Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Băişanu se aşteaptă la plecări din PNL, mai ales din partea primarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia de fuziune cu PDL adoptată, sâmbătă, de congresul PNL ar putea provoca plecarea din partid a unor membri ale căror proiecte personale sau comunitare nu se potrivesc cu creşterea implicită a numărului de aspiranţi la funcţii publice. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, ne-a declarat, ieri, după congres, că „este posibil să ne plece oameni, pe o judecată simplă: mai întâi sunt primarii care au fost aleşi sub sigla USL, apoi cei care vor să candideze acolo unde este acum un primar PDL, care de asemenea ar putea avea intenţia să candideze”. În ceea ce îl priveşte pe el, Băişanu a declarat că „voi munci mai departe în numele PNL şi al echipei PNL de la Suceava” şi că va candida pentru funcţia de primar al Sucevei, „dacă sucevenii vor dori asta”.

„După fuziune, am fi trei candidaţi din partea PNL - actualul primar Ion Lungu, deputatul Ioan Balan şi eu. Cel care va trebui să candideze este cel care va sta cel mai bine în sondaje, nu cel care vrea cel mai mult. Alexandru Băişanu nu candidează de nebun, dar accept să candidez, fără doar şi poate, dacă sucevenii vor dori asta”, a afirmat Băişanu. Acesta a spus că „momentele de fuziune” sunt „clar dificile”, că „se vor ciocni mulţi oameni care nu se simpatizează”, dar crede că înţelepciunea, calmul şi bunăvoinţa vor face ca obstacolele să fie depăşite.

 

Nici un liberal sucevean nu a candidat pentru vreo funcţie la nivel central în partid

Unul dintre primele teste după fuziune vor fi negocierile pentru schimbarea majorităţilor în administraţia publică. Preşedintele liberalilor suceveni a arătat că, dacă PDL îşi doreşte o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, PNL vrea încă o funcţie de viceprimar al municipiului Suceava, alături de cea pe care o are deja liberalul Ovidiu Doroftei. „Trebuie să existe o împărţire egală şi corectă a funcţiilor. Funcţia de vicepreşedinte CJ este cea mai înaltă, aşa că e normal ca PNL să primească un post de viceprimar”, a declarat Băişanu.

El a afirmat că va consulta consilierii locali liberali în vederea nominalizării persoanei care va candida pentru această funcţie.

Pentru instituţiile descentralizate însă, Băişanu îşi păstrează poziţia adoptată după ieşirea PNL de la guvernare: nu plecăm nicăieri, aşteptăm să vedem dacă ne dă afară PSD. „Este problema PSD dacă dă afară oameni care au susţinut concursuri. Când s-a procedat aşa, întotdeauna cei care luaseră concursuri au câştigat în instanţă. Mi se pare normal să-i schimbe doar pe cei care nu-şi fac treaba”.

Liderul PNL Suceava a mai spus că aspectele concrete legate de fuziune vor fi discutate în organizaţia judeţeană în data de 7 iulie a.c.

Reamintim că nici un reprezentant al PNL Suceava nu a candidat pentru vreo funcţie de conducere la nivel naţional. În Delegaţia permanentă a partidului, Băişanu este membru de drept, ca preşedinte de organizaţie judeţeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu se aşteaptă la plecări din PNL, mai ales din partea primarilor.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Băişanu se aşteaptă la plecări din PNL, mai ales din partea primarilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(30 iun 2014, 11:57:35
Cine mai e si Baisanu asta? ...Aaaaa..ala care a falimentat Casa Plus si si-a pus nevasta director la Casa de Asigurari de Sanatate. Cita demnitate...
2.   Baisane trimis de
(30 iun 2014, 12:12:31
vezi ca lucreaza DNA-ul la un dosar pe numele tau vis-a-vis de datoriile la fisc si de banii cu care le-ai achitat si care nu se regsesc in declaratia de avere chiar daca te-a imprumutat nasul Buruiana....ia mai bine cere-te tu acasa pe 6 noiembrie si baga-ti chelia sub pavele ca strutzul...
3.   Băi Șanu trimis de
(30 iun 2014, 16:01:11
„este problema PSD, dacă dă afară oameni care au susţinut concursuri. Când s-a procedat aşa, întotdeauna cei cu concursuri au câştigat în instanţă. Mi se pare normal să-i schimbe doar pe cei care nu-şi fac treaba”

Care concursuri măi băiete? De trimis bilețele la București și de primit subiectele prin poșta rapidă? Dacă ar fi concursuri reale măi amnezică, cum îți explici că ajung doar membri de partid in funcții și câștigă detașat? O fi vreo specie supradotată, profesoraș de logică perversă ce ești.
Poate vedem câteva fotografii si convorbiri din sediul CNAS cu matale, chiar în perioada concursurilor de care vorbești.
4.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2014, 00:59:01
pnl - istii sunt cei mai penibili oameni din Romania la ora actuala.dupa ce i/au umplut pe pdl-isti cu noroi,pe buna dreptate,acum vor fi colegi de partid cu acestia si in scurt timp vor fi chiar subordonatii acestora . halal caractere .antonescu va adus in situatia sa va faceti de ras.
5.   Castig sau pierdere ? trimis de
( 1 iul 2014, 05:26:35
Castig pentru PDL si pierdere pentru PNL . Organizatia PDL in judetul Suceava domina din toate punctele de vedere organizatia PNL si ca atare multi din capii de conducere ai acesteia vor fi inlocuiti . Aceasta fuziune va aduce multe surprize si va declansa o intensa miscare de membrii . Unul din castiguri este ca se va crea o forta puternica si reala de opozitie in Romania .
6.   ??? trimis de
( 1 iul 2014, 08:30:22
Liberali? Spalatori de chiloti si sosete ale pdl-istilor!...L-am auzit pe Baiesanu in campania pentru europarlamentare in judet...Daca acum i-ati fi auzit discursul greu v-ati abtine sa nu decartati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei