Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Interes ridicat

Aproape 300 de absolvenţi de studii superioare şi-au căutat un serviciu la Bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 300 de suceveni, absolvenţi de studii superioare, au participat la Bursa locurilor de muncă destinată special acestei categorii, eveniment organizat în premieră la Suceava, ieri, la City Gallery, la Shopping City Suceava. La bursă au fost prezenţi 19 angajatori, care au oferit 69 de locuri de muncă, cele mai multe de ingineri în diferite domenii. Nu au lipsit nici posturile de economist, asistent în relaţii publice şi comunicare, consultant financiar, consilier vânzări, specialist marketing şi chiar profesor. La finalul bursei au fost selectaţi pentru interviuri 93 de absolvenţi de studii superioare, din care, speră organizatorii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, o parte semnificativă îşi vor găsi şi locuri de muncă.

 

Angajatorii se plâng că absolvenţii de studii superioare îi părăsesc repede. Ultimii spun că o fac din cauza salariilor

Bursa destinată absolvenţilor de studii superioare a mai avut un element nou pentru astfel de evenimente, debutând cu o dezbatere la care au participat absolvenţii, patronii, dar şi reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. S-a încercat astfel o discuţie concretă asupra nevoii reale de pe piaţa muncii şi s-au căutat soluţii pentru ca tinerii să nu-şi mai găsească atât de greu un loc de muncă.   

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, a explicat care au fost concluziile dezbaterii:

„Sunt destui angajatori dispuşi să acorde o şansă unui absolvent fără experienţă, cu condiţia să simtă la acesta o dorinţă de muncă, să-l vadă interesat să înveţe şi nu neapărat să întrebe din prima zi de remuneraţie. Angajatorii vor să-l vadă pe tânărul absolvent care vine la interviu dispus să se integreze într-o echipă, într-un colectiv şi, cel mai important, să-l simtă dispus să rămână o perioadă mai lungă în cadrul firmei. Fluctuația de personal este una din problemele de care se lovesc cel  mai des angajatorii în ziua de astăzi”, a declarat Mirela Adomnicăi. Ea a admis, pe de altă parte, că tinerii trebuie stimulaţi să rămână la locul muncă printr-o creştere treptată a salariului, ceea ce din păcate nu se întâmplă tot timpul.

Directorul executiv al AJOFM a mai insistat şi asupra facilităţilor care se acordă firmelor care angajează absolvenţi. În cazul celor cu studii superioare angajatorul poate primi, pentru salariul celui angajat, 750 de lei pe lună, timp de 12 luni.

 

Tinerii care cred că ştiu foarte multe, contrazişi de angajator

Gheorghe Popa, unul dintre angajatorii prezenţi la bursă, care oferea posturi de inginer energetică industrială şi inginer electrotehnică, a confirmat şi el unde apar „scurtcircuitele” în relaţia cu tinerii care caută un loc de muncă.

„Din experienţa anilor trecuţi am ajuns la concluzia că trebuie să le acordăm şanse celor care vor într-adevăr să muncească. Pentru că la terminarea facultăţii toţi am avut poate impresia că le ştim pe toate, mai ales dacă am terminat cu note mari. De cele mai multe ori viaţa demonstrează că nu e aşa”, a declarat Gheorghe Popa.

În privinţa tinerilor care au venit la bursă, mulţi în calitate de şomeri, o parte s-au declarat dezamăgiţi, chiar revoltaţi, de oferta pe care au considerat-o limitată în timp ce alţii, cu diplome de absolvire în domeniile căutate la bursă, erau mai mulţumiţi şi mai optimişti.

Care vor fi rezultatele concrete ale acestei burse se va şti abia peste o lună de zile, când se vor aduna datele finale de la toţi patronii care au făcut angajări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de absolvenţi de studii superioare şi-au căutat un serviciu la Bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 2470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 300 de absolvenţi de studii superioare şi-au căutat un serviciu la Bursa locurilor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei