Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2014 - Anul XIX, nr. 80 (5589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Blocaj

Administrația Fondului de Mediu a uitat de peste un an de modernizarea parcului din faţa Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea parcului din faţa Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, o investiţie de circa 400.000 de euro, a fost trecută pe linie moartă de Administrația Fondului de Mediu. Investițiile demarate la începutul anului 2012 au fost abandonate în totalitate la sfârşitul aceluiaşi an, de atunci şi până în prezent doar intervenţiile periodice ale angajaţilor spitalului făcând ca o parte din lucrările deja făcute să nu fie acoperite de bălării.

Contractul pentru atribuirea lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a parcului din faţa Spitalului Judeţean a fost semnat în luna martie 2012, investiţia urmând să fie realizată de firma suceveană Art Peisaj. Valoarea contractului de execuţie este de 1,745 milioane de lei, cu tot cu TVA, 98% din fonduri fiind asigurate de la Fondul de Mediu, iar 2% de Consiliul Judeţean. Mai mult, potrivit prevederilor din contract, întregul proiect ar fi trebuit să fie finalizat în decurs de 12 luni, adică în martie 2013.

Potrivit proiectului, investiţiile care trebuiau realizate în parcul spitalului cu o suprafaţă de 2,5 hectare ar fi fost plantarea de gard viu pe o lungime de 2,6 kilometri, amenajarea a 810 metri liniari de alei pavate cu piatră cubică, montarea a peste 110 stâlpi de iluminat, dar şi amplasarea şi montarea de bănci, coşuri de gunoi şi cinci toalete ecologice. La toate acestea se adăuga construcţia unei fântâni arteziene, această investiţie fiind şi cea mai avansată din întreg proiectul, în condiţiile în care sunt finalizate lucrările de infrastructură şi suprastructură. În vara anului 2012 au început şi lucrările pentru trasarea viitoarelor alei din parcul Spitalului Judeţean şi a fost aşternut stratul de balast pe alei pe o suprafaţă de 710 metri pătraţi. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect au fost declarate ca fiind realizate şi lucrările de degajare a terenului parcului de corpurile străine.

Din acest punct al proiectului totul a fost blocat, lucrările realizate fiind de doar 162.000 de lei, dintr-un total de 1,745 de milioane de lei. Practic, de la sfârşitul anului 2012, Administraţia Fondului de Mediu a sistat orice finanţare pentru acest proiect. Astfel, în data de 3 iunie 2013, Administrația Fondului de Mediu (AFM) a transmis Consiliului Judeţean Suceava decizia de a suspenda depunerile cererilor de tragere a banilor aferente tuturor contractelor aflate în derulare. Tot atunci, conducerea AFM a informat administrația judeţeană că toate graficele de finanţare şi durate de realizare a proiectelor urmează să fie actualizate, iar în măsura în care pe parcursul anului 2013 se vor crea premisele financiare pentru deblocarea situaţiei la nivel naţional, va reîncepe şi finanţarea lucrărilor la parcul din faţa Spitalului Judeţean Suceava. Cu toate acestea, nici până la această dată, Administraţia Fondului de Mediu nu a revenit cu precizări suplimentare legate de deblocarea proiectului şi, mai mult, nu a achitat nici suma de 149.402 lei, bani pe care firma suceveană Art Peisaj trebuia să-i primească pentru lucrările deja realizate.

 

Conducerea Spitalului Judeţean nu poate continua lucrările, deoarece parcul a fost predat constructorului pe perioada derulării proiectului

Situaţia proiectului de modernizare a parcului din faţa Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu este nici pe placul conducerii acestei instituţii. Directorul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a declarat că a vrut să continue lucrările cu ajutorul unor sponsori, însă acest lucru este imposibil, în condiţiile în care terenul pe care este amenajat parcul a fost predat constructorului, odată cu semnarea contractului de finanţare.

„Ne dorim să reînceapă lucrările. Până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate lucrările de modernizare din interiorul spitalului şi sperăm că vom avea şi un parc modernizat în totalitate. Am vrut să aducem sponsori pentru a-l amenaja, dar nu putem să facem nimic. Totuşi, până acum am întreţinut parcul aşa cum am putut, pentru că dacă nu făceam nici aceste lucrări cine ştie cum ajungeau să arate spaţiile verzi”, a spus Vasile Rîmbu.

El a adăugat că din informaţiile pe care le are, conducerea Consiliului Judeţean Suceava a reluat demersurile către Administraţia Fondului de Mediu în vederea deblocării proiectului de modernizare şi reînceperea plăţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administrația Fondului de Mediu a uitat de peste un an de modernizarea parcului din faţa Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Administrația Fondului de Mediu a uitat de peste un an de modernizarea parcului din faţa Spitalului Judeţean Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un nou parc la intrarea in orasul Suceava ! trimis de
( 8 apr 2014, 15:39:08

Dl Primar,
...De ani buni municipiul are mare nevoie de parcuri flori si verdeata!
Uitati-va ce minunatie de parcuri sunt amenajate in Botosani si Radauti, Dumbraveni, etc!!

Sa mai amenajati un PARC la intrarea dinspre Falticeni!
Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si OMV)...

Apoi, ar mai fi de amenajat linga spital, parculetul existent, care trebuie refacut si imfrumusetat si ...de ce nu, spatiul din curtea spitalului.

Daca nu sunt alte interese, ca de exemplu iar blocuri, ar fi minunat sa fie aceste parcuri si cred ca va fi ceva definitoriu, emblematic pentru municipiul Suceava.

S-ar forma un complex arhitectural extraordinar la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni.
Sper sa nu va zgirciti la bani sau sa gasiti diverse motive puerile!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei