Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Trei dintre cei 13 reţinuţi în cazul dublei tentative de omor de la Gulia, arestaţi preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunea în forţă a poliţiştilor asupra unui grup de agresori din comunitatea de romi de la Gulia - Dolhasca, ce au atacat cu sălbăticie doi rivali care au ajuns în stare gravă la spital, cu multiple traumatisme şi cu plăgi înjunghiate, s-a concretizat, ieri, la Tribunalul Suceava, cu emiterea a trei mandate de arestare preventivă pentru infracţiunea de tentativă de omor. Din 15 persoane săltate şi aduse la audieri, joi, şi 13 reţinute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru 24 de ore, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a stabilit că trei au avut participaţia principală la comiterea dublei tentative de omor. 

Zicu Sârbu, în vârstă de 51 de ani, Gheorghiţă Sârbu, în vârstă de 45 de ani, şi Ilie Moldovan, în vârstă de 39 de ani, au fost prezentaţi ieri în faţa magistraţilor Tribunalului Suceava, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alţi cinci suspecţi au fost eliberaţi sub control judiciar, cu o serie de măsuri restrictive de la care nu au voie să se abată dacă nu vor să se întoarcă în arest. Este vorba de Segal Sârbu, de 29 de ani, Dumitru Dulap, de 57 de ani, Adrian Sârbu, de 40 de ani, Adam Sârbu, de 47 de ani, şi Darius Dulap, în vârstă de 33 de ani.

 

Un atac sângeros, în războiul a două familii rivale

Vasile Iordache, în vârstă de 62 de ani, şi Georgel Chiriac, de 42 de ani, socru şi ginere, au fost atacaţi marţi seară în curtea casei lor şi loviţi cu sălbăticie, în grupul agresorilor fiind identificate 15 persoane. Bărbatul de 62 de ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral prin lovire, traumatisme la mâini şi gambe şi multiple plăgi înjunghiate la mâini şi picioare, în timp ce ginerele său avea şi el multiple traumatisme prin lovire şi o plagă înjunghiată. La faţa locului a izbucnit un adevărat război, grupe de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava intervenind în forţă la Gulia şi dispersând mulţimea cu substanţe iritant-lacrimogene.

În privinţa celor doi romi ajunşi la spital s-a constatat că aceştia au suferit leziuni grave, care necesită pentru vindecare peste 75 de zile de îngrijiri medicale şi le-au pus viaţa în pericol. În aceste condiţii, fapta a fost încadrată la tentativă de omor.

Episodul sângeros de marţi a plecat din cauza unui vechi conflict între două familii rivale, Iordache şi Sârbu. Fiecare din cele două familii însumează la Gulia câte 40-50 de oameni.

Între cei 15 agresori identificaţi se numără şi două femei, Carmen Sârbu, în vârstă de 32 de ani, şi Mariana Sârbu, în vârstă de 53 de ani.

Cele 15 persoane sunt cercetate într-un dosar în care se fac cercetări pentru trei infracţiuni: tentativă de omor, distrugere şi violare de domiciliu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei dintre cei 13 reţinuţi în cazul dublei tentative de omor de la Gulia, arestaţi preventiv.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei dintre cei 13 reţinuţi în cazul dublei tentative de omor de la Gulia, arestaţi preventiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei