Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2014 - Anul XIX, nr. 239 (5748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutoare de minimis

Fermierii primesc subvenţii importante pentru a-şi cumpăra berbeci şi juninci de rasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de animale şi agricultorii din sectorul ecologic pot primi ajutoare financiare importante în urma unei hotărâri de guvern care prevede aprobarea „schemei de minimis”, un ajutor specific compensatoriu pentru fermierii mici şi mijlocii.

Una dintre schemele de ajutor financiar va oferi bani pentru achiziţionarea de berbeci de reproducţie şi de juninci din rase specializate. Actul normativ urmăreşte ameliorarea valorii genetice a efectivelor de ovine şi bovine. Valoarea ajutorului financiar este foarte tentantă la prima vedere.

Astfel, crescătorii pot primi până la 2.500 de lei per cap de berbec din rasă specializată achiziţionat în baza acestei scheme de ajutor, în timp ce crescătorii de bovine pot primi o subvenţie de 5.000 de lei pe cap de junincă din rasă specializată.

Printre condiţiile de eligibilitate se numără ca cei care cresc oi să deţină minimum 150 de capete şi maximum 1.000 de capete de femele, în timp ce crescătorii de bovine trebuie să deţină un efectiv de maximum zece capete de vaci. Pot lua subvenţii şi cei care au mai puţin de trei bovine, dacă fac parte dintr-o formă asociativă. Animalele trebuie să figureze în registrul exploataţiilor, iar fermierii se vor obliga prin angajament scris să menţină în exploataţii berbecii şi junincile de rasă pe o perioadă de minimum trei ani de zile. Un alt detaliu important este că animalele de rasă achiziţionate pot fi doar din cele de pe lista de specialitate întocmită de Autoritatea Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

Ajutoare financiare pe scheme de minimis vor fi acordate şi celor care deţin exploataţii vegetale în sistemul de agricultură ecologică. Cuantumul sprijinului financiar va fi de 1.180 de lei, pentru agricultorii care au exploataţii de agricultură ecologică cuprinse între 0,3 şi 5 hectare inclusiv, respectiv de 845 de lei, pentru cei care lucrează în sectorul ecologic între 5,1 şi 20 de hectare.

Inginerul Vasile Costan, directorul executiv al Direcţiei Agricole Suceava, a declarat că în cazul ajutorului financiar pentru achiziţionarea de berbeci şi juninci de rasă cererile se vor depune până pe 3 noiembrie, iar sumele vor fi acordate începând cu data de 2 decembrie 2014. El a mai subliniat că în zilele următoare vor veni de la nivelul Ministerului Agriculturii toate detaliile legate de documentaţia necesară pentru accesarea acestor ajutoare de minimis, atât în sectorul creşterii animalelor, cât şi sectorul agriculturii ecologice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii primesc subvenţii importante pentru a-şi cumpăra berbeci şi juninci de rasă.
 Vizualizări articol: 3339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii primesc subvenţii importante pentru a-şi cumpăra berbeci şi juninci de rasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei