Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


În loc să plece acasă, Brazilia a rămas acasă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fără tragere de inimă, am subscris aproape total la teoria colegului de rubrică privind propulsarea Braziliei spre titlul mondial. Dacă gazdele ies într-o fază prematură, microbiştii vor sări într-o clipă în cealaltă barcă şi restul competiţiei s-ar disputa într-o ţară sub asediu, cu armata înconjurând hotelurile şi stadioanele. Un licăr de speranţă întrevedeam, totuşi: în finală ar putea câştiga adversarii, care vor fi ei. Ca în 1950, toată lumea şi-ar fi luat apoi tălpăşiţa dintr-o ţară aruncată în marasm.

Dar iată că FIFA nu mai deleagă la optimea cu Chile un asiatic care nu ştia engleza, ca la deschiderea cu Croaţia, ci pe un englez de la mama lui, Howard Webb. Ăsta ştia cum e să pleci de la un Mundial în urma unui gol înscris cu mâna, aşa că a anulat reuşita lui Hulk pentru o atingere minoră cu braţul, la preluare. Iar Brazilia a fost lăsată să se chinuie... Şi ce s-a mai chinuit! Am văzut cu toţii că Seleçao şi-a pierdut farmecul acela numai al ei, pe care îl avea chiar şi când pierdea. Lângă Neymar, care e al doilea vârf, Scolari nu a putut propune un atacant adevărat, de certă valoare. Fred era valabil cu 4-5 ani în urmă, când Lyon însemna ceva în fotbalul european, iar apogeul lui Jo a fost la o echipă moscovită! Hulk a jucat mai retras, dar el nu este un jucător tipic brazilian, e un fel de tanc. Ce risipitor Robinho, la 30 de ani putea fi tartor în această echipă! Sau Pato, dispărut de pe firmament la nici 25 de ani!

În fine, fapt este că la acest meci Brazilia a rămas pe mâna ei, ceva atât de normal încât nu ne părea posibil. Şi am văzut ce i-a calificat: nişte amărâte de bare. Mai întâi transversala s-a opus lui Pinilla, când meciul era la scăpătat, şi apoi o bară laterală din care a ricoşat atât de parşiv mingea, la acea ultimă lovitură de departajare. Teoria mea cu eficienţa la penalty-uri a portarilor mai scunzi s-a verificat, adică Bravo a apărat două şuturi, Julio Cesar doar unul, însă la final a exultat ultimul.

Una peste alta, nu-i exclus ca acesta să fi fost momentul de cumpănă pentru brazilieni, care să se descurce mai convingător cu adversarele mai bine cotate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În loc să plece acasă, Brazilia a rămas acasă!.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
În loc să plece acasă, Brazilia a rămas acasă!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei