Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Timp de două zile

Câinii de rasă s-au întrecut în frumuseţe şi aptitudini la Cupa Bucovinei 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, Suceava a devenit o capitală a câinilor de rasă, sute de exemplare, cu origini din toate colţurile mapamondului, întrecându-se în frumuseţe şi aptitudini la Cupa Bucovinei 2014.

Evenimentul s-a desfăşurat în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, unde aproape 550 de câini care valorează sute sau chiar mii de euro, din peste 50 de rase, au fost evaluaţi de arbitri internaţionali din România şi Republica Moldova.

Concursul s-a bucurat şi de un public numeros, în ambele zile, mii de oameni venind să admire frumoasele exemplare de câini de toate dimensiunile, de la minusculii Chihuahua, care încăpeau lejer în buzunarul unei haine, la imenşii Saint Bernard ori Ciobăneşti de Asia centrală.

Rasele de câini autohtone, adică Ciobănescul Românesc Carpatin, Ciobănescul de Bucovina şi Ciobănescul Românesc Mioritic au captat atenţia multor spectatori prin dimensiunile lor impresionante, puţini încumetându-se să stea aproape de ei.

De o numeroasă participare s-au bucurat cei cărora le plac câinii lupi, adică Ciobăneştii germani, prezenţi în concurs în mai multe variante, atât cu păr scurt, cât şi cu păr lung. O specie ceva mai rar întâlnită la noi, dar spectaculoasă atât la înfățișare, cât şi la caracteristici – Lupul ceh, a fost de asemeni prezentă.

Negricioşii, dar pufoşii Terra Nova –renumiţi pentru calităţilor lor de salvare a oamenilor de la înec, s-au bucurat de numeroase aprecieri, dar nici micuţii şi drăgălaşii Yorkshire Terrier nu s-au lăsat mai prejos, fiind adeseori în centrul atenţiei, mai ales în rândul copiilor.

Blănoşii prieteni necuvântători ai omului s-au bucurat de îngrijiri speciale, în vederea prezentării la concurs, unii beneficiind chiar de servicii profesionale de cosmetică, pentru a arăta cât mai bine atunci când intrau în ring, să defileze prin faţa juriului şi a spectatorilor.

De un real succes s-au bucurat rasele de câini mai exotice, precum „japonezul” Akita Inu, cunoscut publicului mai ales din filmul „Hachiko – povestea unui câine”, cu actorul Richard Gere, dar şi „verii” americani ai acestuia, mai masivi, care au fost prezenţi în număr mult mai mare decât la ediţiile anterioare, semn clar al expansiunii rasei printre iubitorii de câini din România.

Exemplarele participante la concursul organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava în parteneriat cu Shopping City Suceava au fost răsplătite cu titlul C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion), pe diferite grade de performanţă, atribuite de juriul profesionist, alcătuit din Ludmila Lavrova – Republica Moldova, Brânduşa Gheorghiu – România, Csaba Zsolt Lokodi – România, Călin Valentin Mitra – România şi suceveanul Cristian Domiţian Moroşanu, prezent şi în calitate de organizator, fiind preşedintele Asociaţiei Chinologice Suceava.

 

Suceava va avea concurs internațional de chinologie (CACIB), anul viitor

Concursul chinologic Cupa Bucovinei 2014 s-a desfășurat în prezenţa preşedintelui Asociaţiei Naţionale Chinologice, Cristian Ştefănescu, care s-a declarat plăcut impresionat de organizarea şi eforturile depuse de Asociaţia Chinologică Suceava şi partenerii care au susţinut acest eveniment de succes.

Cristian Ştefănescu a anunţat public că Suceava merită şi va avea concurs internaţional de chinologie, anul viitor. Acesta a menţionat că oricare din câinii prezenţi în concursul Best in Show (câinii desemnaţi ca fiind cei mai frumoşi din fiecare rasă prezentă în expoziţie) putea să fie câştigător la concursurile internaţionale de chinologie din Europa. Crescătorii au fost felicitaţi pentru exemplarele prezentate în concurs. De altfel, preşedintele Asociaţiei Naţionale Chinologice a arbitrat concursul de Super Best in Show.

 

Câştigătorii competiţiei chinologice Cupa Bucovinei 2014

Weekendul chinologic de la Suceava din 2014 a fost o expoziție națională cu participare internaţională.

Pentru premiul cel mare al weekendului chinologic de la Suceava - Super Best in Show, au concurat cei mai buni câini ai expoziţiei (Best in Show) de sâmbătă 17 mai şi duminică 18 mai.

 

Câştigătorii:

Sâmbătă – Rasa Ciobănesc Românesc Carpatin - proprietar George Bălan din Piatra Neamţ;

Duminică - Rasa Shih – tzu, proprietar M. Jovanovic din Serbia.

 

Concurs “ Junior (Copii) Handler” (cel care conduce câinele în ring şi îi pune în valoare calităţile):

Locul 1 – 17 mai – Laslo Beatrix, cu Amstaf;

- 18 mai – Tudorache Antoniu cu Ciobănesc German.

Concurs “Best Junior”,

Locul 1 - Rasa Shih – tzu - proprietar M. Javanovic, Serbia, în data de 17 mai;

- Rasa Tekel cu păr sârmos - proprietar Calin Simu, Cluj-Napoca, în data de 18 mai;

 

Concurs “Cel mai frumos ciobănesc românesc”:

Locul 1 - Ciobănesc Românesc Carpatin - proprietar George Bălan, Piatra Neamţ;

 

Concurs “Cea mai frumoasă pereche”:

Ciobănesc Românesc Mioritic, proprietar Mihail Borşan, Broşteni, Suceava;

 

Concurs “Cel mai frumos câine din judeţul Suceava”

Locul 1 - Airedale Terrier, proprietar Ovidiu Jelea, Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii de rasă s-au întrecut în frumuseţe şi aptitudini la Cupa Bucovinei 2014.
 Vizualizări articol: 3215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câinii de rasă s-au întrecut în frumuseţe şi aptitudini la Cupa Bucovinei 20145.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei