Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2014 - Anul XIX, nr. 124 (5633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fisticul - alimentul care previne diabetul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fisticul pare să fie o „armă” foarte eficientă în prevenirea instalării diabetului tip 2, în cazul persoanelor care se află deja în pragul acestei boli: consumul a aproximativ 60 de boabe de fistic pe zi a avut efecte benefice semnificative asupra metabolismului, arată rezultatele unui mic studiu desfăşurat la Universitatea Rovira i Virgili din Spania.

Diabetul tip 2 este cea mai comună formă de diabet şi este favorizat de obezitate.

Înainte de instalarea diabetului tip 2, persoanele predispuse la această boală pot să prezinte, timp de ani de zile, o aşa-numită stare pre-diabetică (în care nu sunt întrunite toate criteriile necesare pentru punerea diagnosticului de diabet) , marcată de creşteri ale glicemiei şi scăderea treptată a sensibilităţii ţesuturilor la insulină (hormonul implicat în metabolizarea zahărului). Deşi periculoasă, această stare este cel mai adesea asimptomatică (pacienţii nu prezintă simptome specifice), astfel încât nu iau nici o măsură, ceea ce duce, în cele din urmă, la instalarea diabetului tip 2.

În studiul din Spania, cercetătorii au recrutat 54 de subiecţi cu stare pre-diabetică; aceştia au urmat, timp de opt luni, o dietă mediteraneană. Toţi au mâncat acelaşi număr de calorii, dar în jumătate din perioada studiului, au consumat, de asemenea, câte 57 g de fistic – aproximativ 60 de boabe de fistic – pe zi.

Greutatea pacienţilor nu s-a schimbat, dar consumul de fistic a determinat, totuşi  o mare diferenţă: analizele de sânge au arătat că nivelul de glucoză în sânge (glicemia) a scăzut, ca şi nivelul de insulină, ceea ce arată ca organismul procesa mai uşor zaharurile din hrană. Acest lucru ar putea micşora riscul subiecţilor de a deveni diabetici. De asemenea, s-a înregistrat o scădere a nivelului colesterolului „rău”.

Rezultatele au fost prezentate la Congresul European asupra Obezităţii, desfăşurat în Bulgaria.

Studiul a fost de mică amploare şi alţi specialişti susţin că mai sunt necesare multe cercetări pentru a stabili definitiv dacă fisticul poate fi util în prevenirea diabetului; ei reamintesc că modalităţile cele mai bune de a preveni diabetul tip 2 sunt: menţinerea greutăţii corporale normale, alimentaţia echilibrată şi mişcarea.

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fisticul - alimentul care previne diabetul.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fisticul - alimentul care previne diabetul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei