Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Şcheia

Furturi în serie şi oameni terorizaţi, de o gaşcă de minori protejaţi de Codul Penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minorii în vârstă de 13-14 ani, din Şcheia, care dau mari bătăi de cap poliţiştilor de câteva luni de zile, adunând deja zeci de furturi probate, continuă seria spargerilor, fără ca poliţiştii să poată lua vreo măsură împotriva lor. Ultimul furt a fost sesizat sâmbătă. În jurul orei 11.00, o femeie din comuna Şcheia a sunat la poliţie şi a cerut ajutor, sesizând că trei minori de etnie romă i-au spart geamul de la casă şi au intrat în locuinţă. Echipajul de la Postul de Poliţie Şcheia deplasat la faţa locului a identificat trei minori, cu vârste de 13 şi 14 ani, toţi din localitate, care i-au provocat femeii o pagubă de 1.000 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „furt calificat”, însă, conform prevederilor Codului Penal, copii până la vârsta de 14 ani nu răspund penal pentru faptele lor.

Surse judiciare au precizat că familiile de romi infractori de la Şcheia au învăţat această regulă şi îi trimit la furat pe aceşti copii. Şi mai grav este că în timp aceştia au arătat că nu sunt deloc inofensivi. Ca şi în cazul de sâmbătă, victimele, în special persoanele vârstnice, sunt pur şi simplu terorizate de această gaşcă de minori infractori. Oamenii se tem să intervină şi chiar să-şi apere bunurile. Minorii s-au dovedit în câteva rânduri capabili de acte de violenţă. Un episod de acest gen s-a petrecut la mijlocul lunii iunie. Atunci, un bărbat în vârstă de 57 de ani, care se afla la pescuit pe râul Suceava, pe raza satului Şcheia, a fost atacat de patru minori, care i-au sustras o undiţă, l-au lovit cu pietre şi i-au provocat distrugeri la autoturismul personal, un Opel Vectra. Pescarul, care a încercat să-l prindă pe minorul care i-a furat undiţa, a căzut la un moment dat în apă, moment în care cei patru s-au dus la maşina victimei, i-au dezumflat roțile, au distrus luneta și au sustras oglinzile laterale, iar din portbagaj au furat mai multe scule. Sunt aşadar fapte care depăşesc cu mult banale furturi comise de copii care caută mâncare sau haine. 

Minorii de 13-14 ani prinşi la furat fac parte din familiile de romi Cuţitaru, Bozomală sau Râpă, cu membri care au o bogată activitate infracţională în spate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furturi în serie şi oameni terorizaţi, de o gaşcă de minori protejaţi de Codul Penal.
 Vizualizări articol: 2350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Furturi în serie şi oameni terorizaţi, de o gaşcă de minori protejaţi de Codul Penal2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sapun trimis de
(30 iun 2014, 12:17:54
Moarte ciorilor! Daca nu luam masuri sa stirpim aceaste ciori, in 20 de ani nu vom mai putea iesi din casa!
2.   SAPUN TREBUIE FACUT DIN EI !!! trimis de
(30 iun 2014, 15:52:35
Asta nu e Romania, asta e cancerul Europei instalat in Romania dupa revolutie. Sfarsitul a inceput cu Iliescu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei