Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2014 - Anul XIX, nr. 239 (5748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, executat silit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie delicată pentru Ilie Niţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Un apartament al acestuia a fost deja vândut prin intermediul unui executor judecătoresc, în timp ce vila sa din apropierea Liceului cu Program Sportiv Suceava este scoasă şi ea la mezat.

În luna august, executorul judecătoresc Sorin Ovidiu Hojda a vândut la licitaţie publică apartamentul lui Ilie Niţă de pe strada Saturn, cartierul George Enescu. Este vorba de un apartament cu o suprafaţă de 50,33 mp pentru care cumpărătorul a plătit modica sumă de 51.600 de lei, adică puţin peste 11.000 de euro.

Interesant este şi numele cumpărătorului, un alt membru al PNL Suceava, partid din care face parte şi Ilie Niţă, respectiv Andrei Titi.

Referitor la pierderea acestui imobil, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că nu ştie absolut nimic, „dar mă voi interesa să văd despre ce este vorba”. Se întâmpla săptămâna trecută, dar răspunsul încă nu a venit.

Apartamentul de pe strada Saturn a fost vândut pentru datoriile pe care Ilie Niţă le-a adunat la CEC Bank Suceava, de unde a împrumutat 80.000 de euro în 2006 şi avea termen scadent de plată anul 2031.

 

Vila de lângă LPS Suceava, scoasă la mezat pentru 261.600 de euro

Apartamentul pe care executorul judecătoresc Hojda l-a valorificat pentru acoperirea datoriilor la CEC Bank nu este însă singura problemă majoră a lui Ilie Niţă. Pentru că nu a reuşit să se achite de îndatoririle asumate prin deschiderea liniei de credit de 120.000 de euro contractată la Bancpost Suceava, vicepreşedintele CJ Suceava a fost băgat la executare silită.

Dosarul se află la executorul judecătoresc Marcel Mustea, iar până acum au avut loc deja câteva şedinţe de vânzare, ultima pe 22 septembrie 2014, la care nu s-a prezentat nimeni.

Vila de lângă Liceul cu Program Sportiv, cu o suprafaţă de 230 mp, în care locuieşte Ilie Niţă şi familia sa, este scoasă la mezat pentru suma de 261.600 de euro, dar este foarte probabil ca preţul de pornire să scadă în condiţiile în care la licitaţie nu se va prezenta nici un ofertant.

 

Averea lui Ilie Niţă cuprinde mai multe terenuri şi imobile

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă şi soţia sa au în proprietate mai multe terenuri şi locuinţe, trei autoturisme, dar şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Familia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava avea trei apartamente în municipiul Suceava, toate dobândite în 2011, dintre care cel cu suprafaţa de 50,33 mp a şi fost vândut. Celelalte două apartamente au o suprafaţă de 53,24 mp, respectiv 63 mp. De asemenea, în declaraţia de avere mai este trecută vila de lângă Liceul cu Program Sportiv, dar şi o casă de vacanţă construită în 1997 pe o suprafaţă de 150 mp.

În curtea lui Ilie Niţă sunt parcate şi trei autoturisme, un Ssangyong cumpărat în 2006, un Chevrolet din 2005 şi un Mercedes din 2001.

De asemenea, declaraţia de avere îl dă pe vicepreşedintele CJ Suceava proprietar pe cinci terenuri intravilane, unul în Suceava, două în Gura Humorului şi două în judeţul Iaşi, cu un total de 0,81 hectare de teren, dar şi cu o parcelă arabilă de 4,32 hectare în Movileni - Iaşi.

Pe de altă parte, Ilie Niţă a câştigat în 2013 din salariul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava ceva mai mult de 47.000 de lei, în timp ce soţia sa, Niculina, a adunat 40.000 de lei din salariul de director al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 16 din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, executat silit.
 Vizualizări articol: 7698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, executat silit3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Facatura trimis de
(14 oct 2014, 14:50:54
Eu cred ca acea vanzare a apartamentului e doar fictiva. Parte din vina revine di executorului9, deloc interesat sa obtina un pret corect. Daca s-ar fi facut publicitate, luam eu la 15.000 euro acel apartament. Asa se poate considera ca se f_ura destept statul, iar noi, p_ulimea, platim ca p_rostii.
2.   Asa-i cand scrii la comanda politica... trimis de
(15 oct 2014, 10:35:17
Asa-i cand scrii articole la comanda politica...faci brusc Alzheimer...si te faci ca uiti un lucru foarte important si anume faptul ca d-nul Nita este de cel mult 2 ani vicepresedinte la CJ ( ceea ce inseamna anul 2012)...tot ceea ce a agonisit a facut-o lucrand in mediu privat si platind taxe la stat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei