Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Anchetă poliţie

Moarte misterioasă a unui bărbat găsit înecat în râul Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 66 de ani din satul Bălineşti, comuna Grămeşti, şi-a pierdut viaţa în apele râului Siret, în timp ce încerca să prindă peşte. Bărbatul a dispărut de vineri după-amiază, cadavrul său fiind recuperat din apă abia sâmbătă seară. Moartea bărbatului pune semne de întrebare în condiţiile în care mai mulţi vecini au declarat că acesta ar fi avut o discuţie contradictorie pe malul apei cu un cumătru de-al său, un bătrân în vârstă de 78 de ani, cu care are un mai vechi conflict legat de pământul din zonă.

 

Pete de sânge găsite în apropiere de locul în care s-a aflat pescarul 

Ioan Hriţcu, bărbatul care a murit, a fost văzut ultima oară de soţie vineri la amiază. A anunţat că pleacă la peşte, aşa cum făcea, de altfel, adesea.

„A plecat de acasă la peşte, a luat crâsnicul, şi bun plecat a fost, nu s-a mai întors. Noi ne-am gândit că s-o fi rupt un mal sub el, dar nu am găsit nici un mal rupt pe câţiva kilometri”, a declarat unul din vecinii bărbatului. Cum dispariţia a fost anunţată la poliţie târziu, vineri seară, operaţiunile de căutare au început abia sâmbătă dimineaţă.

„La faţa locului s-au deplasat echipajele de salvare ale Gărzii de intervenţie Siret, cu un autocamion, două bărci pneumatice şi o ambulanţă SMURD. Căutările persoanei dispărute s-au efectuat atât de pe ambele maluri, prin observare, cât şi în apă, cu cele două bărci pneumatice, pe distanţe de kilometri întregi, până la lăsarea serii”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Cadavrul a fost găsit sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, în apropiere de malul stâng al râului Siret, în zona localităţii Vârfu Câmpului, la limita cu judeţul Botoşani.

În zona în care ar fi dispărut bărbatul de 66 de ani s-au găsit, lângă o plasă de peşte, şi câteva pete de sânge. 

„S-a găsit o plasă, o geantă cu peşte, bota lui, că mergea cu o cârjă, şi nişte pete de sânge, nu se ştie dacă de peşte sau de om”, a relatat Liviu Asandei, un localnic.

 

Un înec pe fondul creşterii debitului râului Siret, cea mai probabilă variantă

Cumătrul bărbatului a fost audiat de poliţişti, declarând că nu a avut nici o discuţie contradictorie cu Ioan Hriţcu în ziua tragediei. Cea mai probabilă variantă luată în calcul de anchetatori este că bărbatul s-a înecat în timp ce încerca să prindă peşte, în condiţiile în care debitul râului Siret a fost ridicat vineri după-amiază. Totuşi, moartea acestuia rămâne suspectă şi sunt aşteptate concluziile medico-legale privind cauza morţii.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a precizat că în acest caz sunt luate în calcul mai multe variante, inclusiv cea a unei morţi violente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moarte misterioasă a unui bărbat găsit înecat în râul Siret.
 Vizualizări articol: 2796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Moarte misterioasă a unui bărbat găsit înecat în râul Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei