Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În luna iunie

Bani insuficienţi pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei peste 10.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar sucevean vor primi salarii incomplete pentru luna mai. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” şi ai Sindicatului Salariaţilor din Învăţământ Suceava (SIP).

Pentru plata integrală a salariilor pe luna mai, plată ce se va face în luna iunie, mai este necesară suma de 1,93 de milioane de lei.

Totodată, sindicaliştii anunţă că, pentru semestrul al II-lea, banii sunt insuficienţi şi pentru plata sumelor aferente drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesorii suceveni.

Salariaţii din învăţământul preuniversitar sucevean care şi-au câştigat o serie de drepturi salariale în instanţă trebuie să primească, în 2014, 25% din banii pe care Ministerul Educaţiei este obligat să îi plătească acestora. În luna iunie, salariaţii trebuie să primească 6,25% din cei 25%. Pentru ca angajaţii din educaţie să primească integral tranşa aferentă semestrului al II-lea mai sunt necesare 7 milioane de lei.

Potrivit lui Traian Pădureţ, liderul „Pro Educaţia”, “demersurile pe care le facem din luna februarie, pentru a se intra în normalitate cu plata salariilor şi a tranşelor din sentinţele judecătoreşti, nu au rezolvare la Suceava. Aceasta este concluzia noastră şi din acest motiv am hotărât să renunţăm la pichetări, comisii de dialog social etc. la nivel de judeţ şi să încercăm o rezolvare la nivel de Bucureşti, pentru că se pare că acolo este problema cea mai mare”.

Acesta a mai menţionat că, încă din luna februarie, se discuta că nu vor ajunge sumele repartizate pe primele două semestre pentru plata salariilor şi pentru plata tranşelor din sentinţele judecătoreşti.

Prin urmare, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a solicitat Ministerului Finanţelor aprobarea transferului sumelor necesare din trimestrele III şi chiar IV pentru plata obligaţiilor către angajaţii din învăţământul sucevean, respectiv salarii şi tranşe din sentinţe judecătoreşti, urmând ca prima rectificare de buget să acopere sumele necesare pentru trimestrele III şi IV.

Răspunsul Ministerului Finanţelor către Administraţia Finanţelor Publice Suceava a fost negativ.

„Au revenit apoi şi au solicitat să se mai trimită o dată adresa, dar numai cu necesarul pentru salarii, fără sumele necesare achitării tranşelor stabilite prin sentinţele judecătoreşti. De la Trezoreria Suceava ni s-a sugerat că problema ar trebui rezolvată între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor, dat fiind faptul că s-au sesizat o serie de diferenţe între sumele solicitate iniţial şi cele reale din teritoriu”, a mai arătat Pădureţ.

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor „Pro Educaţia” şi Sindicatul Salariaţilor din Învăţământ Suceava (SIP) au trimis către Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” o adresă în care expun aceste probleme şi solicită sprijin pentru rezolvarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani insuficienţi pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul sucevean.
 Vizualizări articol: 1905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bani insuficienţi pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul sucevean5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei