Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accident grav

Un tânăr care gonea pe un moped şi-a zdrobit un picior de un tir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Păltinoasa, care se deplasa pe un moped, a fost rănit grav într-un accident rutier produs din cauza vitezei excesive. Accidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 12.00, pe DN 17, în apropiere de Gura Humorului.

Tânărul aflat pe un moped Aprilia, Cristian M., conducea pur şi simplu inconştient.  

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, “mopedistul a intrat în depăşirea unei coloane de autovehicule care circulau în aceeaşi direcţie, coloană formată din două autoturisme şi un tir cu semiremorcă. Şoferul tirului a semnalizat şi a virat spre stânga, intrând aproape cu toată lungimea vehiculului în parcarea unei societăţi comerciale. Din cauza vitezei (urme de frânare de aproximativ 40 metri) şi a lipsei de experienţă, conducătorul motoscuterului nu a putut evita impactul cu tirul, intrând în roata stângă spate a părţii vehiculului care rămăsese în marginea carosabilului”.

 

Rănit grav, dar totuşi norocos

Tânărul de 22 de ani a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean. El a fost diagnosticat în primă fază cu o fractură de tibie cu strivire şi cu ruptură de ligamente încrucişate. Medicii au estimat preliminar că tânărul are nevoie de cel puţin 30 de zile de spitalizare.

Mopedistul se va alege cu dosar penal, deoarece nu avea permis de conducere. Deşi accidentul este unul grav, poliţiştii au subliniat că tânărul a avut totuşi multă şansă, în cazuri de acest gen riscul de deces fiind foarte ridicat.

 

Dosare penale pentru mopedişti fără permis, unul după altul

Tot sâmbătă, în judeţ s-au mai produs două accidente în care au fost implicaţi conducători de motoscutere.

În jurul orei 15.00, pe un drum comunal din Straja, un mopedist în vârstă de 25 de ani  s-a lovit de o autoutilitară cu remorcă, însă în împrejurări cu totul diferite. Conform anchetei poliţiei, Ilie C., în vârstă de 21 de ani, din Straja, aflat la volanul unei autoutilitare cu remorcă, a efectuat un viraj spre DJ 209 G, înspre comuna Brodina, fără a se asigura şi a da prioritate de trecere mopedului condus de Daniel P., în vârstă de 25 de ani, tot din Straja. Tânărul de pe moped a suferit leziuni destul de grave, fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava. Nici în acest caz motoscuteristul nu avea permis de conducere.  

În fine, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, pe DJ 155A, în comuna Bogdăneşti, poliţia a fost sesizată că un mopedist a fost implicat într-un accident. La faţa locului s-a constatat că Ion P., în vârstă de 45 de ani, localnic, s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind o uşoară excoriaţie frontală. Bărbatul nu avea permis şi, precizează poliţia, mirosea a alcool. El a refuzat să sufle în etilotest, însă la Spitalul Municipal Fălticeni i-au fost recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În afara acestor accidente, în weekendul trecut alţi trei conducători de vehicule pe două roţi (două mopede şi un motociclu) s-au ales cu dosare penale pentru că nu aveau permis de conducere. Conform noilor prevederi legale, mopedul poate fi condus cu permisul special categoria AM ori cu orice altă categorie superioară de permis de conducere. Cine nu are permis de conducere ori este băut are aceeaşi răspundere penală ca un conducător de autoturism de exemplu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care gonea pe un moped şi-a zdrobit un picior de un tir.
 Vizualizări articol: 1791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr care gonea pe un moped şi-a zdrobit un picior de un tir0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei