Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbatere ratată

Întâlnire eşuată între sindicatele din învăţământ şi parlamentarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) i-a invitat pe cei 18 parlamentari suceveni la o dezbatere privind salarizarea discriminatorie şi nelegală a personalului nedidactic, dar şi despre alte probleme privind starea învăţământului preuniversitar. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc vineri, 16 mai, la Consiliul Judeţean Suceava, însă nici un senator sau deputat din judeţ nu a fost prezent la şedinţă.

Potrivit sindicaliştilor, „reprezentanţi din toate zonele judeţului, personal didactic şi nedidactic, au aşteptat cu interes şi speranţă că partenerii de dialog, cei care legiferează în Parlamentul României, vor fi interesaţi de problemele din educaţie”. Aceştia au mai arătat că şi-ar fi dorit să poarte un dialog eficient în urma căruia să găsească soluţii la revendicările lor şi, în special, pentru salarizarea personalului nedidactic, categorie „supusă în permanenţă condiţiilor de muncă deosebite şi penibile”.

„Fiind preocupaţi să-şi rezolve propriile interese, nici unul dintre ei, cu excepția Sandei-Maria Ardeleanu, care și-a trimis consilierul, nu a considerat că problemele propuse spre dezbatere sunt atât de importante încât să-şi rupă o oră din preţiosul lor timp. Asta dovedeşte indiferenţa aleşilor noştri care acum bat din poartă în poartă pentru noi voturi. Asta-i <prioritatea națională> prevăzută în Legea educației naționale?”, comentează reprezentanţii ASIS.

 

Problemele amânate

Sindicaliştii au vrut să aducă în atenţia celor 18 parlamentari suceveni „situația materială gravă a personalului nedidactic din şcoli” (muncitori necalificați, fochiști, paznici, îngrijitori etc.), generată de salariile umilitoare ale acestei categorii de salariați. Sindicaliştii spun că „această categorie socio-profesională, împreună cu un număr semnificativ de cadre didactice, trăiesc la limita de subzistență”.

În cazul personalului nedidactic sporul de vechime este inclus în salariul de bază şi nu se adaugă acestuia, aşa cum este normal, astfel că leafa lunară pe care aceştia o încasează este în jurul sumei de 650-700 de lei. În judeţ, circa 1.800 de persoane lucrează ca personal nedidactic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire eşuată între sindicatele din învăţământ şi parlamentarii suceveni.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Întâlnire eşuată între sindicatele din învăţământ şi parlamentarii suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei