Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2014 - Anul XIX, nr. 124 (5633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

De 1 iunie, concurs de desene pe asfalt şi spectacol pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, în parteneriat cu Clubul Copiilor Fălticeni şi unităţile de învăţământ preşcolar şi gimnazial din municipiu au organizat ieri manifestări culturale dedicate Zilei Internaționale a Copilului. 

Începând cu ora 12,00, în faţa Primăriei Municipiului Fălticeni, peste 100 de copii şi-au demonstrat talentul artistic în cadrul unui concurs de desene pe asfalt. Coordonați de Teodora Moroşanu, documentarist în cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” şi ajutaţi de părinţi, învăţătoare şi educatoare, copiii au ilustrat cu ajutorul cretei colorate cele mai frumoase momente care le-au marcat copilăria. 

Organizatorii au pregătit creta colorată, diplome şi dulciuri şi i-au premiat pe toţi participanţii talentaţi.

“Premergător zilei de 1 iunie, timp de mai bine de o săptămână, între orele 9.30-11.30 au avut loc ateliere de modelaj în lut organizate de Muzeul de Artă <Ion Irimescu> pentru preşcolarii din municipiul Fălticeni. Aceste ateliere fac parte din ciclul de proiecte educaţional-artistice <Mici artişti, mari talente>. În fiecare zi de activitate a participat câte o grupă alcătuită din 20-25 de copii preşcolari. Proiectul a urmărit familiarizarea micilor artişti cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, cultivarea gustului pentru frumos, stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, precum şi dezvoltarea propriilor potenţiale creatoare.

Se doreşte, de asemenea, antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activităţi cultural-artistice şi de creaţie, dezvoltarea relaţiilor interpersonale şi de colaborare cu colegii lor şi, nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut”, ne-a declarat Teodora Moroşanu.

 

„Toata lumea dansează în piaţă”

Între orele 17,00 - 22,00 în Piaţa “Nada Florilor” s-a desfăşurat flash mob-ul “De 1 iunie toată lumea dansează în piaţă”, care a reunite peste 500 de participanţi îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre şi care au încercat să danseze sincron pe câteva melodii foarte cunoscute. A urmat spectacolul “Toată lumea dansează în Piaţa Nada Florilor”, în cadrul căruia mai multe formaţii de dans de la şcolile gimnaziale din municipiu, Clubul Copiilor şi Elevilor şi Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” au prezentat dansuri clasice, de societate, latino - americane, spaniole, dansuri moderne, break-dance, hip – hop şi dansuri ţigăneşti. Seara s-a încheiat cu un spectacol gen karaoke şi o discotecă în aer liber. Toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori cu dulciuri.

“1 iunie este o zi importantă pentru copiii din întreaga lume şi în special pentru copiii fălticenenilor. Am marcat în fiecare an această sărbătoare a copilăriei, pentru că avem copii frumoşi şi isteţi care merită, pe lângă dragostea părintească, sprijinul comunităţii. Pentru că dorim să le oferim celor mici toată susţinerea, nu ne limităm doar la spectacole şi dulciuri într-o zi anume din an şi vom continua să amenajăm în această vară locuri de joacă în toate cartierele Fălticeniului”, a declarat prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De 1 iunie, concurs de desene pe asfalt şi spectacol pentru copii.
 Vizualizări articol: 1972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De 1 iunie, concurs de desene pe asfalt şi spectacol pentru copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei