Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Etapa naţională

Echipa Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni a obţinut menţiune la Concursul „Tinerii Dezbat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului „Tinerii Dezbat”, aflat la a V-a ediţie. Este cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a din toate unităţile de învăţământ preuniversitar, fiind un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

La startul competiţiei naţionale din oraşul lui Brâncuși s-au aliniat 34 de echipaje, printre care şi reprezentanta judeţului Suceava, echipa Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, formată din elevii Xenia Iacob, Miluţa Ailenei şi Andrei Tofan (toţi în clasa a XI-a), coordonaţi de prof. Ioan Caulea. Chiar dacă s-au calificat în premieră la competiţia naţională Tinerii Dezbat, echipa elevilor din Fălticeni s-a clasat pe locul 6, obţinând o menţiune – cea mai bună clasare a unei echipe sucevene în cele cinci ediţii. Tot menţiune au primit şi Xenia Iacob la secţiunea vorbitori, un loc bun ţinând cont că au fost 102 participanţi.

Cele două moţiuni (teme de discuţie) dezbătute în cele două zile (14-15 iunie), sub forma jocului de rol argumentativ pro şi contra au fost „Ar trebui ca locurile speciale în licee să se acorde preferenţial fetelor rrome?” şi „Ar trebui să fie interzisă susţinerea politicienilor de către reprezentanți ai cultelor religioase?”.

Profesorul Ioan Caulea, coordonatorul echipei fălticenene şi al Clubului de dezbateri „Logos” de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, ne-a declarat: „Un astfel de concurs dezvoltă în rândul tinerilor capacitatea de a lucra în echipă, de a face documentare riguroasă, de a identifica surse credibile de informaţii, de a construi discursuri publice de impact. În acest context, elevii vor fi determinaţi să emită judecăţi folosind criterii obiective şi, totodată, să apere o poziţie folosind argumente susţinute de dovezi şi nu de simple opinii”.

Concursul a fost structurat pe echipe formate din trei elevi, aceştia fiind puşi în situaţia de a pune în valoare argumente diferite pentru ambele faţete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deşi bine intenţionaţi, pot fi în dezacord.

„Tinerii Dezbat” este o olimpiadă organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Rromi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) în parteneriat cu Romanian-American Foundation. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni a obţinut menţiune la Concursul „Tinerii Dezbat”.
 Vizualizări articol: 1704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Echipa Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni a obţinut menţiune la Concursul „Tinerii Dezbat”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei