Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Mâna specialistului

Explozie de gust, rafinament şi inovaţie în bucătăria restaurantului Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restaurantul Zamca vine şi în această vară cu o provocare pentru sucevenii care doresc să încerce noutăţi în domeniul gastronomic. Iar printre primii care au apreciat munca şi talentul lui Mihai Zamfira au fost medicii veniţi din toată ţara care au participat la finele săptămânii trecute la cea de-a treia ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei.

La finele unei zile încărcate, spre seară, medicii au avut parte de o adevărată explozie de culori, gust şi rafinament, toate având amprenta inovatoare a lui Mihai Zamfira. Cu 20 de ani de experiență în spate şi cu 70% din perioada unei zile pe care o petrece în bucătărie, iar alte câteva ore pentru documentare, Mihai Zamfira va fi lozul câştigător al restaurantului Zamca pentru perioada următoare.

Cu experienţa acumulată în Franţa, Italia, Germania şi România, fostul participant la concursul Top Chef de la Antena 1 şi-a propus să vină în întâmpinarea sucevenilor cu o bucătărie în care se combină mai multe stiluri.

„În ziua de azi se pleacă de la o bază şi se îmbină diferite stiluri. Creativitatea şi imaginaţia îşi pun amprenta foarte serios, iar micile amănunte fac diferenţa în acest domeniu foarte complex pe care nimeni nu l-a stăpânit vreodată de la cap la coadă”, a opinat Mihai Zamfira.

 

Cu ce vă așteaptă Mihai Zamfira la restaurantul Zamca

Una din specialitățile la care Mihai Zamfira ţine foarte mult şi care crede că poate avea trecere în rândul sucevenilor este mustul de creveţi, care se poate servi combinat cu alte elemente şi sosuri din bucătărie, funcţie de preferinţele şi gusturile fiecărei persoane în parte.

„Acest produs este preferatul meu pentru că îmi place să gătesc, dar şi să mănânc fructe de mare”, a arătat Mihai Zamfira.

Şi tot pe linia fructelor de mare, o reţetă proprie a fostului participant de la Top Chef care poate fi savurată acum la restaurantul Zamca este coctailul cu papaya, castravete şi amestec de fructe de mare.

Nici specialităţile de sushi nu lipsesc din meniul verii, chiar dacă prepararea unui asemenea produs necesită un întreg ritual.

Printre variantele care pot fi degustate se numără sushi cu somon, castraveţi şi avocado, dar şi sushi cu ton, morcov şi avocado. 

În ceea ce priveşte bucătăria clasică, sucevenii au de ales între tartar cu ton şi fazan, somon cu crustă de piure şi migdale sau şalău în crustă de seminţe de in şi susan. Papilele gustative mai pot fi ademenite şi cu un julien de vită gătit în stil asiatic cu sos thailandez.

Şi deserturile reprezintă o nouă provocare pentru această vară, clienţii având de ales între mai multe specialităţi marca Mihai Zamfira, printre care mousse de fructe de pădure sau tartă cu cremă de caramel cu nucă.

 

„Într-un restaurant clientul trebuie să vină pentru a încerca ceva nou”

Mihai Zamfira spune că tot ceea ce iese din bucătăria pe care o coordonează el este cu adevărat divin. „Nimic nu iese fără a fi gustat. Am grijă deosebită atât la gust, cât şi la îmbinare sau mod de prezentare. Totul trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Pentru mine toate reţetele sunt importante şi le tratez la fel de atent”, a arătat Mihai Zamfira.

Maestrul bucătar spune că orice reţetă este perfectibilă şi se îmbunătăţeşte permanent, dar foarte importantă este şi echipa din spate.

„Într-un restaurant clientul trebuie să vină pentru a încerca ceva nou, ceva ce nu are acasă. Cât privește clienții din Suceava, sper să-i conving prin modul cum gătesc că merită să vină la restaurantul Zamca”, a completat Mihai Zamfira.

De cealaltă parte, Alex şi Georgiana Filipciuc, administratorii Complexului Turistic Zamca, sunt de părere că experienţa lui Mihai Zamfira va fi un factor stimulator pentru sucevenii care doresc să încerce şi altceva faţă de ofertele obişnuite din meniul restaurantelor locale.

„Încercăm să oferim o gamă cât mai complexă şi completă de servicii, iar bucătăria are un loc foarte important în acest proiect al nostru. Suntem siguri că sucevenii vor aprecia munca şi talentul lui Mihai Zamfira, un specialist căruia noi îi oferim tot creditul”, au arătat Alex şi Georgiana Filipciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie de gust, rafinament şi inovaţie în bucătăria restaurantului Zamca.
 Vizualizări articol: 3810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Explozie de gust, rafinament şi inovaţie în bucătăria restaurantului Zamca4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei