Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adevăratul bac

5.601 elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de liceu susţin astăzi, începând cu ora 9.00, prima probă scrisă din cadrul bacalaureatului, respectiv cea la limba şi literatura română, testare pentru care s-au înscris 5.601 elevi suceveni.

Pentru toate probele scrise, candidaţii vor avea trei ore la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele primite. Indiferent de subiectul extras, aceştia vor fi nevoiţi, la primul subiect, notat cu 30 de puncte, să facă analiza de vocabular a unui fragment dintr-un text. La partea a II-a a variantei extrase, notată tot cu 30 de puncte, candidaţii vor trebui să elaboreze un text de tip argumentativ pornind de la ideile sugerate de afirmaţia unui autor. La partea a III-a elevii vor trebui să realizeze un eseu de două-trei pagini.

Sălile de examen vor fi dotate cu echipamente de supraveghere video, iar cei care vor încerca să fraudeze vor fi scoşi din examen.

În perioada 10-27 iunie, absolvenţii de liceu au susţinut probele orale ale bacului (de evaluare a competenţelor), probe simple, la care toţi candidaţii prezenţi au fost admişi.

 

Elevii vor susţine testarea în 18 unităţi de învăţământ

Pentru sesiunea iunie-iulie 2014 a bacalaureatului, elevii vor susţine probele scrise în următoarele unităţi şcolare: Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, CN „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, CT „Al.I. Cuza” Suceava, CT de Industrie Alimentară Suceava, CN „Mihai Eminescu” Suceava, CN „Petru Rareş” Suceava, CN „Ştefan cel Mare” Suceava, CT „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei şi Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Miercuri, elevii vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului, 4.003 candidaţi urmând a fi evaluaţi la matematică şi 1.643 la istorie.

În data de 4 iulie, 5.590 de absolvenţi din judeţ vor fi examinaţi la o materie la alegere din cadrul profilului şi specializării.

Prima afişare a rezultatelor la bacalaureat va avea loc luni, 7 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 11 iulie.

 

Lucrările elevilor suceveni vor fi evaluate în cinci centre

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a stabilit cinci centre de evaluare a tezelor de la bacalaureat, toate în municipiul Suceava. Este vorba despre Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială Nr. 3 şi Liceul Teoretic „Filadelfia”.

Corectarea lucrărilor de la bacalaureat se va face sub supravegherea camerelor video, profesorii corectori fiind monitorizaţi începând cu repartizarea lucrărilor şi până la predarea acestora.

 

Şase elevi vor susţine testarea în condiţii speciale

Din cauza unor probleme medicale, şase elevi suceveni vor susţine probele scrise ale bacalaureatului din această vară în condiţii speciale.

Un elev al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a cerut prelungirea timpului alocat celor trei probe scrise cu câte o oră şi jumătate, cererea acestuia fiind validată. De cealaltă parte, un candidat de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava va redacta cele trei teze scrise ale bacului prin dictare.

Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni va susţine probele scrise ale bacalaureatului la domiciliu, iar un elev de la Colegiul Tehnic ”Al.I. Cuza” va redacta lucrările scrise la tastatură, neputând scrie de mână.

O elevă de la CN „Petru Rareş” Suceava şi-a rupt mâna, iar în această situaţie un cadru didactic de la altă disciplină decât cele de examen îi va redacta rezolvarea subiectelor, în aceeaşi situaţie aflându-se un candidat de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.601 elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
5.601 elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei