Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2014 - Anul XIX, nr. 80 (5589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Firma Rosal, amendată cu 20.000 de lei pentru că nu a amplasat containere pentru colectarea deşeurilor din sticlă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma Rosal a fost amendată de Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu cu suma de 20.000 de lei. Sancţiunea a fost aplicată pentru că firma nu asigură colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, în ciuda faptului că în cursul anului trecut a fost avertizată în acest sens.

„În urma verificărilor noastre, în municipiul Suceava lipsesc cu desăvârşire containerele pentru recuperarea sticlei. Pentru peturi există amplasate astfel de containere, în timp ce pentru hârtie şi carton situaţie este legală doar parţial”, a declarat Adriana Iordache, şefa Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu.

Reprezentanţii Rosal au termen până pe 7 iulie 2014 să rezolve această problemă, iar în cazul în care nu vor intra în legalitate sunt pasibili de sancţiuni mult mai drastice.

Adrian Niculescu, şeful Rosal Suceava, recunoaşte că din oraş lipsesc containerele pentru colectarea deşeurilor din sticlă.

„Anul trecut ni s-a pus în vedere să amplasăm containere pentru folie şi carton şi ne-am conformat. Despre sticlă nu ni s-a spus nimic, dar ne însuşim critica de acum şi vom intra în legalitate”, a arătat directorul Rosal Suceava.

Pe de altă parte, Adrian Niculescu a precizat că singurul container pentru sticlă pe care firma îl deţine din luna iunie a anului trecut, cu o capacitate de 1,1 mc, nu a fost umplut nici până în prezent.

„Este vorba de o achiziţie costisitoare care nu se reflectă în cantitatea de sticlă adunată în vederea reciclării, dar unde e lege nu-i tocmeală”, a concluzionat Niculescu.

 

Garda de Mediu cere măsuri mai drastice în domeniul salubrizării oraşului

După ce „Monitorul de Suceava” a prezentat acum câteva zile modul în care angajaţii Rosal au înţeles să transfere mizeria dintr-o maşină de mici dimensiuni, descărcând-o în plină stradă în cupa unui excavator pe care mai apoi l-au plimbat pe străzile oraşului, comisarii Gărzii de Mediu au verificat şi acest aspect.

Spre stupoarea comisarilor de mediu, autorizaţia în baza căreia funcţionează firma Rosal nu prevede nimic concret pe linia respectării unor norme de colectare, transfer şi depozitare a mizeriei stradale.

Cu alte cuvinte, muncitorii pot acţiona exact cum îi taie capul în acel moment, chiar dacă asta înseamnă să stropească maşinile sau strada cu „mustul” rezultat din activitatea de salubrizare.

„Am trimis la revizuit autorizaţia emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în care să fie stipulate măsuri clare pentru salubrizarea stradală”, a declarat Adriana Iordache.

Termenul impus pentru revizuirea autorizaţiei este 14 aprilie 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Rosal, amendată cu 20.000 de lei pentru că nu a amplasat containere pentru colectarea deşeurilor din sticlă.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma Rosal, amendată cu 20.000 de lei pentru că nu a amplasat containere pentru colectarea deşeurilor din sticlă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochii prostilor! trimis de
( 8 apr 2014, 22:25:11
De cate ori ati vazut Rosalienii spaland buncarele si igienizandu-le?Cati bani au facut Lungu si Prigoana,(bani furati din punga noastra),ca sa plimbe gunoiul mai intai la Falticeni,mai apoi la Botosani?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei