Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Vineri

La Fălticeni a fost premiată excelenţa la sfârşit de an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 20 iunie, a sunat ultimul clopoţel din anul şcolar 2013-2014 şi pentru aproximativ 8.000 de elevii din instituţiile preuniversitare din municipiul Fălticeni. Toate unităţile de învăţământ au organizat careuri festive în cadrul cărora elevii cei mai buni din şcolile gimnaziale şi licee au primit cadouri şi diplome de excelenţă din partea conducerii şcolilor, precum şi aplauze din partea părinţilor şi a cadrelor didactice.

Doar Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” a premiat excelenţa la învăţătură la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, diplomele şi cărţile oferite cadou cu ajutorul Asociaţiei părinţilor “Artur Gorovei” fiind un “stimulent pentru elevii talentaţi în activităţile extraşcolare şi care au obţinut performanţe foarte bune la concursurile şcolare, fiind o modalitate de a-i motiva să fie cei mai buni la învăţătură”, a precizat directoarea şcolii, prof. Daniela Ilincăi. Conducerea şcolii a  premiat cel mai bun elev din fiecare clasă, elevii care au obţinut premii la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, printre ei numărându-se şi elevii care au încheiat anul şcolar cu media generală 10,00.

 

Sfaturi pentru vacanţă, de la poliţişti

Printre elevi, în ultima zi de şcoală au fost prezenţi şi poliţiştii. Oamenii legii au oferit mai multe sfaturi elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice pentru o vacanţă de vară în siguranţă. Poliţiştii le-au recomandat copiilor să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, să nu intre în anturaje dubioase sau în discuţii cu persoane necunoscute, să nu se îndepărteze de părinţi, dacă se află pe stradă sau în vacanţă.

După ce majoritatea elevilor au păşit pentru ultima dată în acest an şcolar în incinta unităţilor de învăţământ, unde şi-au luat rămas bun de la colegii şi profesorii lor, şi după ce în curtea şcolilor s-au încheiat festivităţile cu flori, zâmbete, diplome şi cărţi, elevii mai mici s-au oprit la un suc şi o prăjitură împreună cu învăţătorii şi părinţii în timp ce liceeni au luat cu asalt terasele pentru a se răcori cu o bere şi a stabili calendarul petrecerilor din vacanţă.

 

Mix Music Evo 2014

La sfârşit de an şcolar, tinerii din Fălticeni au parte de distracţie şi în aer liber, timp de trei zile, începând de vineri, 20 iunie, Piaţa “Nada Florilor” având loc spectacolul Mix Music Evo 2014, în care evoluează Deep Central, Keo, What’S Up, Skizzo Skillz, Mateo, Nicole Cherry, Andreea Bălan, Crush şi Alexandra Ungureanu, DJ Jungle, Marius Gavrilă, Emilia Tudor, prezentatori fiind Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. 

Cei mai rezervaţi în distracţii au fost cei peste 300 de elevi de clasa a VIII-a, care luni, 23 iunie, au programată proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale. Mulţi dintre ei au preferat să mai petreacă ceva timp cu profesorii de limba şi literatura română şi cu cei de matematică pentru a mai acoperi din “golurile” acumulate în cei patru ani de gimnaziu.

 

Vacanţă cu mai multe parcuri de joacă

În această vacanţă, copiii din Fălticeni vor avea noi spaţii de joacă. Cel mai recent parc de joacă funcţionează deja la blocul 28, pe strada Dimitrie Leonida, iarparcul din piaţa “Nada Florilor” urmează a fi dat în folosinţă zilele următoare, fiind montate echipamentele şi împrejmuirea. Urmează a fi realizate suprafaţa gumată de protecţie şi sistemul de supraveghere video.

În perioada vacanţei se vor deschide alte patru locuri de joacă, două pe str. Nicolae Beldiceanu, în zona Şcolii Gimnaziale “Ion Irimescu” şi a Grădiniţei cu Program Prelungit “Pinnochio”, unul în zona Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” şi unul în apropierea Grădiniţei cu Program Normal ”Voinicelul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni a fost premiată excelenţa la sfârşit de an şcolar.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Fălticeni a fost premiată excelenţa la sfârşit de an şcolar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei