Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2014 - Anul XIX, nr. 99 (5608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Senatorul Ovidiu Donţu salută decizia Guvernului de a înfiinţa Casa de Cultură a Studenţilor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Guvernului României de a înființa Casa de Cultură a Studenţilor Suceava a fost salutată de senatorul PSD Ovidiu Donţu, cel care a demarat demersurile necesare în vederea deschiderii acestei noi instituţii în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”. Ovidiu  Donţu a declarat, în cursul zilei de ieri, că Hotărârea Guvernului prin care a fost înfiinţată Casa de Cultură a Studenţilor reprezintă încununarea muncii începute în urmă cu un an în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului. El a spus că toate aceste demersuri s-au concretizat după audienţele pe care le-a avut la ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, în urma cărora s-a luat decizia de a se înfiinţa noua instituţie.

„În esenţă, Hotărârea Guvernului prevede ca pentru Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii <Ştefan cel Mare> să fie alocate zece posturi pentru funcţionarea acestei instituţii, şi un lucru extrem de important, accesul la bugetul de activităţi culturale al Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, activitatea culturală studenţească în municipiul Suceava va căpăta o anumită dinamică şi o dimensiune mult mai mare decât până în prezent”, a explicat Ovidiu Donţu. El a adăugat că în urma consultărilor avute cu rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, s-a decis că în perioada imediat următoare vor fi planificate activitățile culturale solicitate de studenţii universităţii din Suceava.

În cursul zilei de ieri, ministrul pentru învățământul superior, Mihnea Costoiu, ne-a declarat că iniţiativa pentru înfiinţarea acestei Case de Cultură a Studenţilor le aparţine rectorului universităţii şi organizaţiilor studenţeşti, fiind preluată pentru a fi susţinută de către senatorul de Suceava Ovidiu Donţu, acesta având un rol esenţial în promovarea acestei iniţiative.

„Ca urmare a acestor solicitări, am analizat la nivelul Ministerului Educaţiei oportunitatea şi posibilitatea de a înființa şi de a susţine ulterior activitatea Casei de Cultură a Studenţilor şi am decis să sprijinim această iniţiativă, propunând Guvernului adoptarea unei hotărâri pentru înființarea acestei instituții. Şi aşa cum am discutat cu rectorul Valentin Popa, Universitatea Suceava va pune la dispoziţie patrimoniul, iar Ministerele Educaţiei şi Tineretului vor susţine financiar personalul instituţiei şi activităţile care vor fi organizate”, a spus Mihnea Costoiu. El a subliniat că este pentru prima dată când la Suceava se înfiinţează o astfel de instituţie, în care studenţii se pot reuni pentru diverse activităţi şi, mai mult, vor putea fi accesate fonduri europene pentru diverse proiecte.

„Această Casă de Cultură este un loc pe care studenţii şi l-au dorit. Va fi liantul între toate organizaţiile studenţeşti şi locul unde vor fi invitaţi şi studenţi din alte centre universitare din ţară. Fără existenţa unui astfel de centru nu puteam vorbi de o activitate instituţionalizată a organizaţiilor studenţeşti”, a mai explicat ministrul pentru învăţământul superior. El a ţinut să precizeze că formaţii celebre din România precum Holograf, Iris sau Celelalte Cuvinte sau grupuri de umor, precum Divertis sau Vouă, şi-au început activitatea în astfel de Case de Cultură ale Studenţilor.

 

Nechifor consideră că înființarea Casei de Cultură reprezintă un lucru pozitiv pentru studenții suceveni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că înființarea Casei de Cultură a Studenţilor la Suceava reprezintă un lucru extrem de pozitiv pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”. Cătălin Nechifor a amintit că în şedinţa de miercuri, Guvernul României a aprobat Hotărârea privind înființarea Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Suceava. Nechifor a explicat că proiectul aprobat în cadrul şedinţei de guvern prevede înfiinţarea în subordinea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a Casei de Cultură a Studenţilor. Aceasta va fi o instituţie publică care are drept scop susţinerea participării comunităţii academice la acţiunile de afirmare a culturii naţionale şi recunoaşterea acesteia în cultura europeană. Cătălin Nechifor a explicat că finanţarea Casei de Cultură a Studenţilor va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii  acordate de la bugetul de stat, prin Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Hotărârea Guvernului României de a înființa Casa de Cultură a Studenților, în municipiul Suceava, îi va ajuta pe cei 10.000 de studenți care urmează programele de studii ale Universității <Ștefan cel Mare>să formeze o tradiție culturală studențească prin manifestările cultural – artistice desfășurate. În felul acesta, tânăra generație îşi va putea promova talentele, care pot fi puse în valoare dobândind educație, își va fructifica timpul liber, pasiunile, originalitatea”, a afirmat preşedintele CJ Suceava. El a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce susține activitățile cultural - artistice desfășurate de tinerii suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Ovidiu Donţu salută decizia Guvernului de a înfiinţa Casa de Cultură a Studenţilor Suceava.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Senatorul Ovidiu Donţu salută decizia Guvernului de a înfiinţa Casa de Cultură a Studenţilor Suceava2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 mai 2014, 12:15:58
Gurile rele sustin ca de fapt presedintele CJ ar fi spus "cei 10.000 de studenti USL" apoi s-ar fi corectat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei