Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Licitația de transport şi distribuție a energiei termice va fi reluată cu o zi înainte de expirarea contractului cu Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desemnarea unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava va dura mai mult decât se preconiza.

Anularea licitaţiei din 14 mai, din lipsă de ofertanţi, a impus reluarea procedurilor de licitaţie, astfel încât o nouă încercare va fi făcută în data de 23 iunie, cu o zi înainte de expirarea contractului Primăriei Suceava cu Termica.

De altfel, pe 24 iunie expiră termenul de 12 luni în care Termica mai putea presta acest serviciu, după expirarea licenţei de la ANRSC.

Totuşi, primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că expirarea acestor termene nu va afecta populaţia, pentru că se vor găsi soluţii pentru asigurarea apei calde, în continuare.

„Cel mai mare pericol pentru asigurarea apei calde este neplata facturilor de către populaţie. Putem da un mandat temporar la Termica, să asigure în continuare acest serviciu, ori putem găsi altă soluţie, prin desemnarea unui operator temporar, dintre cei care vor participa la licitaţie. Legea ne permite mandatarea unui operator care să presteze acest serviciu până la câştigarea licitaţiei de către unul dintre participanţii la cea de-a doua licitaţie”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Conform acestuia, principala problemă o reprezintă neplata utilităţilor.

„Deşi mai este puţin până la finele lunii, încasările sunt extrem de slabe, de numai 600.000 lei. Sperăm să se mai îndrepte situaţia, pentru că altfel, furnizorul de agent termic se va vedea forţat să stopeze producţia”, a adăugat Ion Lungu.

Noul producător de energie termică al Sucevei, Bioenergy, nu a recuperat în totalitate nici măcar banii pentru căldura furnizată anul trecut, în prima parte a iernii, motiv pentru care nu a putut achita decât o parte din masa lemnoasă primită de la furnizori, restul fiind pusă sub sechestru. În prezent, energia termică necesară asigurării apei calde pentru suceveni este produsă pe gaz metan, dar, dacă nu va fi achitat consumul către E.ON, producţia va fi sistată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitația de transport şi distribuție a energiei termice va fi reluată cu o zi înainte de expirarea contractului cu Termica.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Licitația de transport şi distribuție a energiei termice va fi reluată cu o zi înainte de expirarea contractului cu Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei