Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazul Lavric

Fiul uneia dintre surorile dispărute de la Rădăuţi: „Mama trăieşte în Italia. O rog să nu ne mai poarte pe drumuri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei patru fii ai lui Vasile Lavric, rădăuţeanul care este suspect principal în incredibilul caz al celor trei surori dispărute, singurul care provine din căsătoria cu Nicoleta, una dintre femeile de care nu se mai ştie nimic din 2005, se declară convins că mama sa trăieşte în Italia, iar tatăl său este închis pe nedrept.

Însoţit de mama sa vitregă, actuala concubină a lui Vasile Lavric, adolescentul care are 17 ani şi jumătate a cerut ajutor prin intermediul presei, spunând că de la închiderea tatălui său el şi cei trei fraţi ai săi nu mai au din ce trăi.

 

„Înainte să plece în Italia a vrut să mă ia şi pe mine, m-a dus la notar, dar apoi a plecat singură”

Andrei Vasile Lavric spune, fără a clipi, că mama sa, Nicoleta, trăieşte. Şi-a văzut ultima oară mama când avea vârsta de 8 ani.

„Înainte să plece în Italia a vrut să mă ia şi pe mine, m-a dus la notar, dar apoi a plecat singură. Eu sunt sigur că trăieşte, dar nu se mai răspunde cu noi, ne-a părăsit”, spune tânărul care este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.

Îl întrebăm cum este posibil ca cea care i-a dat viaţă să nu-i fi dat timp de aproape zece ani nici un semn de viaţă.

„Nu ştiu cum este posibil....”, se rezumă să spună tânărul. Mai mult, susţine că acum patru ani de zile ar fi văzut-o pe Ramona, una dintre surorile mamei sale, şi ea dispărută.  Ar fi anunţat şi poliţia, însă Ramona a fugit şi nu a mai fost găsită.

„Mama trăieşte în Italia. O rog să anunţe că trăieşte şi să nu ne mai poarte pe drumuri”, spune adolescentul.

 

Îl cer în libertate pe Vasile Lavric, pentru cei şapte oameni pe care îi are de întreţinut

Într-o scrisoare deschisă către presă, mama sa vitregă, Aurica Bodnărescu, spune că Lavric întreţinea familia cu banii pe care îi câştiga la atelierul auto pe care îl avea, iar acum au ajuns muritori de foame. În total, şapte oameni erau întreţinuţi de Vasile Lavric, spune femeia. 

„Locuiesc cu cei patru copii pe care îi avem în întreţinere, şi cu cei doi părinţi, bătrâni şi plini de boli, ai lui Vasile Lavric. Un om este arestat preventiv fără nici o probă, ci doar pentru suspiciuni, iar acel om are o familie ce trăia din cei câţiva lei pe care-i câştiga din acel garaj pe care l-au săpat anchetatorii. Ar trebui să intre în atenţia presei şi faptul că am ajuns să împrumut bani de la toate rudele şi cunoscuţii ca să am ce pune pe masă copiilor şi cu ce să-i trimit la şcoală, poate şi asta e senzaţional, nu doar povestea de care e acuzat soţul meu”, s-a plâns femeia, nemulţumită că mass-media a relatat zile în şir cazul bărbatului său.

Ea a declarat că cel mai mare copil al lui Lavric, în vârstă de 24 de ani, cu grad de handicap, are nevoie lunar de tratament de 234 de lei, iar în momentul de faţă familia se întreţine doar din alocaţiile copiilor şi o pensie a fiului bolnav. 

„Aceste persoane (n.r. surorile dispărute) trăiesc în străinătate şi-şi bat joc de noi. Am ajuns să li se facă oamenilor milă de noi şi să ne ajute cu ce pot. Oamenii din Rădăuţi ştiu că este o înscenare”, a mai spus femeia.

 

Vasile Lavric este arestat preventiv pentru o tentativă de omor

Între timp, Vasile Lavric continuă să fie în arest preventiv, săptămâna trecută mandatul său de arestare fiind prelungit cu încă 30 de zile.

În momentul de faţă el nu este arestat pentru că le-ar fi omorât pe surori, ci pentru tentativă de omor. Procurorii îl acuză că în urmă cu 14 ani, în 2000, şi-ar fi lovit soţia din acea vreme, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap. Femeia a dispărut cinci ani mai târziu, pe când avea 31 de ani. La câteva luni distanţă avea să dispară şi cea de-a treia soră, Ramona (18 ani).

 

A avut relaţii cu trei surori, iar toate trei au dispărut

Prima dintre surorile Iordache, Iuliana, a dispărut tocmai în 1995, la vârsta de 16 ani.

Ca într-un scenariu de film, toate cele trei au avut relaţii cu Lavric, după care au dispărut. Nimeni nu le-a mai văzut din 2005, respectiv din 1995. Lavric a fost din start în capul listei de suspecţi, existând nenumărate indicii care duc spre vinovăţia acestuia. Deocamdată însă nu a fost identificat nici un cadavru, condiţii în care Vasile Lavric continuă să susţină că cele trei trăiesc, sunt plecate în străinătate, iar el nu are nici o legătură cu dispariţia lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul uneia dintre surorile dispărute de la Rădăuţi: „Mama trăieşte în Italia. O rog să nu ne mai poarte pe drumuri”.
 Vizualizări articol: 7145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fiul uneia dintre surorile dispărute de la Rădăuţi: „Mama trăieşte în Italia. O rog să nu ne mai poarte pe drumuri”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 12:41:39
Ai inceput sa rupi ouale din ce in ce mai des.. Vreau sa te intreb.. la articolele cu politicieni de ce nu se pot lasa comentarii.. Sunteti cel mai josnic ziar si condus de comunisti, care nu iti dau dreptul la opinie si libera exprimare..
1.1  RE: Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 15:08:52
La prima vedere iti dam toti dreptate, Lukanu. Dar paradoxul este ca libertatea de exprimare pe domenii private este relativa. Ei iti vor opune ca nimeni nu te opreste sa iti deschizi propria platforma, unde sa te exprimi liber toata ziua, unde poti sa-i critici chiar si pe ei.
Oricat de "impartiali" ar fi in demersul jurnalistic, mai jos poti citi ca isi rezerva dreptul de a publica mesajele tale. Cu alte cuvinte, e mosia lor si fac ce vor.
Si chiar daca nu sunt de acord si mi se pare lipsa de integritate sa cenzurezi opiniile deranjante, recunosc dreptul lor de a face aceasta selectie.
1.2  RE: Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 16:58:54
Dar ce ai fi vrut mey lukanus sa ne fie rusine de jegul gros scuturat prin comenturi de postacii perdeleilor sau de postacii coordonati de mult prea basitul viconte Taz Izman de pamp a lache ?
1.3  RE: Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 17:12:51
Oricum vicontele Taz Izman de pamp a lache cu tot jeniul si diplomele castigate la multele concursuri de manuit pufulica ramane un scelerat, un literat ratat si un impostor de cea mai joasa speta.
1.4  RE: Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 18:52:39
Una e sa nu.ti dea voie sa lasi comentarii.. sau sa.ti fie sterse.. si una e sa nu te lase sa comentezi la articolele despre politicieni. si consider ca fiecare e liber sa.si exprime opinia..asta inseamna democrtie. Ziarul nu e personal..e un ziar public..
Am vrut si eu sa.i zic lu' Baisanu sa.mi aduca o galeata de ce culoare vrea el dar cu stema de la BMW .. si lu' Ponta sa.i zic ca are fata de tocilar.. ce asa mare smecherie..
1.5  RE: Draga redactie trimis de
(19 mai 2014, 19:43:42
Imi place...! L ai definit..pe viconte...uite ca mai ai si domnia ta o sclipire !
1.6  RE: Draga redactie trimis de
(20 mai 2014, 00:14:56
Te contrazic Lukanu. Nu cred ca ai proprietatea termenilor. Una este accesul publicului la continut si alta este proprietatea privata a domeniului. In sfarsit. Nu e scopul meu sa-ti inlatur nemultumirea prin argumente obiective, cat timp indignarea ta e foarte personala si subiectiva.
2.   Securitatea trimis de
(19 mai 2014, 14:34:31
Ai dreptate, Monitorul e un ziar la care cenzura e la ea acasa. Rusine securistilor!
3.   Dreptate trimis de
(19 mai 2014, 22:34:58
Are dreptate tazamniacul. Doar el ar trebui sa comenteze aici si sa arunce cu rahat. Bai boule, tu crezi ca cineva are timp sa iti citeasca povestile expirate?
4.   Comentariu trimis de
(19 mai 2014, 22:37:00
nu va e rusine bai ghertoilor? daca a-r fi cenzura nu ati mai putea sa debitati toate prostiile
4.1  RE: Comentariu trimis de
(20 mai 2014, 12:09:34
ba tu easti mult mai prost de cat pari, ma gandesc cum te mai suporta universul cat de prost esti.
5.   NEAGÂGĂ, îngă, îngă... :)) trimis de
(19 mai 2014, 22:40:05
Ce mai aștepți prostalăule? Tocmai ți s-a oferit SOLUȚIA cea mai elegantă de a părăsi scena laughing
Nu te vom uita! (Kișu facem de mai multe ori pe zi, nu-i așa?) rolling on the floor
6.   Idiotule trimis de
(20 mai 2014, 08:55:55
Ba tazmaniacule, nu prea mai ai scapare. Asa au zis si doctorii de la spitalul de tulburati din Burdujeni. Cica singura pisibilitatear fi o operatie prin care sa iti scoata ochii aia de melc si sa ii bage in rect, poate asa o sa vezi si tu de unde vine esenta gindirii tale. Hai marsh la kakat boule!
6.1  RE: Idiotule trimis de
(20 mai 2014, 19:01:55
Ptiu doamne ce satana e vicontele Taz Izman de pamp a lache cu minte de criminal desprins exact din cartile de criminalistica unde sant descrise profilurile de kileri de genu Lombroso. Mai luati-l in observare discreta daca nu aveti vana sa il usturati un pic la cohones cu o amenda corijoare. Doamne fereste-ma de satane ce poarta porecla vicontele taz izman de pamp a lache.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei