Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2014 - Anul XIX, nr. 209 (5718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În următorul an

Un tânăr rădăuţean va reprezenta tinerii din România în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de un an de zile, rădăuţeanul Luca Ciubotaru va fi vocea tinerilor din România în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). În urma unui proces riguros de selecţie, pe 6 septembrie tânărul a fost desemnat Delegat de Tineret la Organizaţia Naţiunilor Unite, în mandatul 2014-2015.

Luca Ciubotaru, în vârstă de 22 de ani, a fost şef de promoţie al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Absolvent al promoţiei 2014 al Facultăţii de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Luca este, în prezent, masterand în Ştiinţe Penale și student în an terminal al Facultăţii de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul aceleiași universităţi. Luca este președinte fondator al Asociaţiei Studenţilor la Drept a universităţii ieșene.

 

Atuuri care l-au recomandat pe acest post

De-a lungul ultimilor cinci ani, rădăuţeanul a participat la multiple activităţi de voluntariat, organizând numeroase evenimente la nivel local sau naţional. Printre experienţele internaţionale la care acesta a luat parte se numără o bursă de studiu la Universitatea Paris 13 Sorbona, concursuri de procese simulate, schimburi internaţionale de experienţă, dar şi vizite la principalele instituţiile europene. Toate acestea, dar și rezultatele de la nivelul comunităţii pe care a reprezentant-o l-au determinat să aplice pentru a deveni unul dintre Delegaţii de Tineret ai României, la ONU.

Cunoașterea limbilor engleză și franceză, experienţa în lucrul cu tinerii, zecile de proiecte derulate prin diverse organizaţii non-guvernamentale și conferinţele internaţionale la care a participat începând din 2010 l-au recomandat pentru acest post, pe care l-a obţinut în urma selecţiei desfășurate la nivel naţional.

Programul de Delegat de Tineret al României la ONU este înfiinţat din anul 2006 sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Afacerilor Externe, România fiind printre puţinele ţări la nivel internaţional care deţine un astfel de program, o reală oportunitate de mobilizare și reprezentare a tinerilor din România.

Bianca Dragomir, în vârstă de 25 de ani, este celălalt delegat al României în mandatul următor.

 

 

Va pleca la New York în luna octombrie

57 de tineri din toată ţara au aplicat în cadrul programului „Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite”. Selecţia a fost structurată pe trei etape. În cadrul preselecţiei, ce a presupus un concurs de dosare formate din CV, scrisoare de recomandare și un eseu în limba engleză asupra unei teme legate de tinerii din România, cele mai bune 10 dosare (cinci băieţi și cinci fete) au trecut în etapa următoare, cea a semifinalelor.

Semifinala a constat într-un interviu de grup, având o durată de aproximativ 6 ore, în urma căreia au fost selectaţi 4 tineri. Etapa finală a constat într-o dezbatere de aproximativ 5 ore, în această etapă testându-se, pe lângă cunoștinţele necesare viitorului mandat, și lucrul în echipă.

„În luna octombrie, voi fi prezent la New York, la cea de-a 69-a Adunare Generală a Naţiunilor Unite, unde timp de 7 minute, voi ţine un discurs despre tinerii din România şi problemele lor. Pentru a mă pregăti, va urma o perioadă de întâlniri cu tinerii în teritoriu, consultări cu toate structurile reprezentative ale tinerilor, voi lua parte la evenimente, dezbateri pe problematici de tineret, etc. În timpul mandatului, voi mai pleca o dată la New York, în luna februarie, şi voi fi prezent şi la alte evenimente internaţionale organizate de către Naţiunile Unite”, a arătat Luca Ciubotaru.

 

Fălticeneanul Bogdan Baciu a fost delegat la ONU în mandatul 2011-2012

Fălticeneanul Bogdan Baciu a reprezentat România ca Delegat de Tineret la Organizaţia Naţiunilor Unite, în mandatul 2011-2012.

Pe atunci elev în clasa a XII-a la Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, Bogdan a fost cel mai tânăr român care a reprezentat România la ONU. Tânărul este student la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr rădăuţean va reprezenta tinerii din România în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 Vizualizări articol: 4147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Un tânăr rădăuţean va reprezenta tinerii din România în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vera Moisiuc-Frătăuții Noi ,Suceava ,România trimis de
(21 sep 2014, 20:04:31
Am fost învățătoarea lui ,4 ani de zile. Luci avea un fond genetic de excepție, a primit o educație minunată și sprijin de la părinții săi care au ales Șc. Nr.1 de la Frătăuții Noi pentru învățământul primar și gimnazial , apoi Liceul Hurmuzachi . Universitatea ,,A.I.Cuza ”din Iași i-a oferi cele mai multe oportunități. Mai mulți factori au contribuit la formarea lui, dar, dacă a ajuns să reprezinte tinerii din România în cadrul O.N.U- consider că e meritul lui câștigat prin muncă, inteligență, perseverență, frumusețe fizică și intelectuală. BRAVO LUCI !!!!!!!!!!!! Să-ți dea Dumnezeu sănătate, noroc și un viitor de succes !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei