Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu frumos, ci minunat!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Am primit iniţial oarecum cu detaşare acest Campionat Mondial, explicaţia fiind aceea că lipseşte implicarea emoţională, România nefiind prezentă. Încă mai mult: dezamăgirea produsă de ratarea calificării în faţa celei mai slabe echipe prezente în Brazilia (cam la acelaşi nivel jenant prezentându-se Iran şi Japonia) a fost atât de mare încât iniţial îmi propusesem să urmăresc numai meciurile de până la miezul nopţii. Uşor-uşor însă m-am lăsat prins de evenimente, iar acum, la o săptămână de la începere, constat că n-am pierdut decât un meci (cel de sâmbăta trecută, la ora 4 dimineaţa, dar am văzut bucăţi bune şi din ăsta până să adorm), ultima performanţă fiind alaltăieri (de fapt, ieri, la ora 1.00), când am urmărit o panaramă de meci, Grecia – Japonia, în care fotbal adevărat s-a jucat preţ de maximum 4-5 minute, pe adunate! În mod evident, România n-ar fi avut ce să caute acolo, din moment ce nici n-am suflat în dubla de baraj împotriva penibilei echipe a Greciei, singura care n-a arătat absolut nimic în cele două meciuri disputate. 
Am văzut însă sumedenie de meciuri frumoase, disputate, cu goluri multe şi cu ratări antologice, cu intrări bărbăteşti, dar şi unele criminale, cu mingi apărate neverosimil, dar şi cu gafe enorme, ce mai: un Campionat Mondial de o frumuseţe fără egal printre cele 13 (cu acesta) pe care le-am urmărit cu începere de la cel din Anglia din 1966. La frumuseţea asta ieşită din comun contribuie totul: atmosfera (cea din tribune, că ailaltă, meteo, e singurul element perturbator), dragostea brazilienilor pentru fotbal, faptul că tribunele sunt arhipline. Şi, foarte important, lipsesc vuvuzelele care ne-au mâncat acum patru ani sănătatea tuturor, fotbalişti, spectatori, oficiali deopotrivă. Trebuie să mai spun şi că, dincolo de tactici şi strategii, este o competiţie a marilor individualităţi. Din echipele care au arătat fotbal adevărat s-au impus şi candidaţii la titlul de MVP al turneului final: Suarez, Benzema, Robben şi încă alţii, majoritatea şi marcatori. 
Dar dacă ar fi să am aceeaşi mână bună ca acum patru ani, când după primul meci am zis că acela va fi Forlan (şi aşa a şi fost), atunci am să spun că pentru actuala ediţie nu poate fi altfel decât Pirlo.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu frumos, ci minunat!.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nu frumos, ci minunat!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei