Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2014 - Anul XIX, nr. 99 (5608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duminica a III-a după Paşti

Mironosiţele, modele de femei creştine

Ştiţi desigur că duminica a III-a după Paşti este Duminica Mironosiţelor. Dar ştiţi şi că această duminică este zi de sărbătoare a femeii creştine? Căci dragostea, credinţa şi devotamentul lor sunt virtuţi către care trebuie să tindem şi noi.

Dar să vedem cine sunt femeile mironosiţe. Ele sunt femei purtătoare de mir, care au urmat lui Hristos împreună cu Sfinţii Apostoli şi care, după ce au fost martore ale Patimilor Domnului, au uns trupul Mântuitorului cu miresme.

În ziua de duminică, ziua Învierii, ele au pornit spre mormântul Domnului, întrebându-se pe drum cine le va prăvăli piatra cea mare de la intrarea în mormânt. Ajungând la mormânt, spre uimirea lor, au văzut că piatra este prăvălită. O prăvălise un înger purtător de lumină, care le-a vestit mironosiţelor Învierea Domnului, poruncindu-le să spună despre aceasta şi Apostolilor. Astfel, femeile mironosiţe au fost cei dintâi oameni care au primit vestea Învierii lui Hristos.

Să vedem acum care au fost femeile mironosiţe. Cea dintâi şi cea mai plină de râvnă şi credinţă este Maria Magdalena, care era din Galileea, din cetatea Magdala.

Alte sfinte mironosiţe sunt: Maria, mama lui Iacob şi a lui Iosif, adică vara Maicii Domnului, Maria lui Cleopa, Salomeea, mama fiilor lui Zevedeu, Ioana, Suzana şi surorile lui Lazăr, Marta şi Maria.

Toate credeau cu tărie că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Ele duceau o viaţă curată, plină de rugăciune, post şi milostenie. Din ceea ce aveau ospătau şi odihneau în casele lor pe Iisus şi pe Sfinţii Apostoli.

Bărbăţia şi râvna mironosiţelor s-au arătat şi mai mult în vremea Sfintelor Patimi ale Domnului, la punerea în mormânt a trupului Mântuitorului şi la vestirea Învierii. Nu s-au temut de întunericul nopţii, nici de ostaşii care păzeau mormântul, nici de moarte, de nimic. Ele voiau doar să îl vadă pe Domnul, să îi ungă şi să îi sărute Sfântul Lui Trup.

Iată aşadar cât de curajoase, cât de pline de credinţă şi iubire au fost aceste sfinte femei! Să luăm aşadar aminte la faptele lor şi să încercăm să facem din virtuţile lor parte din viaţa noastră.

 

Magdalena GHEORGHE

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mironosiţele, modele de femei creştine.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mironosiţele, modele de femei creştine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 mai 2014, 04:16:41
Viteaza Hippolyta și mândra Antiope domneau peste amazoane, care sălășluiau la Pontul Euxin. Doar o dată pe an se întâlneau cu bărbați. În cazul în care noul-născut era fată, ea rămânea împreună cu mama în tribul de amazoane; dacă se năștea băiat, în cel mai bun caz era trimis să locuiască împreună cu tatăl său, iar în cel mai rău caz era omorât. Fetele erau aspru pregătite să devină amazoane extirpându-li-se sânul drept care le incomoda în luptă

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei