Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2014 - Anul XIX, nr. 239 (5748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Oaspeţi

Oficiul Poştal de Distribuire Suceava a primit în vizită elevi ai Şcolii Nr. 4 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au avut fost ieri, preţ de câteva zeci de minute, oaspeţi de seamă ai Oficiului Poştal de Distribuire (OPD) Suceava.

Pe holurile şi în câteva dintre încăperile instituţiei menţionate au forfotit micuţii care au  dorit să afle mai multe din tainele meseriei de poştaş, dovadă stând numeroasele curiozităţi manifestate de elevi cu privire la această profesie.

Iniţiativa de a vizita OPD Suceava se circumscrie unui program mai amplu - „Micul Poştaş” - demarat de Şcoala Nr. 4 şi Şcoala Gimnazială Bosanci, şi are ca scop familiarizarea micuţilor cu profesia de poştaş, profesie ce a fost celebrată joi, 9 octombrie, de Ziua Mondială a Poştei.

 

Meseria de poştaş, explicată pe înţelesul celor mici

Odată ajunşi în sediu OPD, însoţiţi de învăţătoarea Mirela Mazilu, elevii au intrat în biroul factorilor poştali, surprinzându-i pe aceştia în timp ce-şi planificau activitatea de peste zi. Stive cu sute de plicuri cu scrisori, carduri de sănătate, facturi şi ziare ce urmau să fie distribuite în municipiu erau sortate de poştaşi, etapă explicată de aceştia şi elevilor.

Dan Vatrautas, diriginte al OPD Suceava, a mărturisit că a primit cu plăcere propunerea de a deschide porţile instituţiei pentru elevii clasei a III-a de la Şcoala Nr. 4, menţionând că „ne face plăcere că vin copii la noi. Poate într-o zi mulţi dintre ei vor fi cei care-i vor înlocui pe cei de astăzi, desigur în alte condiţii, mult mai bune.  Meseria de poştaş este una frumoasă, unde intri în contact şi socializezi cu foarte multă lume. Un poştaş este un pilon de bază în societate, el duce pensiile, duce alocaţiile, e o interfaţă între executivul societăţii şi cetăţean”.

Acesta le-a mai povestit elevilor despre responsabilitatea pe care o poartă zilnic pe umeri poştaşii, despre atribuţiile şi îndatoririle lor şi despre cum decurge o zi de muncă din viaţa acestora.

La rândul lor, micuţii au fost comunicativi şi au adresat multe întrebări despre activitatea de zi cu zi a poştaşilor, despre salariile acestora, cum se sortează plicurile, cum sunt acestea distribuite etc.

„Eu am văzut cât de interesantă este meseria de poştaş şi îmi doresc să merg măcar o zi cu un poştaş să văd cum este cu adevărat. Vreau să fac asta chiar dacă merge mult pe jos, pentru că e sănătos”, a arătat o elevă la finalul vizitei. „Un poştaş livrează tuturor pensii, ziare, felicitări. Nu am mai fost în birouri la poştă până acum, dar mi-a plăcut”, a specificat o altă colegă.

La finalul vizitei, elevii au primit mere, nuci şi dulciuri, dar şi invitaţia de a reveni la OPD Suceava.

Mirela Mazilu, de la Şcoala Nr. 4 Suceava, a explicat că proiectul „Micul poştaş” a fost iniţiat cu prilejul Zilei Poştei. La 9 octombrie 2014 s-au sărbătorit 140 de ani de când s-a semnat, la Berna, actul de constituire al Uniunii Poştale Universale (UPU).

  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul Poştal de Distribuire Suceava a primit în vizită elevi ai Şcolii Nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Oficiul Poştal de Distribuire Suceava a primit în vizită elevi ai Şcolii Nr. 4 Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei