Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O suceveancă pe lista FC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai

Roxana Prazniţchi este singura suceveancă de pe lista de candidaţi a FORŢEI CIVICE pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. La doar 27 de ani, membră FC încă de la înfiinţarea partidului, a reuşit să câştige încrederea colegilor săi şi a preşedintelui partidului, domnul Mihai-Răzvan Ungureanu, că este unul dintre tinerii care pot face schimbarea de care are nevoie clasa politică românească. Acesta este de altfel şi motivul înfiinţării FORŢEI CIVICE, nevoia de oameni tineri, curaţi şi competenţi care să conducă, într-o bună zi, România.

Născută în Suceava, absolventă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”, a Facultăţii de Drept din Bucureşti şi apoi a unui masterat în Ştiinţe Penale în cadrul aceleiaşi Universităţi, Roxana şi-a descoperit încă din adolescenţă pasiunea pentru politică. După terminarea facultăţii a urmat modulul “Diplomaţie şi Securitate “ organizat de Institutul Diplomatic Român, iar din toamnă va începe cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În 2012 s-a decis să se implice activ în politică alăturându-se Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta pentru ca, mai apoi, să devină membru al FORŢEI CIVICE, unde a pus umărul la construcţia Organizaţiei de Tineret şi Studenţi, al cărei Secretar General este în prezent.

Proiectul Roxanei pentru Parlamentul European este axat pe două domenii: educaţia şi turismul.

“Prin prisma activităţii mele din cadrul OTS FC am intrat în contact cu mulţi tineri, dar şi cu problemele de care se lovesc aceştia în România, de care m-am lovit şi eu, şi care ne afectează pe toţi de altfel, de la intrarea în ciclul primar de învăţământ până la absolvirea facultăţii şi integrarea pe piaţa muncii. În încercarea de a găsi soluţii pentru aceste probleme, activitatea din ultimul an a organizaţiei s-a axat în special pe elaborarea de legi şi programe în domeniul educaţiei. Printre acestea se numără un proiect de lege care reglementează internshipul, măsură menită să compenseze lipsa de aplicabilitate a programei facultăţilor şi a le da tinerilor şansa să capete competenţe practice în cadrul unei firme sau instituţii, lucru care mai apoi îi va ajuta în găsirea unui loc de muncă. Tot în sfera educaţiei ne alăturăm proiectului Tineretului Popular European de facilitare a accesului tinerilor pe piaţa europeană a muncii prin scutirea de taxe şi impozite, încurajarea antreprenoriatului şi îmbunătăţirea şi modernizarea programei şcolare.

Celălalt domeniu pe care îmi propun să îl promovez din Parlamentul European este turismul. Nici nu avea cum să fie altfel având în vedere meleagurile pe care am copilărit. Este trist şi dezamăgitor că imensul potenţial agro-turistic al unor staţiuni precum Vatra Dornei, Gura Humorului  sau Câmpulung Moldovenesc, precum şi potenţialul turismului ecumenic din Nordul Bucovinei nu au fost aproape deloc exploatate în ultimii 20 de ani. Printr-un program de atragere de fonduri europene şi printr-o promovare activă şi inteligentă, aceste locuri, cu frumuseţea peisajelor şi tradiţiilor lor, ar putea fi valorificate şi ar deveni o sursă constantă şi consistentă de venit pentru bugetul de stat.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă pe lista FC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.
 Vizualizări articol: 2802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
O suceveancă pe lista FC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai2.552

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei