Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victimă

Metoda „accidentul”, pusă în aplicare de un fals poliţist, dejucată de un tânăr de 16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 16 ani din municipiul Suceava a fost aproape de a cădea victimă escrocilor care adună mici averi prin metoda de înşelăciune „accidentul”. Din fericire, băiatul şi-a dat seama la un moment dat că povestea spusă de „poliţistul” care l-a sunat nu este reală. Poliţia a fost sesizată de tentativa de înşelăciune luni după-amiază, în jurul orei 17.00, tânărul de 16 ani fiind cel care a sunat la 112 şi a relatat că un fals poliţist a încercat să-l înşele pe motiv că mama sa a fost implicată într-un accident rutier.

Din ancheta poliţiei rezultă că în aceeaşi zi, în jurul orei 15.45, minorul a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat care i-a spus că este poliţist, iar mama sa a lovit cu maşina pe o trecere de pietoni o fetiţă. Interesant este că individul i-a dat băiatului date despre maşina mamei sale, pentru a face povestea şi mai veridică.

„Poliţistul”, a relatat tânărul, i-a spus că pentru a o ajuta pe mama sa trebuie să adune toate bijuteriile, banii, tot ce este de valoare în casă şi să se deplaseze în parcarea magazinului Kaufland, lângă sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde se va întâlni cu el, pentru a rezolva cazul. Iniţial, tânărul a luat mai multe bijuterii din casă şi s-a dus spre locul de întâlnire, după care s-a răzgândit, dându-şi seama că un poliţist nu ar putea acţiona în acest mod. Înainte de a suna la 112 băiatul a avut o convorbire pe telefonul mobil cu falsul poliţist, care l-a sunat de pe un număr ascuns, moment în care i-a spus că nu-i mai aduce nimic deoarece este o înşelăciune. În aceste condiţii individul a avut timp să dispară, şi acest caz rămânând deocamdată cu autori necunoscuţi.  

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a spus:

“Mediatizarea aproape zilnică a cazurilor de acest gen dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor. Totuşi, în continuare, există şi persoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor”.

Ofiţerul de poliţie a mai declarat că pentru modul în care a acţionat, tânărul va primi din partea IPJ Suceava un set de rechizite pentru noul an şcolar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda „accidentul”, pusă în aplicare de un fals poliţist, dejucată de un tânăr de 16 ani.
 Vizualizări articol: 2906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metoda „accidentul”, pusă în aplicare de un fals poliţist, dejucată de un tânăr de 16 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei