Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Nechifor şi Adomniţei au semnat asocierea între Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi pentru modernizarea a 168 de km de drumuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinţii Consiliilor Judeţene din Suceava şi Iaşi, Cătălin Nechifor, respectiv Cristian Adomniţei, au semnat ieri, la Palatul Administrativ din Suceava, contractul de asociere între cele două administraţii pentru dezvoltarea infrastructurii intrajudeţene. Contractul a fost încheiat în vederea realizării proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T şi includerea acestuia în Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020. Proiectul vizează modernizarea a 74,666 de kilometri de drumuri judeţene în judeţul Suceava, cu o valoare de 31 de milioane de lei, precum şi modernizarea a 94,002 kilometri de drumuri judeţene în judeţul Iaşi, cu o valoare de 48,8 milioane de euro.

În cadrul acestui proiect ar urma să fie modernizate drumurile judeţene 282, 281 şi 281B pe traseul Iaşi – Gropniţa – Coarnele Caprei – Belceşti – Scobinţi – Lespezi (axa 1) şi modernizarea DJ 208 limita judeţului Iaşi – Budeni – Dolhasca – DJ 208A Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, DJ 209C Suceava – Moara – Liteni – Zahareşti, DJ 209D Liteni – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti – DN 2 (judeţul Suceava).

Atât Cătălin Nechifor, cât şi Cristian Adomniţei au declarat ieri la semnarea contractului că cele două administraţii judeţene, din Suceava şi Iaşi, sunt primele de la nivelul Regiunii de Nord-Est şi la nivel naţional care au semnat o astfel de asociere pentru susţinerea şi realizarea unui proiect amplu de dezvoltare a infrastructurii. De precizat că de modernizarea acestei axe alternative pentru transport rutier între Iaşi şi Suceava pe drumuri judeţene vor beneficia aproximativ 120.000 de persoane, din care circa 65.000 de suceveni.

 

Adomniţei: Este cel mai important proiect de infrastructură din Regiunea de Nord-Est

Prezent la Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a ţinut să precizeze că modernizarea acestei rute rutiere pe drumuri judeţene este cel mai important proiect din Regiunea de Nord-Est pentru dezvoltarea infrastructurii. Adomniţei, care a venit la Suceava împreună cu mai mulţi directori şi specialişti din Consiliul Judeţean Iaşi, a spus că semnarea acordului de asociere este un moment extrem de important pentru cele două judeţe. „Din toate cele şase judeţe ale regiunii nu există un proiect de infrastructură rutieră mai mare sau mai important decât acesta. Şi asta mă bucură, pentru că arată pe de o parte seriozitatea demersului, şi pe de altă parte arată faptul că cele două administraţii judeţene se preocupă să rezolve problemele cetăţenilor”, a spus Cristian Adomniţei.

Şeful administraţiei judeţene din Iaşi şi-a exprimat convingerea că acest proiect va putea fi promovat pentru finanţare imediat după ce România va semna Acordul Cadru cu Uniunea Europeană pentru exerciţiul financiar 2014-2020.

 

Nechifor precizează că modernizarea acestei axe va asigura legătura pe drumuri judeţene între Ucraina şi Republica Moldova.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a amintit că discuţiile cu privire la promovarea acestui proiect au fost începute cu mult timp în urmă, iar acest demers a fost concretizat prin semnarea acordului de asociere între cele două administraţii judeţene. „Am considerat cu domnul Adomniţei că pentru Suceava şi Iaşi singurul proiect major consistent şi palpabil care să aibă şansă să fie finanţat şi care să şi rezolve anumite nevoi speciale este axa rutieră pe alternativa de drumuri judeţene între municipiile Iaşi şi Suceava”, a spus Nechifor. El a subliniat faptul că prin modernizarea acestei axe rutiere se realizează şi o legătură pe drumuri judeţene între punctele de frontieră Siret şi Ungheni, cu Ucraina, respectiv Republica Moldova.

„Pe de altă parte, ambele sectoare de drum propuse din judeţele Iaşi şi Suceava sunt sectoare executate în trecut, proiectate prin anii '70, şi care s-au făcut la acel moment ţinând cont de nevoia de încărcare a traficului existent la acea vreme. Atunci era vorba de un tonaj de 7-8 tone pe osie, iar acum nevoia de transport s-a dezvoltat foarte mult şi avem situaţii în care încărcătura pe osie depăşeşte şi 20 de tone”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava. Nechifor a spus că îşi doreşte ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede posibil, remarcând faptul că Suceava şi Iaşi sunt primele judeţene din Regiunea de Nord-Est care au semnat un astfel acord de asociere pentru promovarea unui proiect amplu de modernizarea infrastructurii de drumuri judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor şi Adomniţei au semnat asocierea între Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi pentru modernizarea a 168 de km de drumuri.
 Vizualizări articol: 2739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Nechifor şi Adomniţei au semnat asocierea între Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi pentru modernizarea a 168 de km de drumuri3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drumuri trimis de
(21 iun 2014, 14:52:51
Eu cred ca era necesar ca portiunea de drum de la sensul giratoriu din apropiere de Roman si pana la Siret ( E85 ) sa fie modernizat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei