Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

ACET se pregătește să taie apa sucevenilor cu centrale care au „uitat” să plătească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii a numeroase blocuri din municipiul Suceava riscă să se trezească la finele lunii fără pic de apă la robinete, din cauza datoriilor neachitate către furnizorul de servicii de apă şi canalizare, ACET.

Măsura vizează în primul rând blocurile în care majoritatea proprietarilor s-au debranşat de la Termica şi au montat centrale termice de apartament, dar nu plătesc de mult timp apa rece fără de care nu puteau avea apă caldă şi căldură.

„Vom da curs solicitărilor venite din partea asociaţiilor de proprietari care ne-au semnalat că, pe lângă unele persoane sau familii care nu au posibilităţi financiare să achite la zi ceea ce consumă, nici la Termica nici la ACET, există scări de bloc sau blocuri întregi care sunt deconectate de la sistemul centralizat de termoficare, au montate centrale pe gaz, iar locatarii nu plătesc apa consumată”, a avertizat directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache.

Acesta a precizat că în ultima perioadă, datoriile populaţiei către furnizorul de servicii de apă şi canalizare au crescut îngrijorător, numai într-o lună de zile, restanţa devenind mai mare cu 200.000 lei (două miliarde de lei vechi).

„Soldul debitor la finele lunii aprilie este de 4.172.000 de lei, în creștere cu peste 200.000 de lei faţă de finele lunii martie, când era 3.900.000 de lei”, a precizat directorul comercial al ACET.

Măsura de întrerupere a apei potabile ar putea fi extinsă şi la nivelul unor asociaţii de proprietari, în întregime, din cauza datoriilor mari şi cu o vechime semnificativă.

„În februarie şi martie s-au încheiat grafice de eşalonare a datoriilor cu mai multe asociaţii de proprietari, iar în ultima parte a lunii mai vom face o primă analiză să vedem cine s-a încadrat şi cine nu în acel grafic de eşalonare.

Acolo unde nu s-au respectat vom acţiona, vom trece din nou la acea neplăcută măsură de sistare a alimentării cu apă rece. Sperăm să nu se ajungă la această situaţie, dar dacă trebuie, vom acţiona fără ezitare”, a adăugat Bogdan Cristache.

În iarnă, ACET a „tăiat” apa la mai multe blocuri din asociaţiile rău-platnice, dar a reluat furnizarea acesteia după ce o parte din restanţe au fost achitate în scurt timp, iar pentru diferenţele de bani s-au încheiat contracte de eşalonare a datoriilor, pe câteva luni de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ACET se pregătește să taie apa sucevenilor cu centrale care au „uitat” să plătească.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
ACET se pregătește să taie apa sucevenilor cu centrale care au „uitat” să plătească3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei