Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Scandal

Deputaţii Pardău şi Surugiu au demisionat din conducerea PNL Suceava şi îl contestă pe Alexandru Băişanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputaţii suceveni Dumitru Pardău şi Radu Surugiu au anunţat ieri că au demisionat din Biroul Teritorial al PNL Suceava, în semn de protest faţă de modul în care Alexandru Băişanu conduce Organizaţia Judeţeană. Cei doi sunt nemulţumiţi şi de faptul că Alexandru Băişanu se află în continuare la conducerea PNL Suceava, în ciuda rezultatelor foarte slabe obţinute în judeţ la alegerile europarlamentare.

Deputatul PNL din colegiul Vatra Dornei, Dumitru Pardău, ne-a declarat că a demisionat din calitatea de membru de drept al Biroului Teritorial al PNL Suceava, considerând că din cauza rezultatelor proaste obţinute de PNL în judeţul Suceava la ultimele alegeri, respectiv 9,77% din voturi, actualul Birou şi preşedintele filialei judeţene nu mai sunt legitimi.

„Domnul Băişanu a reuşit performanţa să obţină în zona de care a răspuns undeva între 6 şi 7%. Dacă am scoate din calcul localităţile cu rezultate bune la europarlamentare, toate conduse de oameni cu care Alexandru Băişanu nu se înţelege, rezultatul corect ar fi situat undeva în jurul valorii de 6,5%. Mai rău nu se poate”, a spus Dumitru Pardău, care a mai adăugat că „proasta organizare a campaniei, stilul abuziv, părtinitor şi total rupt de realitatea din teritoriu, la care se adaugă lipsa de caracter în relaţia cu colegii care au obţinut rezultate bune, mă fac să cred că pe Băişanu nu îl interesează decât chestiunile personale”.

Pardău l-a acuzat pe Alexandru Băişanu că tratează PNL Suceava „ca pe propria moşie”.

„Dacă m-aş coborî la stilul lui de comunicare, ar trebui să-i spun: <Jos labele de pe PNL Suceava>”, a ţinut să mai declare deputatul PNL. Dumitru Pardău a adăugat că, din punctul său de vedere, Alexandru Băişanu este nelegitim în faţa oamenilor, atât timp cât acesta se crede liderul opoziţiei judeţene, dar îşi menţine în continuare soţia în funcţia de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava.

Pardău a mai spus că rămâne în continuare membru al PNL, susţine candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al acestui partid, dar nu se poate regăsi în echipa lui Alexandru Băişanu.

 

Radu Surugiu: Domnul Băişanu confundă PNL Suceava cu un fel de societate comercială în care domnia sa taie şi spânzură

La rândul său, deputatul Radu Surugiu a anunţat că susţine demersul colegului său Dumitru Pardău, demisionând la rândul lui din Biroul Teritorial al PNL Suceava. Radu Surugiu consideră că Alexandru Băişanu crede că PNL Suceava este o firmă în care poate „tăia şi spânzura” cum vrea el.

„Cred că domnul Băișanu confundă PNL Suceava cu un fel de Societate cu Răspundere Limitată în care domnia sa taie și spânzură, dar nu este responsabil de nimic. Ori, domnule Băișanu, țin să vă înștiițez că PNL nu este un SRL, nu este un PFA, nu este o SA, ci este un partid istoric, un partid demn, un partid care și-a croit un nume prin lideri, prin asumarea responsabilităților, dar și prin verticalitate, lucru demonstrat și de președintele Crin Antonescu”, a spus Surugiu.

El a subliniat că a observat cu dezamăgire că la ultima Delegaţie Permanentă a PNL, Alexandru Băişanu s-a dezis de Crin Antonescu, cel pe care l-a susţinut cu tărie de foarte multe ori şi cel datorită căruia a ajuns deputat. „Am observat că v-aţi dezis de Crin Antonescu fără o urmă de regret și fără a avea minima decență să priviți în ograda proprie, să vă evaluați rezultatul dezastruos, în special pe colegiul dumneavoastră. Observ că în PNL-ul condus de Băișanu matematica funcționează invers, cei cu rezultate slabe sunt premiați, iar cei cu rezultate peste media partidului sunt penalizați”, a mai declarat Surugiu.

El a ţinut să sublinieze că susţine în continuare proiectele PNL la nivel național, precum și candidatura lui Klaus Iohannis pentru preşedinţia PNL, însă se dezice de acțiunile și de modul de a face politică „ale cetățeanului Ștefan Alexandru Băișanu”. „Demisionez pe această cale din calitatea de membru de drept al biroului județean al PNL Suceava și susțin asumarea răspunderii prin demisie a celor ce se consideră responsabili pentru rezultatele obținute în urma acestor alegeri”, a încheiat Radu Surugiu.

 

Băişanu consideră că cei doi nu ştiu să se supună deciziei majorităţii din PNL Suceava

Declaraţiile celor doi deputaţi nu au rămas fără replică din partea liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu. Acesta consideră că atât Dumitru Pardău, cât şi Radu Surugiu sunt nemulţumiţi de faptul că în ultima şedinţă a Biroului Teritorial al PNL Suceava nu au primit suficiente voturi din partea colegilor pentru a face parte din echipa de negocieri a PNL cu PDL. De precizat că cei doi nu au fost prezenţi la şedinţa de joi a Biroului Teritorial al PNL Suceava, însă au fost trecuţi pe lista de vot pentru desemnarea reprezentanţilor colegiilor nr. 9 şi 10 în echipa de negociere a PNL. Pentru Colegiul 9 au concurat Dumitru Pardău şi senatoarea Steliana Miron, aceasta din urmă obţinând cu opt voturi mai mult decât deputatul liberal. Pentru Colegiul 10 au concurat Steliana Miron, Radu Surugiu şi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, acesta din urmă fiind cel care a obţinut cele mai multe voturi din partea membrilor Biroului Teritorial.

„În ceea ce mă priveşte, înainte de vot am cerut ca cei care votează să fie atenţi şi să aleagă oameni care au interese comune cu PNL şi care cunosc zona pentru a putea negocia corect cu cei de la PDL. Iar rezultatul votului a spus cine să meargă la negocieri. Nenorocirea este că în PNL sunt unii, puţini la număr, care înţeleg democraţia în sens invers, adică minoritatea să fie mai presus de majoritate. Însă, din respect faţă de colegii tăi, consider că atât timp cât nu ai primit un vot pentru o anumită chestiune temporară, nu te poţi supăra ca ciobanul pe sat, ci, din contră, trebuie să încerci să înţelegi de ce nu te-au votat colegii şi să repari acolo unde ai probleme”, a spus Băişanu.

Făcând referire la Radu Surugiu, Băişanu a spus că acesta a fost impus de la Bucureşti, de către Relu Fenechiu, în urmă cu doi ani, pentru a candida pentru o funcţie de deputat în judeţul Suceava. „Radu Surugiu nu a înţeles că a ajuns deputat în Bucovina cu sprijinul bucovinenilor şi al primarului Mihăiţă Negură. Iar el nu a înţeles că noi, bucovinenii, vom fi înmormântaţi în Bucovina, iar el va pleca fie la Piatra Neamţ, de unde este, fie la Bucureşti”, a declarat liderul PNL Suceava. El a adăugat că Surugiu nu a înţeles că trebuie să se adapteze unei echipe, şi nu să încerce să destabilizeze şi să arunce „sămânţă de scandal” la fiecare întâlnire a liberalilor cu scopul de a face din PNL Suceava „un apendice al Iaşiului”.

Pe de altă parte, făcând referire la deputatul Dumitru Pardău, preşedintele PNL Suceava a spus că şi acesta a fost impus de la Bucureşti, de către Daniel Chiţoiu, pentru a candida în Colegiul Vatra Dornei. „Asta după ce a trădat PNL pentru PDL, şi apoi PDL pentru PNL. Adică după ce a trădat tot în interes propriu şi personal pentru a păstra o amărâtă funcţie de deputat. El nu a înţeles că după ce a fost acceptat cu greu de filiala Suceava a PNL ar fi trebuit să lupte în interiorul PNL şi nu pentru a pune mâna pe preşedinţia organizaţiei”, a declarat Alexandru Băişanu.

Liderul PNL a mai spus că „atacurile” pe care Dumitru Pardău le-a lansat la adresa soţiei sale sunt josnice şi nedemne de un liberal. „Îi aduc aminte că tatăl său este primar PDL la Dorna Candrenilor, că propriul său consilier parlamentar este consilier PDL şi să soţia sa deţine o funcţie de conducere la APIA Vatra Dornei de când este el parlamentar şi nici PDL, PNL sau PSD nu au dat-o afară. Este bine să priveşti bârna din ochiul tău şi nu paiul din ochiul celuilalt”, a ţinut să precizeze Băişanu. Liderul PNL Suceava a ţinut să-i transmită lui Dumitru Pardău că dacă îşi doreşte cu adevărat să fie votat de colegii săi, ar fi bine să ajungă la şedinţele Biroului Teritorial.

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a ţinut să îi felicite pe senatoarea Steliana Miron şi pe primarul Mihăiţă Negură că au câştigat în faţa celor doi deputaţi, precizând că nu sunt cu nimic mai prejos decât aceştia.

„Demnitatea oricărui membru de partid constă în a se bate cu argumente până la exercitarea votului, iar după ce acesta a fost dat, să-l respecte indiferent dacă a câştigat sau nu. Nu vom şi nu voi accepta niciodată o dictatură a minorităţii, indiferent care ar fi aceasta în PNL”, a mai afirmat Băişanu. Nu în ultimul rând, el a spus că nu înţelege cum şi-au dat demisia Dumitru Pardău şi Radu Surugiu din Biroul Teritorial al PNL Suceava în condiţiile în care la alegerile judeţene din partid nu au reuşit să intre ca membri plini în această structură. Băişanu a explicat că cei doi au drept de vot în Biroul Teritorial doar datorită faptului că sunt deputaţi şi nu pentru că ar fi fost votaţi de colegii liberali. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii Pardău şi Surugiu au demisionat din conducerea PNL Suceava şi îl contestă pe Alexandru Băişanu.
 Vizualizări articol: 5850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Deputaţii Pardău şi Surugiu au demisionat din conducerea PNL Suceava şi îl contestă pe Alexandru Băişanu3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa asa, caftoi. Vrem sa vedem si victime trimis de
(21 iun 2014, 11:26:22
1. Vad ca nu a comentat nimic Baisanu despre non valoarea lui electorala:
„Domnul Băişanu a reuşit performanţa să obţină în zona de care a răspuns undeva între 6 şi 7%. Dacă am scoate din calcul localităţile cu rezultate bune la europarlamentare, toate conduse de oameni cu care Alexandru Băişanu nu se înţelege, rezultatul corect ar fi situat undeva în jurul valorii de 6,5%. Mai rău nu se poate”

2. "Alexandru Băişanu este nelegitim în faţa oamenilor, atât timp cât acesta se crede liderul opoziţiei judeţene, dar îşi menţine în continuare soţia în funcţia de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava."

Aici Baisanu si-a aruncat singur cu dejectii pe fata. Recunoaste ca e un ipocrit si un curluntrist dar in loc sa zica ca o da jos pe nevasta-sa de pe ciolan, el prefera sa zica ba pe-a mati, uite ca nu sunt singurul parazit al sistemului, mai sunt si altii la fel ca mine:
"şi să soţia sa deţine o funcţie de conducere la APIA Vatra Dornei de când este el parlamentar şi nici PDL, PNL sau PSD nu au dat-o afară. Este bine să priveşti bârna din ochiul tău şi nu paiul din ochiul celuilalt”

Mare om, mare caracter.
2.   Comentariu trimis de
(21 iun 2014, 20:17:03
Antonescu este un tradator si prin ceea ce a facut a generat numai haos in partidul pe care l-a condus dezastros.Pardau sa multumeasca pnl/istilor ca l/au facut iar parlamentar in 2012 dupa ce a fost ani la rand sluga la clanul basestilor .rusinos pentru el si familia sa ceea ce a facut cat a fost membru pdl . si cred ca nu i-a fost rau in aceea perioada ca acum ar vrea iar cu pdl.rusineeeeee .
3.   Incurcata treaba trimis de
(22 iun 2014, 10:32:48
Suntem �n situatia in care aproape toti au dreptate !
4.   Rușineeeeeee trimis de
(22 iun 2014, 11:09:03
Radu Surugiu impus de la Bucureşti, de către Relu Fenechiu, în urmă cu doi ani, pentru a candida pentru o funcţie de deputat în judeţul Suceava. Rușine domnilor pentru că, în loc ca să promovăm un cetățean al județului Suceava, l-ați promovat pe Surugiu, este vorba aia....RÂMA DUPĂ CE FACE OCHI MUȘCĂ....ce a făcut Surugiu pentru județul Suceava? vă zic eu NIMIC. AȘA CĂ, DOMNULE BĂIȘANU ASTA ESTE ÎNVĂȚĂTURĂ DE MINTE CA SĂ NU MAI PROMOVAȚI NIȘTE INCOMPETENȚI CĂ AȘA VREAU UNII DE LA CENTRU.

deputatul Dumitru Pardău, preşedintele PNL Suceava a spus că şi acesta a fost impus de la Bucureşti, de către Daniel Chiţoiu, pentru a candida în Colegiul Vatra Dornei. „ CE A FĂCUT PENTRU SUCEAVA ACEST DEPUTAT??? NIMIC
5.   Pardau tradator...Surugiu...impus de Fenechiu...! trimis de
(22 iun 2014, 13:19:38
Oare cine-si poate imagina ca pardau o sa pice in genunchi in fata lui Flutur pe care l-a tradat in stil...Decebal din Dacii..''In nemernicia ...lui...'' Numai ca din nefer icire ptr tara asta...nu mai traieste Gerula sa-i ea ...nervul zambirii,...si nu numai lui....! Asa ca-i miroase a putere...a banuti...si de ce nu a DNA-care este ...si-i inca la suceava.!Asa ca mestere....( la figurat )...veti avea soarta Anei lui Manole.....Grija mare ca natiunea...a inceput se se miste....( adica sa gandeasca...)...si cred ca gandeste bine...!
6.   Vai doamne ce mai erup vulcanii noroiosi din pnl trimis de
(22 iun 2014, 19:39:06
Pe cine intereseaza cu adevarat cum si-o dau la cioc gastile sau isi regrupeaza randurile.
6.1  RE: Vai doamne ce mai erup vulcanii noroiosi din pnl trimis de
(22 iun 2014, 22:52:59
Două linii paralele...
Un cușeu...
Dl Goe...
Mamițica...
Mam'mare...

Uuuuu!
Uuuuu!
Goe,entuziasmat:uite un bou !
Mamițica:nu e bou e taur !
Mam'mare:nu e nici bou nu e nici taur,
E Jijel !!!
Că bine le zici, cucoană .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei