Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2014 - Anul XIX, nr. 99 (5608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Doi tineri suceveni, premiaţi la un concurs naţional de muzică populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri suceveni au fost premiaţi la Festivalul Naţional-Concurs de Muzică Populară „Sus la Munte la Muscel”, care s-a desfăşurat în perioada 24-25 aprilie, la Câmpulung Muscel. La categoria 15-18 ani, Alexandru Sahlean, din Pârteştii de Sus, a obţinut locul I, iar la categoria 11-14 ani, Alexandra Moroşan, din Suceava, a obţinut menţiune. Alexandra este instruită de maestrul Ovidiu Svarţ, activează în cadrul Ansamblului „Rapsodia Bucovinei” şi a reprezentat în festival Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Alexandru Sahlean a obţinut şi anul trecut, la a VI-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Folclor „Cântecele Neamului”, festival care s-a desfăşurat în zilele de 24-25 octombrie, pe scena Dom Polski din municipiul Suceava, „Premiul pentru autenticitatea repertoriului”.

Evenimentul cultural „Sus la Munte la Muscel” a fost un real succes, fiind bine primit de publicul câmpulungean, în ambele seri de concurs sala Clubului ARO fiind aproape plină. În prima seară de concurs, pe scenă au putut fi admiraţi şi încurajaţi copii talentaţi, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, care au încântat publicul interpretând o doină, urmată de o altă melodie populară, la alegere, aceştia fiind acompaniaţi de Orchestra “Doina Argeşului”, condusă de dirijorul Virgil Iordache. Pentru că un adevărat interpret de muzică populară trebuie să cunoască şi să îndrăgească şi portul popular, prima probă a concursului a fost cea de prezentare a costumului popular, specific zonei pe care a reprezentat-o fiecare concurent în parte. În Festivalul Naţional-Concurs de Muzică Populară „Sus la Munte la Muscel” au concurat 21 de interpreţi din ţară şi din Republica Moldova.

Premiile la ambele categorii de vârstă au fost înmânate de primarul Câmpulungului, Călin Andrei, protopopul de Muscel, Eugeniu Matei, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Sorin Mazilescu, directorul Casei de Cultură “Tudor Muşatescu”, Liviu Cioacă, şi directorul Casei de Cultură “C.D. Aricescu”, Sergiu Cicu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri suceveni, premiaţi la un concurs naţional de muzică populară.
 Vizualizări articol: 3249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doi tineri suceveni, premiaţi la un concurs naţional de muzică populară5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei