Comuna Cacica a îmbrăcat duminică straie de sărbătoare. Manifestările dedicate zilei comunei, la care au luat parte sute de localnici, au debutat în jurul amiezii, cu „Nunta de Aur”, a II-a edițiea sărbătoririi celor mai longevive cupluri din localitate. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost felicitate de primarul comunei Cacica, Elena Boloca, ce le-a înmânat câte o diplomă, o scrisoare de felicitare și nelipsitul buchet de flori.
Câțiva dintre sărbătoriți au dorit să împărtășească cu cei prezenți secretul longevității în căsnicie. Cu toții au închinat un pahar de șampanie pentru sănătate și împliniri, alături de cei dragi, după ce s-a oficiat și o slujbă religioasă.
Folclor cu artiști locali
Pe scena amenajată special pentru sărbătoarea comunei au evoluat Ansamblul Folcloric “Pădurețul” din Cacica, Fanfara de la Todirești și Grupul Folcloric “Plaiurile Solonețului”, Ansamblul Folcloric “Flori vicovene” și îndrăgita interpretă Nicoleta Hafiuc. Artiștii Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” din Suceava au demonstrat din nou că sunt la înălțime, prin suitele de dansuri prezentate în fața publicului, care i-a aplaudat îndelung. De aprecieri și aplauze au avut parte și cunoscuții interpreți de muzică populară Dana Dăncilă, Gheorghe Finiș, Margareta Clipa și Lucica Păltineanu.
Pentru că ziua a fost dedicată folclorului, pe scenă au urcat și alte ansambluri și artiști îndrăgiți din zonă, precum Ansamblul Folcloric „Arcanul Bătrânesc” de la Frătăuții Noi, Ansamblul Folcloric “Stânjenelul” din Stroiești, Grupul Folcloric “Vatra”, interpretele de muzică populară Silvia Zagoreanu și Angelica Flutur, dar și Ansamblul Folcloric “Mănăstirea Humorului”.
„Arcanul” USV, primit în aplauze
Punctul culminant al serii a fost marcat de Ansamblul Folcloric “Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a încântat publicul cu un program spectaculos de muzică și dans. Au evoluat pe scenă foști și actuali studenți, printre care le amintim pe Larisa Nunvailer, Mihaela Cajvan, Cosmina Mandiuc, dar și nume cunoscute, precum Manuela Pohoață, interpretă de muzică populară, Călin Brăteanu, interpret de muzică populară și directorul artistic al Ansamblului „Arcanul” USV.
Seara de duminică s-a încheiat cu evoluția trupei Rekord. Evenimentul a fost organizat de Primăria Cacica și Consiliul Local, în parteneriat cu Asociația Culturală Vatra Satului. Lidia Loredana Seserman, membră a Asociației Culturale Vatra Satului, a spus că „reușita primei ediții, desfășurată anul trecut, i-a determinat pe reprezentanții primăriei să decidă transformarea acestei sărbători într-o tradiție, astfel încât să devină unul dintre cele mai importante și îndrăgite evenimente din localitate. Organizatorii le-au oferit tuturor celor prezenți o zi plină de distracție, muzică și dans, în compania unor nume mari ale scenei românești”. La evenimentul de la Cacica a fost prezent și Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava.