Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2014 - Anul XIX, nr. 141 (5650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Sucevenii pot solicita să primească paşapoartele la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că începând de luni, 23 iunie, sucevenii pot solicita să primească paşaportul simplu electronic la adresa de domiciliu, în schimbul unei taxe de curierat. Florin Sinescu a explicat că paşaportul va putea fi primit numai la adresa de domiciliu sau reşedinţă (flotant), înscrisă în actul de identitate, în baza unei cereri scrise completate la data solicitării paşaportului electronic.

El a explicat că este obligatoriu ca solicitanţii să comunice numărul de telefon la care poate fi contactat titularul sau persoana împuternicită să primească paşaportul. „Printre ultimele modificări legislative în domeniu se numără şi reglementarea opţiunii de a solicita expedierea paşaportul simplu electronic, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la reşedinţa titularului ori, după caz, la domiciliul sau la reşedinţa persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de către aceştia a cheltuielilor de expediţie”, a declarat Sinescu, el adăugând că „rămâne evident activă opţiunea de a ridica paşaportul direct de la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava. Prin implementarea acestui sistem de livrare a documentelor de călătorie la adresa de domiciliu sau reşedinţă a solicitanţilor se doreşte alinierea la standardele celor mai moderne şi dezvoltate state din lume, oferind cetăţenilor servicii de cea mai bună calitate”.

Prefectul a mai spus că termenul de eliberare a paşaportului rămâne acelaşi, respectiv 14 zile calendaristice.

Trebuie spus că paşapoartele vor fi livrate la domiciliu de firma Delivery Solution SRL (Sameday Courier), contra sumei de 8,68 de lei (TVA inclus), cu plata la livrare.

Livrarea documentelor către titular sau unul dintre părinţi, sau către persoana împuternicită prin procură specială se va realiza în maxim 48 de ore de la preluarea acestora de la sediul Direcţiei Generale de Paşapoarte - Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice, inclusiv sâmbăta.

Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la preluare nu se reuşeşte livrarea, interval în care se vor efectua minim două încercări de livrare, plicul va fi returnat gratuit la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple judeţean pe a cărui rază de competenţă se află adresa de livrare, având înscris motivul returului.

Sinescu a mai spus că persoanele care doresc păstrarea în uz a paşaportului anterior valabil până la eliberarea noului document nu vor putea opta pentru livrarea paşapoartelor simple electronice, prin curier, la adresa de domiciliu sau de reşedinţă, curierul neavând competenţa de anulare a paşapoartelor anterioare sau de a verifica existenţa acestora asupra titularilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot solicita să primească paşapoartele la domiciliu.
 Vizualizări articol: 2548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii pot solicita să primească paşapoartele la domiciliu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei