Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2014 - Anul XIX, nr. 239 (5748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Primăria Siret a rezolvat problema încălzirii la şcoli şi spitale, deşi nu are un leu pentru investiţii la buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema încălzirii şi apei calde în şcolile, grădiniţa, azilul de bătrâni şi la Spitalul de Boli Cronice Siret, după închiderea centralei termice a oraşului, a fost rezolvată de administraţia locală, deşi primăria nu are nici măcar un leu buget de investiţii. Primarul de Siret, Adrian Popoiu, ne-a declarat, ieri, că la instituţiile publice care au fost racordate la sistemul centralizat au fost montate centrale proprii. Două dintre centrale au fost finanţate de firme, iar la celelalte primarul şi Consiliul Local Siret au recurs la tot felul de artificii, bazate pe speranţe şi promisiuni de fonduri la rectificarea bugetară.

 Informaţiile furnizate de primarul Popoiu arată că la corpul A al Şcolii Gimnaziale “Petru Muşat”, instituţia de învăţământ a achiziţionat centrala - pe care a şi pus-o în funcţiune, din bugetul propriu, iar pentru corpul C, la centrala care va fi pusă în funcţiune mâine, a contribuit firma Marsin SRL Siret, cu 25.000 de lei. Centrala Spitalului de Boli Cronice Siret, care va fi funcţională din data de 17 octombrie a.c., a fost sponsorizată de SC Holzindustrie Schweighofer cu 120.000 euro. Vor fi plătite din bugetul local, pe măsură ce vor fi bani, centralele cumpărate pentru Azilul de bătrâni “Ingvar Kamprad” - termen de punere în funcţiune 21 octombrie a.c., primărie - termen 25 octombrie, Biblioteca orășenească Siret - termen 18 octombrie şi Grădinița “Luminița” - termen de punere în funcţiune 15 octombrie a.c. La grădiniţă  sunt luate în calcul şi fonduri din bugetul acesteia. Singura instituţie pentru care încă nu se ştie din ce bani s-ar putea plăti centrala termică este Casa de Cultură “Mihai Teliman”, care ar trebui să aibă încălzire în data de 15 noiembrie a.c.

 

La persoane fizice, primăria s-a implicat în asigurarea încălzirii pentru şapte persoane

În ceea ce-i priveşte pe siretenii care nu mai au locuinţele racordate la sistemul centralizat, primarul Adrian Popoiu ne-a declarat că în atenţia administraţiei locale au fost în primul rând cazurile sociale. Este vorba despre o familie cu doi copii, care a fost mutată într-o locuinţă în care încălzirea este asigurată, o persoană a fost mutată la azil şi alte două, în locuinţă socială. „În rest, nu sunt probleme majore în apartamentele care au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare, însă monitorizăm permanent situația prin Serviciul de asistență socială,  ONG-uri şi biserici”, a afirmat primarul de Siret.

El a mai precizat că pentru persoanele fizice care au făcut cerere de racordare a unei instalaţii termice la gaz metan până la data de 1 octombrie, ultimul termen de racordare este 7 noiembrie a.c.

Reamintim că oraşul Siret a decis să renunţe definitiv la sistemul de termoficare centralizat, după ce de la începutul acestui an societatea de termoficare a Consiliului Local, Termosir SA, a înregistrat pierderi de 1,5 miliarde de lei vechi. Asta, după ce numărul de abonaţi a scăzut, în 10 ani, de la 1.100 la 300. Această centrală pe gaz metan, inaugurată în anul 2004, a fost prima dată în folosinţă în cadrul proiectului „Suceava- Utilităţi şi mediu la standarde europene” pentru care Consiliul Judeţean a împrumutat 86,3 milioane de euro. Investiţia de la Siret a fost de aproape două milioane de euro, dar în al 10-lea an de funcţionare cetrala termică a devenit nerentabilă şi a trebuit închisă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Siret a rezolvat problema încălzirii la şcoli şi spitale, deşi nu are un leu pentru investiţii la buget.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Siret a rezolvat problema încălzirii la şcoli şi spitale, deşi nu are un leu pentru investiţii la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei