Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2014 - Anul XIX, nr. 80 (5589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Amplă acțiune pentru controlarea tensiunii, a glicemiei şi a greutăţii, desfășurată de tinerii din PDL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de suceveni au trecut duminică, 6 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, pe la sediul Organizaţiei Judeţene a PDL, acolo unde tinerii democrat-liberali au desfăşurat o amplă acţiune  pentru controlarea tensiunii arteriale, a glicemiei şi a greutății corporale. La acţiune au participat prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidat pe poziţia a şasea pe lista PDL la alegerile europarlamentare, deputata Sanda-Maria Ardeleanu, medicii Mihai Ardeleanu şi Ana Maria Dominte, Alexandru Salup, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL, Valentin Huianu, preşedintele organizaţiei muncitoreşti PDL, precum şi un număr mare de tineri voluntari. Medicul Ardeleanu a declarat că iniţiativa tinerilor PDL-işti este foarte importantă întrucât hipertensiunea arterială, obezitatea şi diabetul zaharat constituie factori de risc pentru dezvoltarea multor afecţiuni.

„Dacă tema altor Zile Mondiale ale Sănătăţii a fost problema bolilor degenerative aferente, îndeosebi la populaţia vârstnică, tema de anul acesta, şi anume bolile transmise prin vectori, se referă la o arie mult mai largă a populaţiei expusă în contact cu viruşi, bacterii, paraziţi. Aceştia sunt vectori biologici. Alte boli transmise prin vectori sunt cele apărute ca urmare a expunerii la agenţi fizici sau substanţe chimice. Revenind la vectorii biologici, contactul cu ei, fie că sunt viruşi, bacterii sau paraziţi, implică aglomerări umane. Neprotejarea contactului dintre sănătoşi şi bolnavi duce la transmiterea acestor vectori biologici prin tuse, mâini murdare, deci condiţii precare de igienă. Sloganul Zilei Mondiale a Sănătăţii din acest an înseamnă o preocupare deosebită pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă, pentru consumul unei ape curate, respirarea unui aer nepoluat, consumul unor alimente necontaminate biologic”, a declarat Mihai Ardeleanu.

 

“Prin campania desfășurată, s-a dorit creșterea nivelului de informare şi de responsabilizare a populaţiei”

Medicul Ana Maria Dominte a ținut, la rândul său, să felicite organizația de tineret a PDL pentru iniţiativa avută cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. “Prin campania desfășurată, s-a dorit creșterea nivelului de informare şi de responsabilizare a populaţiei. Ne-am axat pe trei probleme actuale de sănătate publică: obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Sunt trei boli cu evoluţie de lungă durată, generatoare de complicaţii cronice. Am măsurat tensiunea arterială în repaus, dozarea glicemiei din sângele capilar şi măsurarea indicelui de masă corporală. Pe baza investigațiilor efectuate, s-au făcut recomandări de regim igienodietetic de schimbare a stilului de viaţă, de practicare a sportului, a unei alimentaţii echilibrate, iar în cazurile cu modificări, trimiterea la medicul specialist”, a spus medicul Dominte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă acțiune pentru controlarea tensiunii, a glicemiei şi a greutăţii, desfășurată de tinerii din PDL Suceava.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amplă acțiune pentru controlarea tensiunii, a glicemiei şi a greutăţii, desfășurată de tinerii din PDL Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei