Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iun 2014 - Anul XIX, nr. 136 (5645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Asociație de proprietari, obligată să achite 4.000 de lei, reparaţii pentru inundarea unui apartament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia de Proprietari „Centru” din municipiul Suceava a fost obligată de Judecătoria Suceava la achitarea de despăgubiri în valoare de 4.000 de lei, în urma unui proces deschis de SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, care l-a despăgubit la rândul ei pe locatarul unui apartament care a suferit pagube în urma unei inundaţii. ASTRA şi-a motivat acţiunea prin faptul că inundarea apartamentului s-a produs ca urmare a fisurării conductei principale de aducţiune a apei calde, cea din perete, aflată în administrarea asociaţiei de proprietari. Actualul preşedinte al Asociaţiei „Centru” a apelat deja la calea de atac pe care o mai are la dispoziţie şi a venit cu o serie de argumente cu care speră să obţină o decizie cu totul diferită la recurs.

 

O problemă de acum mai bine de patru ani

Mihai Iulian Florea, locatar al blocului 32 de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 17, la etajul III al imobilului, care avea asigurare la ASTRA, a sesizat că pe 3 mai 2010 şi-a găsit apartamentul inundat din cauza unei infiltraţii a apei prin planşeu, ca urmare a fisurării conductei principale de aducţiune a apei. Conform notei de constatare făcute ulterior de ASTRA, în spaţiul asigurat au fost distruse tavanul şi pereţii comuni ai băii, sufrageriei şi holului. Printre altele, pe lângă pagubele de la tavan, s-a constatat deteriorarea mobilierului din baie, a unui dulap şi a parchetului din sufragerie. Despăgubirea primită de proprietarul apartamentului, conform documentelor depuse la dosar, este de 4.000 de lei.

 

Administratorul asociaţiei pune la îndoială inundaţia

Dumitru Chelaru, actualul preşedinte al Asociaţiei „Centru”, a preluat recent această problemă, după ce a înlocuit-o în funcţie pe Ludmila Senciuc Dobre, fostul preşedinte. Acesta spune că inundaţia de la blocul 32 îi pune mari semne de întrebare cu privire la cum şi dacă s-a produs şi speră ca judecătorii de la instanţa de recurs să ţină cont de ele.

„Presupusa inundare din 2010 nu a fost anunţată nicăieri, vecinii de pe tronson nu au raportat nici un fel de probleme. Nu există nici un martor extern care să fi constatat că pagubele s-au produs într-adevăr, iar Termica sau ACET-ul nu au fost anunţate de inundaţie, aşa cum cere procedura, pentru a fi oprită apa şi a se interveni. De altfel, nici Asociaţia de Proprietari nu a fost solicitată pentru a interveni să facă reparaţii pe coloana principală, unde s-ar fi produs problema”, a declarat Chelaru, care a solicitat notă explicativă administratorului asociaţiei, pentru a i se explica cum a fost gestionată această problemă.

 

Pagubele vor cădea pe umerii a patru familii

Pe de altă parte, fostul preşedinte al asociaţiei a semnat o hârtie prin care a luat la cunoştinţă de inundarea spaţiului ca urmare a fisurării conductei principale de aducţiune a apei. Dumitru Chelaru consideră că această adresă nu este suficientă pentru ca asociaţia să fie obligată să plătească acum despăgubiri.

El a mai spus că în cazul în care decizia Judecătoriei Suceava nu se va schimba la recurs, banii vor fi plătiţi de locatarii de pe tronsonul unde ar fi apărut problema, adică de patru familii, inclusiv de Mihai Iulian Florea.

„Dacă vom pierde va trebui să ne îndreptăm la rândul nostru cu un proces împotriva fostului preşedinte, care a semnat acea hârtie în baza căreia ne-a dat în judecată societatea de asigurare”, a mai spus Dumitru Chelaru.

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, din 13 mai 2014, Asociaţia „Centru” are de achitat suma de 4.000 de lei, reprezentând despăgubiri, la care se adaugă dobânda legală de la data introducerii cererii de chemare în judecată, 16 decembrie 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociație de proprietari, obligată să achite 4.000 de lei, reparaţii pentru inundarea unui apartament.
 Vizualizări articol: 3321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Asociație de proprietari, obligată să achite 4.000 de lei, reparaţii pentru inundarea unui apartament5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei