Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2014 - Anul XIX, nr. 239 (5748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri

80 de liceeni suceveni candidează pentru funcţiile de conducere din consiliile şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi suceveni vor să-și reprezinte colegii în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor (CSE). Până la această dată, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat pe platforma online a Consiliului Național al Elevilor (wedu.ro) 80 de candidaturi ale elevilor suceveni, situând, astfel, județul nostru pe locul patru în clasamentul național.

Potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare a CSE, în fiecare unitate de învățământ vor fi aleși liderii elevilor. Depunerea candidaturilor se face în format electronic pe platforma suport a Consiliului Național al Elevilor, wedu.ro, până la data de 17 octombrie.

La nivel judeţean, cele mai multe candidaturi au fost depuse în şcolile din municipiul Suceava, urmate de unităţile din Rădăuţi, Cajvana şi Câmpulung Moldovenesc.

Tudor Găitan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, a arătat că „orice elev are dreptul să candideze pentru o funcție în Consiliul Școlar al Elevilor, pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar și ulterior în structurile superioare”.

În perioada 20-26 octombrie, candidaţii vor intra în campanie electorală, pentru a-şi convinge colegii că sunt cei mai potriviţi să-i reprezinte.

„Din 2007, a opta generaţie urmează să vină să apere şi promoveze drepturile și interesele elevilor şi să-şi implice colegii în actul educațional, viaţa civică, socială și culturală. Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătățește! Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fă-ți curaj, un plan de acțiuni și depune-ți candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Naţional al Elevilor.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de liceeni suceveni candidează pentru funcţiile de conducere din consiliile şcolare.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
80 de liceeni suceveni candidează pentru funcţiile de conducere din consiliile şcolare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei