Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2014 - Anul XIX, nr. 150 (5659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În anul şcolar 2014-2015

Reducere a numărului de locuri pentru învăţământul liceal seral şi cu frecvenţă redusă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de gimnaziu din seriile anterioare, care împlinesc 18 ani până la începerea cursurilor anului şcolar 2014-2015, se pot înscrie la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

Astfel, cei care nu au acordat prea mare importanţă educaţiei şi şcolii la momentul potrivit pot recupera timpul pierdut, o serie de instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ propunând clase „la seral” sau cu frecvenţă redusă.

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a care şi-au întrerupt studiile, planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2014-2015 prevede 84 de locuri pentru clasele la seral şi 224 de locuri pentru învăţământul liceal cu frecvenţă redusă, numărul acestora fiind mai mic faţă de anul şcolar trecut.

Trei licee din judeţ scot la concurs locuri la seral. Este vorba despre Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (o clasă cu specializarea silvicultură), Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc (o clasă de construcţii, instalaţii şi lucrări publice) şi Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni (o clasă cu profil economic).

Principalul avantaj al învăţământului seral este acela că elevii vor frecventa cursurile seara, iar dimineaţa vor putea merge la serviciu.

Pentru învăţământul liceal cu frecvenţă redusă, şapte instituţii liceale din judeţ pun la bătaie 224 de locuri (faţă de 364, câte au fost în anul 2013-2014). Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Liceul Tehnologic “Tomşa Vodă” din Solca, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret pun la dispoziţia absolvenţilor ciclului gimnazial câte 28 de locuri pentru profilul uman, filologie sau ştiinţe sociale. La Colegiul „Vasile Lovinescu” va funcţiona şi o clasă cu profil real, matematică-informatică.

Conform calendarului de admitere în învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, perioada de înscriere a absolvenţilor de clasa a VIII-a din generaţiile anterioare este 22-23 iulie, iar repartizarea candidaţilor va avea loc în perioada 23-25 iulie.

Potrivit metodologiei, absolvenţii trebuie să prezinte certificat de echivalare a examenului de capacitate, dacă provin din promoţiile anterioare anului 2009, certificat de promovare a testelor naţionale sau adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională sau la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, dacă au absolvit după anul 2009.

La cursurile pentru clasa a IX-a se pot înscrie inclusiv absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examenele naţionale, însă aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat şi au promovat testele naţionale de la finalul clasei a VIII-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducere a numărului de locuri pentru învăţământul liceal seral şi cu frecvenţă redusă.
 Vizualizări articol: 2622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reducere a numărului de locuri pentru învăţământul liceal seral şi cu frecvenţă redusă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei