar pe întreg sediul de primărie, pentru a accesa o serie de proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală, prin care să reabiliteze termic clădirea şi să o modernizeze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Cultural Bucovina ar putea fi finalizat cu bani de la Compania Naţională de Investiţii.
 Vizualizări articol: 1615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Cultural Bucovina ar putea fi finalizat cu bani de la Compania Naţională de Investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 oct 2014, 21:38:03
Da "ce ne trebuie , nu mai degraba dati bani ptr. Catedrala, ca se vede de pe Marte ?):

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei