Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte blocate

Lungu: „Suntem prinși în acest hăţiş al licitațiilor şi al contestațiilor la licitații”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi suntem aproape la jumătatea anului, numeroase lucrări, care ar fi trebuit să înceapă în primăvară, sunt blocate încă la faza de licitaţie.

Unul din principalele proiecte care bate pasul pe loc, deşi termenul de realizare este foarte strâns, este cel de modernizare a zece străzi din municipiul Suceava, precum şi consolidarea şi reabilitarea podului şi pasarelei CFR de la Iţcani.

„Aşteptăm răspunsul la contestaţia depusă la CNSC pentru licitaţia de modernizare stradală. Termenul de 20 de zile în care trebuie să ni se dea un răspuns expiră acum”, a spus ieri primarul Ion Lungu.

Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme - Ideconsa Spania, Victor Construct SRL Botoşani şi Autotehnorom SRL Suceava, dar este blocată de două contestaţii depuse de companii concurente.

Termenul de finalizare a proiectului este 15 iulie 2015.

„Este un proiect foarte important, la care riscăm să nu poată fi făcute lucrări de calitate, încât am făcut o solicitare de prelungire cu şase luni a contractului, având în vedere contestaţiile care s-au depus”, a adăugat edilul sucevean.

O altă licitaţie cu probleme este cea pentru desemnarea unui nou operator de termoficare, care a fost anulată o dată, din lipsă de ofertanţi, şi care s-ar putea prelungi mult timp încă, dacă nici la cea de-a doua etapă nu vor fi depuse trei oferte eligibile.

Probleme sunt şi cu licitaţia de salubrizare stradală, care de doi ani de zile este blocată în contestaţii şi chichiţe legislative, în prezent fiind aşteptat un aviz de la  ANRMAP, pentru a fi organizată o nouă licitaţie.

Prinderea câinilor vagabonzi, de către o firmă care să se ocupe special de această activitate, bate de asemeni pasul pe loc, în lipsa unor avize de la autorităţile centrale, fără de care nu poate fi organizată licitaţia.

„Suntem prinşi în acest hăţiş al licitaţiilor, al contestaţiilor la licitaţii. Asfaltarea străzilor, termoficarea, salubritatea, prinderea câinilor, toate sunt blocate, iar timpul trece, fără ca noi să putem face ceva. Sperăm să avem nişte răspunsuri în cât mai scurt timp” a adăugat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

În numeroase rânduri, primarul Sucevei a solicitat legiuitorilor să ia în calcul simplificarea procedurilor de licitare şi scurtarea termenelor de aşteptare, pentru că se pune în pericol realizarea proiectelor, din cauza întârzierilor mari la care se ajunge până la semnarea contractelor de execuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Suntem prinși în acest hăţiş al licitațiilor şi al contestațiilor la licitații”.
 Vizualizări articol: 1870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Lungu: „Suntem prinși în acest hăţiş al licitațiilor şi al contestațiilor la licitații”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trece vara! trimis de
(20 mai 2014, 13:13:22
Nu era mai bine de facut licitatiile si contestatiile, din vreme, din timpul iernii!? Puteati sa va ginditi la aspectul asta!...Ce oameni, ce gospodari am ales noi!?
Se vor face lucrarile de mintuiala, dupa principiul: ,,las" ca merge si asa!'
Ca la romani!
2.   ... trimis de
(20 mai 2014, 23:34:53
Daca vezi ca nu ai angajati care sa se priceapa la licitatii, adica care sa conceapa un caiet de sarcini si un punctaj de departajare care sa nu poata fi contestat, poti apela la o firma specializata in asa ceva. Dar... in acest caz ar trebui sa recunosti ca angajatii tai sunt recrutati pe baza de comision sau algoritm politic si nu pe criterii de competenta.
In cazul de fata... se practica "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar" si multe contestatii pierdute prin instante.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei