Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2014 - Anul XIX, nr. 99 (5608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Săptămâna omeniei” la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul 2007-2008 a fost lansat, la nivelul învăţământului preşcolar, Programul educaţional judeţean „O lume a copilăriei”, prin care grădiniţele din mediul urban le sprijină pe cele din mediu rural cu materiale didactice, instrumente de lucru, jucării, rechizite, mobilier, obiecte personale pentru copii.

În acest an, programul s-a extins prin proiectul ”Săptămâna omeniei”, care are ca scop sprijinirea prin acţiuni de voluntariat a unor persoane şi grupuri de persoane aflate într-o situaţie vulnerabilă.

Copiii din grupa mijlocie de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, coordonaţi de educatoarea Doiniţa Bălan, s-au înscris în acest proiect, preşcolarii şi părinţii lor adunând produse alimentare pe care le-au dăruit cu mult drag Căminului de bătrâni de la Mănăstirea Bogdăneşti.

Educatoarea Doiniţa Bălan ne-a declarat: „Am participat la programul <O lume a copilăriei> încă de la început şi chiar am remarcat că acest program a avut un impact favorabil asupra preşcolarilor, părinţilor şi membrilor comunităţii locale. Prin derularea proiectului <Săptămâna omeniei> am reuşit să sensibilizez copiii din grupă şi părinţii lor cu privire la dificultăţile cu care se confruntă unele persoane sau instituţii sociale şi să acţionăm pentru a-i sprijini prin acte caritabile generoase, menite să diminueze o parte dintre problemele pe care le au zi de zi. M-am bucurat de o colaborare foarte bună, şi astfel am reuşit să adunăm produse alimentare, îmbrăcăminte şi jucării pe care le-am împachetat, pentru a fi distribuite. Pe 29 aprilie am donat produse alimentare la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdăneşti, urmând ca în perioada imediat următoare să distribuim alte pachete unor copii din municipiul Fălticeni ale căror familii se află într-o situaţie precară. Am certitudinea că actele caritabile pe care le desfăşurăm contribuie la educarea copiilor în spiritul înţelegerii, empatiei şi generozităţii. Mulţumesc colectivului de părinţi care s-a implicat cu mult peste aşteptările mele”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Săptămâna omeniei” la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Săptămâna omeniei” la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei